Falun Gong beoefenaars demonstreren voor de Chinese ambassade in Den Haag en het ICC voor het stoppen van de 7 jaar durende vervolging

Naar aanleiding van de 7 jaar aanhoudende vervolging van Falun Gong door het Chinese communistische regime, hebben Falun Gong beoefenaars een demonstratie gehouden voor de Chinese ambassade in den Haag, waarbij de Falun Gong meditatie oefeningen werden getoond en informatie over de foltering en organenroof in China werd verstrekt. In de middag werd voor het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag een enscenering vertoond van de organenroof die plaatsvindt in China.

Een Falun Gong beoefenaar mediteerd rustig voor de Chinese ambassade op 20 juli 2006, de dag waarop het 7 jaar geleden is dat Falun Gong door de CCP verboden werd, hetgeen de start markeerde van de vervolging.

Voorbijgangers waren Nederlanders, Chinezen en internationale zakenmensen die in de ochtend de ambassade bezochten. Ze konden de banners zien waarmee Falun Gong beoefenaars de Chinese Communistische Partij opriepen om de vervolging te stoppen. Opvallend was dat vele Chinese mensen het informatiemateriaal en kranten met de "Negen Commentaren op de Communistische Partij" accepteerden en meenamen om te lezen. Ze spraken ook met Falun Gong beoefenaars over de vervolging terwijl ze de banners bekeken die informatie en verhalen bevatten over slachtoffers van foltering en de moord en het oogsten van organen van Falun Gong beoefenaars.

Beoefenaars toonden Falun Gong oefeningen toen een vertederend tafereel zich afspeelde. Terwijl de beoefenaars 4-de oefening  uitvoerden kwam een chinese familie met 2 kleine jongens en liep naar de ingang van de ambassade. Terwijl de ouders van de kinderen bezig waren met papieren te halen uit de auto stonden de kinderen naar de oefeningen te kijken. Voor de gebouw van de ambassade zijn een paar paaltjes geplaatst. De oudste jongen die ongeveer 4 of 5 jaar oud was klimde op een van de palen ging in lotuszit zitten en vouwde zijn handen in het Heshi gebaar (de handpalmen tegen elkaar gedrukt).

Deze kleine jongen met zijn oprechte hart en vertederende houding was niet de einige die de harmonische sfeer voelde. Zelden waren Chinese mensen masaal heel vriendelijk tegen over Falun Gong beoefenaars en de beoefenaars hoorden herhaaldelijk: "veel succes, veel succes, xiexie,xiexie (Chinees voor: bedankt, bedankt)"

enscenering van organenoogst om een beroep te doen op de mensen om dit te helpen stoppen in China.

Een nederlandse mevrouw zei dat haar familie in China woont maar daar kunnen ze geeen informatie over Falun Gong op internet vinden. Ze wou meer feiten over Falun Gong weten, haar was niet duidelijk waarom Falun Gong vervolgd wordt. Na het horen over organenroof zei ze dat het wel lijkt op de praktijken van de Nazi's.

In de namiddag hebben belgische en nederlandse beoefenaars een enscenering van orgaanoogst gehouden voor de gebouw van Internationaal Strafhof om aandacht te vragen voor het onlangs bekendgeworden feit (zie het Kilgour en Matas rapport) dat Falun Gong beoefenaars in China massaal vermoord worden en gebruikt worden als onbeperkte bron van organen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular