Concentratiekamp voor Falun Gong-beoefenaars onthuld; Gevangenen vermoord voor organen.

13-03-2006 Orgaanroof

Het Europese Falun Gong Informatie Centrum ontving afgelopen woensdag schokkende, gedetailleerde informatie van een bron binnen de Chinese Communistische Partij (CCP) over het bestaan van een concentratiekamp in de stad Shenyang in de provincie Liaoning, speciaal voor Falun Gong beoefenaars. Volgens de bron worden er voortdurend meer dan 6000 Falun Gong beoefenaars vastgehouden, is niemand er levend uitgekomen en worden ”Falun Gong beoefenaars gedood voor hun organen, die doorgestuurd worden aan verschillende ziekenhuizen."

Brussel (EFGIC) – Sinds de Neurenberg-processen in 1946 werden afgesloten met de veroordeling van de Nazi-leiders die verantwoordelijk waren voor de jodenvervolging heeft de wereld gehoopt dat concentratiekampen zoals Auschwitz, Buchenwald en Dachau nooit meer zouden ontstaan. De beangstigende waarheid is dat vergelijkbare kampen op dit moment in China actief zijn.

Geheim concentratiekamp onthuld

De journalist werkte jarenlang in China voor overzeese kranten. Hij bouwde een heel netwerk van informanten uit die hij betaalde, en durfde pas na zijn aankomst in de VS de monsterlijke gruwel van het Sujiatun kamp bekend maken.
Het European Falun Gong Information Center ontving afgelopen woensdag schokkende, gedetailleerde informatie van een journalist die jarenlang voor overzeese media in China actief was. Hij had informatie bemachtigd over het bestaan van een concentratiekamp in de stad Shenyang in de provincie Liaoning, dat speciaal gebouwd was voor Falun Gong beoefenaars. Het nieuws komt vlak na de publicatie van het jaarlijkse rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over de mondiale mensenrechtensituatie; in dat rapport worden voortdurende, systematische mishandelingen van de Falun Gong in China genoemd.

De informatie over het kamp werd aan de journalist onthuld door een voormalig lid van de veiligheidsdienst van de Chinese overheid. Het is de eerste keer dat nieuws over het geheime kamp bekend gemaakt wordt aan buitenstaanders. In het kamp verblijven naar verluid voortdurend meer dan 6.000 Falun Gong aanhangers, en “niemand is er nog levend uitgekomen”. Volgens de bron bevat het kamp een crematorium, en werkt er een ongebruikelijk groot aantal artsen – een gevolg van de praktijk in het kamp dat gevangenen er gedood worden voor hun organen, die dan met winst worden verkocht.

De bron trachtte de verschrikkingen over te brengen die in het concentratiekamp plaats vinden: “Waarom werd er een crematorium gebouwd, en waarom zijn er zoveel artsen? … Het antwoord is iets onvoorstelbaars. Het is duidelijk dat een crematorium iets anders is dan een vuilverbrander.”

Het kamp, genaamd Concentratiekamp Sujiatun en gesitueerd in het district Sujiatun van de stad Shenyang, is omringd door drie meter hoge muren met daarop prikkeldraad onder stroom. Het is zwaar beveiligd en naar verluid topgeheim; de plaatselijke bevolking weet er praktisch niets van. Beambten van de CCP die bij het kamp betrokken zijn hebben volgens de bron “veel geleerd van Noord Korea”.

Van concentratiekamp naar doodskamp

Geruchten over concentratiekampen voor Falun Gong beoefenaars circuleren al jaren. Een reportage van 1 december 2000 van Agence France Presse (AFP) maakte melding van twee concentratiekampen die recentelijk nieuw gebouwd waren, beide speciaal voor Falun Gong gevangenen. De kampen zouden gebouwd zijn in het noodwesten en noordoosten van China, en elk meer dan 50.000 personen kunnen herbergen.

Een rapport van 6 october 2000 op Minghui.net stelde dat een concentratiekamp, speciaal voor Falun Gong beoefenaars, was gebouwd in de afgelegen noordwestelijke provincie Xinjiang. Chinese bronnen meldden dat Falun Gong beoefenaars per trein naar het kamp in Xinjiang werden gestuurd.

Over het zeer geheime kamp in Sujiatun was tot voor kort niets bekend. Het kamp ligt grotendeels ondergronds omdat het gebouwd is op de bestaande infrastructuur van een militaire luchtverdedigingsbasis. Het staat via een tunnel in verbinding met een nabijgelegen ziekenhuis. Binnenin worden Falun Gong beoefenaars vastgehouden die afkomstig zijn uit zowel drie noordoostelijke provincies als uit midden China; velen zouden er naartoe zijn overgeplaatst vanuit verschillende werkkampen.

Tot op heden is niet bekend dat er ooit iemand uit het kamp is teruggekeerd.

Genocide vóór de Olymische Spelen

"Peking gebruikt de Olympische Spelen als een excuus om haar smerige, gewelddadige, en compleet onwettelijke genocide programma tegen Falun Gong uit te voeren. Al de persberichten over hoe de Olympische Spelen de Chinese maatschappij meer openheid zal brengen en het CCP regime tot kritisch zelfonderzoek zal leiden, zijn nonsens en zelfbedrog"
In juni meldde het Parijse Intelligence Online dat de CCP autoriteiten een “crisisbijeenkomst” hielden waarin China’s Tweede Minister van Openbare Veiligheid, Liu Jing, opdracht kreeg Falun Gong “uit te roeien vóór de Olympische Spelen van 2008". Verscheidene reportages hebben gemeld dat de overheid de Olympische Spelen aangrijpt om de vervolging van Falun Gong te intensiveren.

Afgelopen januari kondigde de Chinese overheid in dezelfde lijn een “nieuwe campagne” aan die “de activiteiten van sektarische organisaties” zou moeten “saboteren”, als onderdeel van een “ingewikkelde strijd tegen vijanden”, aldus een rapport van Reuters. Campagnes om “hard toe te slaan” hebben volgens mensenrechten groeperingen in het verleden al geleid tot meer dan 10.000 executies binnen een jaar.

Het aantal schendingen van de mensenrechten is alvast toegenomen. Duizenden 'ongepaste' inwoners van de stad Peking werden uit hun huizen ontzet en uit de stad verdreven, en de laatste maanden is de censuur op de media toegenomen. Meerdere mensenrechtenorganisaties hebben hun bezorgdheid geuit over een "uitzuivering van de Falun Gong beweging" in het vooruitzicht van de Olympische Spelen.

Woordvoorder Browde van het Tsjechische Olympic Watch, vertelt: "Peking gebruikt de Olympische Spelen als een excuus om haar smerige, gewelddadige, en compleet onwettelijke genocideprogramma tegen Falun Gong uit te voeren. Al de persberichten over hoe de Olympische Spelen de Chinese maatschappij meer openheid zullen brengen en het CCP regime tot kritisch zelfonderzoek zal leiden, zijn nonsens en zelfbedrog, tenzij de journalisten zelf op pro-actieve wijze het regime onder druk zetten en de ernstige aantijgingen van mensenrechtenschendingen zoals we die nu ontvingen, onderzoeken."

"Orgaanhandel is winstgevende handel in China"

“Dit is erg, erg verontrustend, en bevestigt onze grootste angst: dat de CCP overheid vastbesloten blijft om de Falun Gong ‘van de kaart te vegen’, en in hun radeloosheid staan ze voor niets,” ze stelde de woordvoerder van EFGIC, Peter Jauhal. “Het is duidelijk dat de vervolging niet is verdwenen – het is vooral sinisterder en meer verborgen geworden.”

De bron bij de Chinese overheid sprak uitvoerig over het illegale “oogsten” van organen in het kamp in Sujiatun. “Als Falun Gong beoefenaars naar Sujiatun gestuurd worden,” zo zei hij, “dan is er geen kans dat ze er nog uit komen … De CCP laat een gevangene niet tot in het oneindige voedsel consumeren. Wat gebeurt er daar dan? … De Falun Gong beoefenaars worden gedood voor hun organen, die doorgestuurd worden aan verschillende ziekenhuizen. Orgaanhandel is momenteel een winstgevende handel in China.”

De laatste jaren zijn er verscheidene rapporten opgesteld door media en mensenrechten organisaties over de bloeiende organenhandel in China. Lichaamsdelen worden verwijderd van de lijken van geëxecuteerde gevangenen, doorgaans zonder hun voorafgaandelijke toestemming.

“Ze krijgen niet genoeg lichamen van geëxecuteerden, en het gebruiken van de lichamen van Falun Gong-beoefenaars is dan erg makkelijk,” stelde de informant.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular