Rotterdam: Falun Gong beoefenaars houden vreedzame demonstratie voor Landelijke rechtbank

Maandag, 14 maart 2005. Voor het Landelijk Parket in Rotterdam hielden Nederlandse en Belgische Falun Gong beoefenaars een vreedzame demonstratie. Doel is aandacht te vestigen op de aanklacht die begin december vorig jaar in Nederland is ingediend tegen ex-president Jiang Zemin, minister van handel Bo Xilai, en andere Chinese leiders verantwoordelijk voor de vervolging van Falun Gong. Binnenkort zal het Openbaar Ministerie beslissen of de rechtszaak in behandeling wordt genomen.

De aanklacht tegen Jiang Zemin en andere Chinese leiders werd vorig jaar ingediend in de week voorafgaand aan de EU-China top in Den Haag. Chinese ex-president Jiang Zemin, voorzitter van het Centraal Militair Comite, Li Lanqing en Chinese Minister van Commercie Bo Xilai zijn de hoofdspelers in de aanklacht en worden verantwoordelijk gehoden voor Genocide en Foltering van Falun Gong beoefenaars in China.


Jiang Zemin heeft de vervolging van Falun Gong gecontroleerd vanaf 1999, toen het beoefenen van Falun Gong bij wet verbood en sindsdien alles in het werk zette om Falun Gong weg te vagen. In juni 1999 richtte hij het 610 bureau op, een instantie direct verantwoordelijk voor de vervolging, arrestatie en fabricatie van propaganda. Li Lanqing is de persoon verantwoordelijk voor het beleid en uitvoering van het 610 bureau. Bo Xilai, nu minister van commercie, was gouverneur van de Chinese provincie Liaoning, waar hij verantwoordelijk was voor de vervolging van Falun Gong, in het bijzonder is hij verantwoordelijk voor de wrede vervolging van Falun Gong beoefenaars in het Masanjia werkkamp in de provincie Liaoning, waar vele Falun Gong beoefenaars onrechtmatig naartoe gebracht zijn en op onvoorstelbare wrede wijze behandeld worden. Verkrachting, dwangarbeid, foltering is een greep uit de misdaden begaan in het Masanjia werkkamp.


Wereldwijd zijn zo'n 60 rechtszaken ingediend tegen Jiang Zemin en diverse andere functionarissen voor misdaden tegen de menselijkheid, foltering en genocide. Voor de Nederlandse aanklacht zal het Openbaar Ministerie deze maand waarschijnlijk een besluit vormen of de zaak in behandeling wordt genomen.

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular