NTDTV: Falun Gong beoefenaar sterf naar jaren van vervolging; haar man nog steeds vast voor een meeting met EU vice-president

16-11-2009 Dodenlijst

Yang Xiaojing en Cao Dong trouwden in februari 2000. Echter, hun leven samen was kort... Tien dagen na hun huwlijk, werd het echtpaar gearresteerd door de autoriteiten in Beijing voor hun beoefening van Falun Gong.

In 2006 had Cao een ontmoeting met Edward McMillan-Scott, de vice president van het Europees Parlement. Cao vertelde hem over de wrede vervolging die hij en andere Falun Gong beoefenaars ondergingen. Twee uur na de ontmoeting, werd Cao gekidnapped en terug naar de provincie Gansu gestuurd, waar hij vervolgens vastgehouden werd. In Februari 2007 werd hij veroordeeld tot vijf jaar gevangenis voor het ontmoeten van een buitenlandse beamte.

Op 1 oktober 2009, stierf de 45 jaar oude Yang op weg naar het ziekenhuis met haar oudere vader bij haar. Cao Dong, die nog steeds in de gevangenis zit kreeg nooit de kans om haar te zien.

Lees meer: http://english.ntdtv.com/ntdtv_en/ns_china/2009-10-13/765501754738.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular