Mevr. He Yigui sterft ten gevolge van de vervolging in Sichuan

03-03-2010 Dodenlijst

Naam:

He Yigui

Geslacht:

Vrouw

Leeftijd:

67

Adres:

Onbekend

Beroep:

Gepensioneerde ingenieur, Instituut voor Natuurkunde van het Nucleaire Ministerie in Chengdu

Sterfdatum:

7 januari 2010

Datum van de meest recente arrestatie:

3 maart 2009

Meest recente plaats van detentie:

Detentiecentrum van de stad Chengdu

Provincie:

Sichuan

Ondergane vervolging:

Dwangarbeid, hersenspoeling, huisplundering, ondervraging, detentie

(Door een correspondent van de stad Chengdu, provincie Sichuan) Mevr He Yigui had een hoge bloeddruk sinds ze dertig jaar was en ze kreeg meer en meer ziektes naarmate ze ouder werd. Nadat ze begon met het beoefenen van Falun Dafa in 1996, waren al haar ziektes genezen. Ze geloofde standvastig in Falun Dafa en disciplineerde zichzelf volgens Waarachtigheid – Mededogen – Verdraagzaamheid. Na haar pensioenering zorgde mevr. He voor haar verlamde moeder en bracht haar twee kleinzonen groot. Toen de vervolging begon, vertelde ze de provinciale regering op 22 juli 1999 over de fysieke en spirituele voordelen die ze ervaren had door het beoefenen van Dafa. De politie arresteerde haar samen met vele andere beoefenaars en ze namen hen gevangen in het Wenjiang stadium. In oktober en november van 1999 ging He Yigui twee keer naar Peking voor het aantekenen van beroep en ze werd veroordeeld tot een jaar dwangarbeid. In november 2004, toen mevr. He de feiten van de vervolging verhelderde, werd ze gearresteerd en vastgehouden in een hersenspoelcentrum in Jinhua, in het district Wuhou in de stad Chengdu. Haar werkgever stuurde een borgsom voor haar vrijlating.

Op 3 maart 2009 ging mevr. He haar kleinzoon oppikken aan de Yulin basisschool en ze gaf vriendelijk informatie over Falun Gong aan enkele leerlingen. Sommige van deze leerlingen rapporteerden haar aan de politie en agenten van het Yulin politiebureau arresteerden haar en hielden haar vast in het detentiecentrum van Chengdu. Slechts enkele dagen hierna leed mevr. He aan hoge bloeddruk en werd ze naar het ziekenhuis van Qingyang gebracht. Twee weken later werd ze vrijgelaten op medisch bevel. Haar familie haalde haar op en zag dat ze beefde. Eén van haar benen was verlamd en ze kon niet meer wandelen.

In het begin van december 2009 informeerde de rechtbank van Wuhou haar familie dat ze planden om mevr. He gerechtelijk te vervolgen. Haar familie rapporteerde haar gezondheidstoestand aan de rechtbank, maar de notitie van een dokter van een ziekenhuis op provinciaal niveau was vereist om in staat te zijn de rechtszaakdatum terug te trekken. Ze namen haar mee om medisch bewijs af te nemen, maar de procurator zei dat het niet goed genoeg was. Dus moest haar familie haar hospitaliseren. Op de vijfde dag, tengevolge van te veel gecompliceerde medische onderzoeken en testen, was haar gezondheid in feite nog meer beschadigd.

Mevr. He bevond zich toen in een kritieke toestand en ze stierf op 7 januari 2010.

Fu Xiaolin, Voorzitter van het 610 bureau van de stad Chengdu: 86-28-85531041/85558685

Yu Jiachuan, Hoofdrechter van de rechtszaak in Wuhou: 86-28-85056708
Liu Xiongchuan, Procurator: 86-28-85081850
Luo Na en Jiang Lin, publieke administratoren in Yulin: 86-28-85553994
Directeur Huang, Politiebureau in Yulin: 86-28-85553503

Engelse versie beschikbaar op http://clearwisdom.net/html/articles/2010/1/11/113824.html

Chinese versie beschikbaar op http://minghui.ca/mh/articles/2010/1/10/216018.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular