627 moorden door foltering bevestigd in 2005

14-01-2006 Dodenlijst

Het Falun Dafa Informatiecentrum (FDI) heeft bevestigd dat 627 Falun Gong doden - allen veroorzaakt door mishandeling in gevangenissen - aan het licht gebracht zijn en gedocumenteerd zijn in 2005. Het betrof gemiddeld 50 moorden per maand. Het totaal bevestigde aantal gedode beoefenaars sinds de start van de vervolging is 2.791.

De feitelijke aantallen worden verwacht veel hoger te liggen, misschien tien maal hoger, volgens overheidsbronnen in China. In de meeste gevallen zijn de slachtoffers onderworpen aan uithongering, dwangarbeid, langdurige en herhaalde fysieke mishandelingen, zoals slagen en foltering. In geen enkel geval hebben de Chinese autoriteiten getracht om de daders verantwoordelijk te houden, laat staan de mishandelingen te onderzoeken. FDI roept de internationale gemeenschap op om haar inspanningen te verdubbelen om een einde te brengen aan deze onrechtmatige daden en alle daders daarvoor verantwoordelijk te stellen. Verscheidene gerechtelijke stappen door Falun Gong beoefenaars zijn geïnitieerd.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular