Falun Dafa Hemels Harmonieorkest neemt deel aan Bloemencorso Lisse

Op 21 april 2007 werd het 60ste bloemencorso van de bollenstreek gehouden. Het corso staat bekend als het 'gezicht van de lente' en trok honderdduizenden bezoekers. Zo'n veertigtal praalwagens en met bloemen versierde wagens reden de 40 km van Noordwijk naar Haarlem. Het geheel werd begeleid door muziekkorpsen. Het Falun Dafa Europese Hemelse Harmonieorkest liep met haar 150 muzikanten mee van Lisse naar Hillegom.

Het Falun Dafa Hemelse Harmonieorkest loopt mee in de bloemencorso van Lisse naar Hillegom op 21 april 2007.
Het Europese Hemelse Harmonieorkest werd opgericht in Europa eind 2006 volgend op het ontstaan van de Canadese en Amerikaanse Hemelse Harmonieorkesten. Het orkest bestaat uit meer dan 150 muzikanten uit heel Europa met allerlei soorten achtergronden van 7 tot 70 jaar oud.

Alle muzikanten in de band zijn beoefenaars van Falun Gong, een vreedzame Chinese meditatiewijze gebaseerd op de principes "Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid". Falun Gong beoefenaars zien deze principes als de natuur van het universum, waaruit de hemelse waarden van gerechtigheid, vrede, liefde en goedhartigheid voortkomen. Daarom wordt de band Hemels Harmonieorkest genoemd en dragen de muzikanten blauw-witte kleding.

Deze goede principes staan in sterk contrast met het Chinese communistische regime dat sinds 1999 Falun Gong beoefenaars op afschuwelijke wijze vervolgt.

Sommige bandleden hebben zelf wrede foltering ondergaan in China. Anderen hebben familie en vrienden die nog steeds vervolgd worden door het regime. Ze zijn allen gekomen om zich bij het Hemels Harmonieorkest te voegen om meer mensen te laten weten over de situatie van Falun Gong.

Met "Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid" in hun hart, hopen de muzikanten van het Hemelse Harmonieorkest met hun muziek de goedheid van Falun Dafa over te brengen aan alle mensen.

Langs de bloemen in Lisse
Lentekleuren in Hillegom.

Naast eigen composities, bracht de band het nummer 'Ode to Joy' van Beethoven ten gehore. De band werd vergezeld van hemelse danseressen in traditionele kleding  en een traditioneel Chinese heupdrum groep. De meer dan 200 Falun Gong beoefenaars ontvingen overweldigende positieve reacties en een warm applaus van de menigte.
Zie ook de Website van het Europees Hemels Harmonieorkest.
Nabij het eindpunt in Hillegom.
Hemelse danseressen

Chinese traditionele Heup drums in HIllegom.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular