27 nieuwe gevallen van dood door foltering in China komen aan het licht in 1 week

05-02-2005 Dodenlijst

Bronnen hebben deze week 27 nieuwe Falun Gong sterfgevallen in China bevestigd, veroorzaakt door mishandeling - meestal marteling - in gevangenschap. Het aantal bevestigde sterfgevallen heeft daarmee de 1.343 bereikt over de afgelopen vijf jaren, met naar veronderstelling nog duizenden meer. De sterfgevallen sluiten aan op een verschrikkelijk patroon van mishandeling door hand van de gevangenisbewakers en medeplichtigheid op diverse niveaus van het Chinese strafsysteem.

Cheng Jingshan, een 64-jarige boer uit het dorp Guyi in de provincie Hebei, is een van de 27. Cheng was gearresteerd voor een poging informatie over Falun Gong uit te delen. Eenmaal aangekomen in het detentiecentrum in Luancheng, werd Cheng volgens getuigen "wreed geslagen", zelfs met verminking tot gevolg. Herhaalde marteling leidde tot bloeduitstortingen en hersenbeschadigingen. Het misbruik bleek teveel voor Cheng, die nog maar net een jaar geleden al gevangen genomen en gemarteld was met bamboo-stokken, electrische schokken en ophanging. Cheng herstelde niet meer en stierf op 11 januari.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular