Meer dan 200 Falun Gong beoefenaars dood door vervolging in 2006, totaal aantal bevestigde doden 3011

20-01-2007 Dodenlijst

CHINA- volgens onvolledige statistieken van Minghui.net, stierven het afgelopen jaar 216 Falun Gong beoefenaars in China aan de gevolgen van de vervolging, waaronder 99 vrouwen, 46 percent van het aantal dodelijke slachtoffers. Het dodental is bevestigd door niet gouvernementele bronnen.

De 216 bevestigde doden door vervolging in 2006 spreiden zich over 26 provincies, steden en autonome regio's door heel China heen. Van de 216 doden vonden er 35 plaats in de provincie Heilongjiang, 31 in de provincie Jilin, en 25 in de provincie Liaoning, de drie bovenste provincies van noordoost China; 20 doden in de provincie Hebei en 18 in Shandong, twee provincies in de centrale kuststreek van China, 12 in de provincie Sichuan, 10 in de provincie Hubei, 9 in de stad Chongqing, 8 in de provincie Hunan, 6 in zowel de provincies Gansu als Henan, 5 elk in de stad Beijing en de provincies Shanxi en Jiangsu, 3 in zowel de provincie Inner Mongolië als Jiangxi, 2 elk in de stad Tianjin, Autonoom Uygur gebied van Xinjiang, provincies Shaanxi, Guangdong en Kweichow. In de stad Shanghai en de provincies Zhejiang, Guangxi, Anhui, Fujian één dode.

Gedurende de zeven en een half jaar durende vervolging van 20 juli 1999 tot december 2006, werd tot dusver de dood door vervolging van 3011 Falun Gong beoefenaars bevestigd. 1631 van hen (ofte 54 percent) waren vrouwen. De leeftijd van acht van de doden ligt tussen 10 en 19. De leeftijd van 115 doden ligt tussen 20 en 29 jaar. Het gemiddelde maandelijkse dodental was 33.

Wegens de zeer efficiënte informatie blokkade in het Chinese vasteland, gelooft men dat deze bevestigde gevallen slechts het topje van de ijsberg zijn wat betreft het reële dodental van de vervolging.

In de afgelopen zeven jaar vervolging, wordt het aantal Falun Gong beoefenaars en families die te lijden hebben gehad onder de vervolging geschat in de tienduizenden. Velen blijven vermist.

Sinds maart 2006, na de bekendmaking van beschuldigingen van grootschalige orgaanoogst bij levende Falun Gong beoefenaars, heeft het Chinese communistische regime herhaaldelijk deze beschuldigingen ontkend, en tegelijkertijd ieder verzoek van de internationale gemeenschap om in China een onafhankelijk onderzoek inzake deze beschuldigingen te voeren, afgewezen.

Nadat de berichten van orgaanoogst voor het eerst in de pers verschenen, organiseerde het Chinese regime een nieuwe golf van arrestaties van Falun gong beoefenaars in China.

De Falun Gong beoefenaars die in 2006 werden opgepakt, werden vrij snel na hun arrestatie gedood.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular