Falun Gong beoefenaars doen oproep om zes jaar lang vervolging van Falun Gong in China een halt toe te roepen

Zes jaar geleden, op 20 juli 1999, werd Falun Gong in China verboden door toenmalig president Jiang Zemin. Hij zette de vervolging van Falun Gong in, wat resulteerde in inbeslagname van Falun Gong boeken, fabricage van massa-media-propaganda die Falun Gong belastert en arrestatie en foltering van een ongekend aantal mensen. Vele Falun Gong beoefenaars zijn doodgefolterd. Op 20 juli 2005, na zes jaren vervolging, hielden mensen wereldwijd activiteiten om een oproep te doen om deze onmenselijke vervolging te stoppen. Zo ook bij de Chinese consulaat in Den Haag.

Sinds de vervolging van Falun Gong in China ingezet werd op 20 juli 1999, hebben beoefenaars in Nederland jaarlijks op 20 juli een activiteit voor de Chinese ambassade of het consulaat gehouden in Den Haag. Het was een woensdag, en de activiteit trok aandacht van de vele mensen die het consulaat bezochten voor de aanvraag van een visum of andere bezigheden. Velen stonden een moment stil bij het zien van de rustige Falun Gong oefeningen en lazen informatie over de vervolging in China die momenteel vooral achter de schermen plaatsvindt. Want de grote omvang van de vervolging en de grote aantallen beoefenaars die gefolterd worden en illegaal zijn gearresteerd en in werkkampen geplaatst blijft moeilijk te achterhalen. Te meer doordat het Chinese regime een voorbeeldig beeld van haarzelf met media-propaganda en alle informatie rondom de vervolging van Falun Gong tracht verborgen te houden.

De 20e juli is een dag waarop Falun Gong beoefenaars de moedige daden herdenken van mensen die met gevaar voor eigen leven berichten over slachtoffers van dood door foltering illegale arrestatie en andere vormen van vervolging van Falun Gong beoefenaars naar buiten hebben weten te brengen. Berichten zoals die over mevrouw Gao Rongrong die met elektrische stokken talloze malen geschokt werd en later stierf evenals de wijze waarop men haar dood probeerde te verbergen. Met de tijd wordt de lijst van slachtoffers groter en groter.

De ernst van de situatie blijkt uit het verhaal van twee Nederlandse Falun Gong beoefenaars Peter Valk en Mona Tang die eerder dit jaar naar China voor vakantie en werk, maar na verblijf van een aantal weken 's nachts uit hun hotelkamer ontvoerd werden naar een departement van het 610 bureau waar ze onderworpen werden aan een intimiderende ondervraging om informatie te verzamelen die van nut kan zijn in de vervolging van Falun Gong beoefenaars binnen- en ook buiten China. Hun Falun Gong boeken werden ook in beslag genomen. Onvoorstelbaar aangezien de boeken handelen over hoe men kan leren rust te vinden, gezonder kan worden, en terug naar de oorspronkelijke natuur kan gaan overeenkomstig de universele principes van Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

Ondanks de zes jaren vervolging, blijft de rust behouden en heeft geen beoefenaar ooit geweld gebruikt. Aan het eind van de dag, na het inpakken van de banners en informatieborden, barstte een onweersbui los. Een beoefenaar zei dat het voelde alsof de hemel tranen liet om al die beoefenaars die lijden gedurende de zes jaren van vervolging.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular