Meneer Liu Laibin, 67 jaar oud, sterft na het doorstaan van vijf jaar gevangenschap

13-11-2009 Dodenlijst

Naam:

Liu Laibin

Geslacht:

mannelijk

Leeftijd:

67

Adres:

de stad Yingkou in de provincie Liaoning

Beroep:

gepensioneerde, voormalig arbeider in de stoomketelfabriek in Yingkou

Sterfdatum:

10 oktober 2009

Meest recente arrestatiedatum:

24 juni 2003

Meest recente plaats van opsluiting:

stedelijke gevangenis van Yingkou

Stad:

Yingkou

Provincie:

Liaoning

Soorten vervolging waaraan Liu Laibin werd onderworpen:

slaapontbering, hersenspoeling, illegale veroordeling, slagen, gevangenschap, foltering, ondervraging, opsluiting

Door een correspondent uit de provincie Liaoning. Meneer Liu Laibin had vóór zijn culivatiebeoefening last van maagstoornissen, phlebitis en longziektes.  Hij begon zijn cultivatie van Falun Dafa in 1997 en al zijn ziektes verdwenen.  Hij disciplineerde zichzelf volgens de principes van Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid en hij behandelde anderen vriendelijk.

Nadat de Chinese Communistische Partij (CCP) begon met de vervolging van Falun Gong in juli 1999, vielen de lokale politie en gemeenschapswerkers hem constant lastig als hij naar huis ging van zijn werk.  Ze arresteerden hem en zonden hem één keer naar een hersenspoelingcentrum.

Op 24 juni 2003 was meneer Liu zaken aan het doen dichtbij de markt van Jianfeng in Yingkou in het district Zhanqian.  Meerdere ambtenaren van het politiebureau van Desheng arresteerden hem en sloten hem op in de gevangenis van Yingkou alwaar hij ernstig werd geslagen door andere gevangenen.  Bewaker Yi Zhaoyun verbood meneer Liu om de oefeningen te doen en om te praten.  Hij dwong meneer Liu om meer dan 10 uren arbeid te verrichten.  Hij moest vaak overuren maken en ook ’s nachts werken.  Hij kreeg heel weinig slaap en de gevangenen werden gedwongen om hem ’s nachts te bewaken, Ze moesten elkaar aflossen om voortdurend zijn cel in de gaten houden.

Tijdens zijn gevangenschap beschuldigde de procurator van Zhangqian meneer Liu van “misdrijven die de uitvoering van de wet ondermijnen”.  Ze brachten meneer Liu voor het gerechtshof op 5 december 2003 en ze veroordeelden hem tot vijf jaar gevangenschap op 23 december 2003.  Hij werd in februari 2004 naar de gevangenis van Yingkou gebracht.

Nadat hij de gevangenis van Yingkou binnenkwam, bevalen bewakers de gevangenen om meneer Liu te dwingen statements te schrijven waarin stond dat hij hersenspoelingen aanvaardt.  Hij werd een keer opgesloten in een ‘kleine cel’  voor vier dagen.  Daar werd hij gedwongen om op een krukje te zitten dat slechts 2,5 cm breed was en hij mocht 24 uur lang niet slapen.  Het leven van meneer Liu was tweemaal in gevaar maar de gevangenis weigerde hem vrij te laten.  Hij werd uiteindelijk vrijgelaten in juni 2008 na de termijn van vijf jaar te hebben uitgezeten.  Hij stierf op 10 oktober 2009.

De gevangene wordt geïsoleerd opgesloten in een heel kleine cel.  De bewakers handboeien beoefenaars heel strak achter de rug zodat de beoefenaars zich niet kunnen bewegen noch kunnen liggen.  De kleine cel is heel vochtig en er is geen daglicht.  Gevangenen moeten in de cel urineren en zich ontlasten. Één enkele kleine maaltijd wordt er dagelijks geserveerd.  ’s Nachts lopen er ratten rond. De stank is er zo erg dat je er amper kunt ademen.

Chinese versie is beschikbaar op: http://minghui.org/mh/articles/2009/10/21/210803.html
Engelse versie is beschikbaar op: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/10/23/111787.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular