Amsterdam: Falun Gong beoefenaars houden een voorstelling tegen foltering op de Dam

Op zondag 20 maart 2005 gaven Falun Gong beoefenaars een voorstelling tegen foltering op de Dam in Amsterdam. Diverse technieken van foltering die toegepast worden op Falun Gong beoefenaars in China werden getoond. Een van hen is de zogenaamde "tiger bench", een bankje waar een persoon zo opgebonden wordt dat het mogelijk is om zijn knieën te breken. Deze marteltuigen worden door de Chinese politie gebruikt om Falun Gong beoefenaars hun geloof te breken.

2005_3_20_Amsterdam_1.JPGDe voorstelling trok veel bekijks van het publiek op de Dam, waaronder Chinese toeristen. Bij het zien van de lange lijst met gebruikte folteringmethoden in de vervolging van Falun Gong in contrast met de rustige en vloeiende Falun Gong oefeningen waren velen erg begaan met de ernstige mensenrechtensituatie in China en gaven hun steun middels een petitie voor het stoppen van de vervolging.

2005_3_20_Amsterdam_3.JPG

2005_20_3_dam.jpg

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular