Falun Gong Kunsttentoonstelling 2 t/m 15 november Stadhuis Amsterdam

Van 2 tot  en met 15 november is de Internationale Kunsttentoonstelling 'Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid' te bezichtigen in het Stadhuis van Amsterdam. De officiële opening vindt plaats op vrijdag 4 november om 16:30. Toegang is gratis.

Adres Stadhuis Amsterdam: Amstel 1
Geopend: op werkdagen van 8:00 - 18:00

De expositie bestaat uit 4 delen:

  • De schoonheid van cultivatie en beoefening van Falun Gong
  • De moed van beoefenaars in China die ondanks de gruwelijke folteringen hun geloof in Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid behouden
  • Roep om gerechtigheid. Wereldwijd zetten beoefenaars zich in voor een einde aan de vervolging
  • Het recht zegeviert. De Chinese leiders verantwoordelijk voor Genocide van beoefenaars worden terechtgesteld door Hemel en Aarde.

Hieronder zijn enkele schilderijen weergegeven. De expositie werd reeds gehouden in diverse landen, waaronder in België bij het Europees Parlement, en in het plaatsje Riemst waar prof. Theo Van Boven (die VN rapporteur voor foltering was) hetvolgende in het gastenboek schreef:

"The exhibition is an impressive testimony of human compassion and solidarity.  All my best wishes to you in the continuation of your struggle for tolerance, justice and human dignity." - Theo Van Boven

Meer informatie over de kunstenaars en de schilderijen zie www.falunart.org

Lotuskaars, Chen XiaopingOver de hele wereld zijn vele kaarslicht wakes gehouden om Falun Gong beoefenaars te herdenken die gedood zijn door folteringen. De lotusbloem is een symbool van volhoudende schoonheid en zuiverheid in de Chinese cultuur.

 

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular