Amsterdam: Demonstratie tegen orgaanroof bij Falun Gong beoefenaars in China

Op zaterdag 25 november beeldden Nederlandse en Belgische Falun Gong beoefenaars op de Dam in Amsterdam de massale organenroof uit die momenteel plaatsvindt op, vaak nog levende, Falun Gong beoefenaars in China. De onafhankelijke Canadese onderzoekers Kilgour en Matas, hebben onlangs geconcludeerd dat de aantijgingen van Chinese getuigen over staatsgeorganiseerde orgaanroof op waarheid berusten. De demonstratie viel samen met de opening van de omstreden tentoonstelling 'Bodies: the Exhibition', waarbij lijken uit het Chinese Dalian tentoongesteld worden. Net zoals de herkomst van 41.500 organen van de 60.000 orgaantransplantaties die in China tussen 2000 en 2005 plaatsvonden, zijn de lijken uit de tentoonstelling niet geïdentificeerd.

Demonstratie van de orgaanroof.

Terwijl Chinese ziekenhuizen adverteren met wachttijden van 1 à 2 weken, worden grote aantallen Falun Gong beoefenaars die in dwangwerkkampen vastzitten, onderworpen aan bloedonderzoeken en vervolgens op bestelling vermoord voor hun organen. Falun Gong beoefenaars staan bekend om hun gezonde levensstijl en vormen zo gewilde donors.

Tijdens de demonstratie op de Dam werden folteringtechnieken getoond die toegepast worden op Falun Gong beoefenaars in kampen in China. Daarnaast werd uitgebeeld dat organen verwijderd worden bij Falun Gong beoefenaars en vervolgens verkocht aan westerlingen.

De activiteit trok veel bekijks van het publiek en van de media. Onder andere zijn berichten verschenen in de Metro, het Parool, de Trouw (Novum) en op de locale televisie AT5.

Aandacht van de pers voor de demonstratie.
Toeschouwers tekenen petities voor het stoppen van de orgaanroof in China.

 

Jong en oud bestuderen de informatie over de foltering orgaanroof bij Falun Gong beoefenaars door het Chinese regime.
Op de voorgrond een demonstratie van een type foltering toegepast op Falun Gong beoefenaars door het Chinese regime, op de achtergrond een demonstratie van orgaanroof die op grote schaal plaatsvindt in China.
ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular