Geen Rechten in China: Brief Chinese ambassade in Nederland omtrent ontvoering Peter Valk spreekt boekdelen

12-05-2006 Rechtsmisbruik

Faluninfo publiceert hieronder de brief van de Chinese ambassade in Nederland die vorig jaar werd ontvangen door de advocaat van Peter Valke een Nederlandse Falun Gong beoefenaar die tijdens zijn verblijf in China uit zijn hotelkamer werd ontvoerd door meer dan 10 agenten. De advocaat had de Chinese ambassade eerder om ophelderingen gevraagd omtrent de onrechtmatige behandeling van Valke in China. Valke werd illegaal vastgehouden en ondervraagd, mocht geen contact opnemen met de Nederlandse ambassade in China, noch met iemand anders. De schriftelijke reactie van de Chinese ambassade in Nederland is verbijsterend, en toont aan dat mensen geen rechten hebben in China en zich niet kunnen beroepen op een eerlijke rechtsgang.

De brief van de Chinese ambassade (hieronder) meldt dat Falun Gong verboden zou zijn in overeenstemming met de "wet" en dat het voor de bescherming van de basismensenrechten is dat dit werd gedaan. Dit is precies wat de Chinese Communistische Partij (CCP) heeft verzonnen om Falun Gong zogenaamd "legaal" te kunnen vervolgen. De uitspraak dat Falun Gong illegaal zou zijn, is gestoeld op een speciale wet die op bevel van voormalig voorzitter van de CCP Jiang Zemin in 1999 werd ingevoerd, buiten de gangbare wettelijke kanalen om. Kort daarna werd door Jiang Zemin en zijn CCP verklaard dat Falun Gong een "illegale organisatie" zou zijn. Deze staatspropaganda had als doel de publieke opinie van het Chinese volk en de internationale media te bespelen, terwijl Falun Gong beoefenaars achter de schermen werden gemarteld en vermoordt. De CCP heeft nooit aangegeven wat precies de definitie van "illegaal" is.

De CCP beschouwt volkerenmoord  op miljoenen mensen die Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid cultiveren blijkbaar als "het beschermen van de basismensenrechten". Tevens blijkt uit de brief van de Chinese ambassade, dat Valke’s beoefening van Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid als “wangedrag” en als “het breken van de Chinese wetgeving en openbare orde” wordt bestempeld. Wat Peter Valke is overkomen (lees zijn verhaal), en het leed dat hij en zijn vriendin in China ondergingen is volstrekt illegaal, zelfs volgens de Chinese Grondwet.

De ingevoerde "wet" is onrechtmatig tot stand gekomen (zie dit artikel). Iedere Falun Gong beoefenaar die zich voor de rechtbank zou willen verdedigen komt voor een dichte deur te staan, en wordt zonder proces gearresteerd en gefolterd. Met de brief van de Chinese ambassade in Nederland wordt duidelijk dat een persoon in China zich niet kan beroepen op een eerlijk juridisch proces. Het aanklagen van verantwoordelijke Chinese regeringsfunctionarissen voor de moord en foltering van Falun Gong beoefenaars is in China momenteel niet mogelijk.

De Faluninfo Editors

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular