Aandacht vestigen op de vervolging van Falun Gong in Nederlandse steden

Nederlandse Falun Gong-beoefenaars hebben enkele vrije zaterdagen gebruikt om fototentoonstellingen te houden in de winkelcentra van Dordrecht, Den Bosch en Zutphen om zo de vervolging van Falun Gong door de Chinese Communistische Partij (CCP) aan het daglicht te brengen. Men vroeg mensen om steun en ze verzamelden handtekeningen voor de petitie tegen het aanklagen van de voormalige Communistische leider Jiang Zemin, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de vervolging van Falun Gong.

Deze activiteiten hebben de aandacht en bezorgdheid van het publiek gewekt. Vredelievende mensen waren geschokt over de onmenselijke vervolging in China. Niet alleen tekende ze de petitie om Falun Gong te steunen, ook moedigden ze Falun Gong-beoefenaars aan met “goed gedaan”, “ik wens jullie veel succes” of  “Ik hoop dat meer mensen erachter komen hoe het zit met de vervolging.”

Mensen kijken naar de fototentoonstelling in Dordrecht
Demonstratie van oefeningen in Den Bosch
Het tekenen van de petitie in Zutphen om het juridisch aanklagen van Jiang Zemin te steunen


Een man tekende de petitie om Jiang Zemin naar het gerecht te brengen. Een beoefenaar vroeg hem of hij een folder wou hebben, maar we hadden al zo'n vermoeden dat hij zou zeggen dat hij er al één had. Hij zei, “Ik heb me altijd al zorgen gemaakt om deze vervolging tegen Falun Gong in China, ik ondersteun deze activiteit heel erg.” De beoefenaar gaf hem een adres van een website en vertelde hem dat hierop meer informatie kon worden gevonden. De beoefenaar vroeg ook aan hem of hij wou weten waarom de Chinese Communistische Partij Falun Gong vervolgt. Hij antwoordde ja, en kreeg een kopie van de “Negen Commentaren op de Chinese Communistische Partij” van de beoefenaar.

Twee jonge meisjes stonden niet al te ver van de fototentoonstelling. Een beoefenaar ging er naar toe om ze een folder te geven, en vertelde ze over het lijden van Falun Gong-beoefenaars in China. Ze keken vlug door de posters en vertelden de beoefenaar dat ze de on-line petitie zouden tekenen om zo de vervolging te veroordelen. De beoefenaar stelde hen voor om de petitie op de tafel te ondertekenen. De twee meisjes gingen er vrolijk heen en tekenden de petitie.

Toen twee beoefenaars de zittende meditatie aan het demonstreren waren, kwam een groepje jonge mensen voorbij en vroegen, “Zijn ze aan het slapen?” Een andere groep was aan het luisteren naar beoefenaars die de vervolging aan het uitleggen waren, en één van de meisjes zei luid tegen ze: “Alsjeblieft respecteer ze, hoor je me? Respecteer deze mensen.”

Drie Israëlische meisjes waren aan het kijken naar de foto's die onthulden hoe de CCP Falun Gong-beoefenaars folteren met martelmethodes. Enkele beoefenaars gingen er naar toe en vertelden hen over de foto's, daarna tekenden ze de petitie. Na een tijdje kwamen ze terug, en vertelden dat ze hun moeder aan het zoeken waren, omdat ze hun moeder ook wilden laten tekenen, en haar op de hoogte brengen van de vervolging.

In Zutphen vertelden Falun Gong/beoefenaars burgers over de verbrandingsoven en het ingebouwde crematorium in het Chinese concentratiekamp Sujiatun en hoe ze Falun Gong-beoefenaars vermoorden op grote schaal en dat hun organen verkocht worden. Toen men dit hoorde, waren mensen verbijsterd en drukten ze hun wens uit voor de internationale gemeenschap en de media om op dit incident de aandacht te vestigen.

Het is toegestaan om artikelen gepubliceerd op Clearharmony.net uit te printen en rond te sturen, maar vermeldt wel alsjeblieft de bron.

Chinese versie beschikbaar op http://www.yuanming.net/articles/200603/50654.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular