Dhr. Mei Chunfu sterft als gevolg van de vervolging

08-05-2010 Dodenlijst

(Clearwisdom.net) Door onze correspondent in de provincie Henan. Dhr. Mei Chunfu had verschillende ziektes voordat hij begon met Falun Gong. Hij werd een gezond persoon zowel op geestelijk als op lichamelijk vlak, snel nadat hij begon met de oefeningen. Zijn hele familie was geraakt door de wonderen van Falun Gong. Sinds juli 1999, nadat de vervolging begon, werd hij voor bijna zeven jaren opgesloten en werd zijn leven in gevaar gebracht. In 2009 overleed hij.

Naam:

Mei Chunfu

Geslacht:

man

Leeftijd:

63

Adres:

Shawuo Township, Qi County, provincie Henan

Beroep:

onbekend

Datum van sterfte:

2009

Datum meest recente aanhouding:

7 februari 2007

Stad:

Qi County

Provincie:

Henan

Ondergane vervolging:

dwangarbeid, hersenspoeling, slagen, eenzame opsluiting, marteling, fysieke beperkingen, opsluiting

Dhr. Mei ging in oktober 1999 naar Peking om beroep aan te tekenen voor Falun Gong. De politie arresteerde hem en sloot hem op in de gevangenis van Qi County. De bewakers martelden hem door koorden aan te spannen (1) en door enkelboeien aan te doen; ze sloegen en schopten hem, sloten hem op in een kleine cel (2) en onthielden hem van drinkwater. Omdat dhr. Mei volhardde in de beoefening van zijn geloof en de hersenspoeling niet accepteerde, verbonden de bewakers zijn enkels aan zijn handboeien, wat betekende dat hij niet langer rechtop kon staan of kon gaan zitten, en hij moest in een zeer pijnlijke positie gebogen blijven. Tegen etenstijd werd hij nog steeds niet verlost uit zijn marteling, en hij moest zijn kom vasthouden met zijn geboeide handen, terwijl hij zijn hoofd naar beneden boog. Dhr. Mei verhelderde de waarheid over Falun Gong aan de bewakers en werd voor 15 dagen in een kleine cel opgesloten, zonder drinkwater. Hij leed erg door de dorst, en moest vuil water uit het toilet drinken.

In mei 2000 ging dhr. Mei opnieuw naar Peking om beroep aan te tekenen. Hij werd gearresteerd en opgepakt door de Qi County politie, opgesloten in de gevangenis van Qi County en veroordeeld tot drie jaar gedwongen arbeid in het Kaifeng City Forced Labor Camp.

Niet lang nadat hij vrijkwam uit het dwangarbeidskamp ging dhr. Mei naar Kaifeng om zijn familie te bezoeken op 16 maart 2004. Hij sprak mensen over Falun Gong op weg naar zijn familie, en werd gearresteerd en veroordeeld voor nog eens drie jaren gedwongen arbeid in het Kaifeng City Forced Labor Camp.

In de herfst van 2006 werd Falun Dafa beoefenaar dhr. Zhang Zhagen gemarteld tot de dood in het Kaifeng City Forced Labor Camp. Om onderzoek te vermijden stuurde de kampadministratie alle gevangen gehouden beoefenaars naar het Xuchang City Forced Labor Camp, waar dhr. Mei opnieuw werd gemarteld.

Slechts twee maanden na zijn vrijlating uit het Xuchang City Forced Labor Camp, leed dhr. Mei nog steeds zowel mentaal als fysiek onder de marteling. In de namiddag van 7 februari 2007 liet het hoofd van de Qi County Domestic Security Division, Liu Hongtao, dhr.Mei en zijn familie meenemen door de Shawuo Township politie naar het politiebureau. Na een paar vragen zei Liu, “Zijn gedachten zijn nog steeds niet bekeerd, neem hem mee.” Ze sloten dhr. Mei opnieuw op.

Dhr. Mei ging gedurende tien dagen in hongerstaking om te protesteren tegen zijn illegale aanhouding. Hij was nog steeds niet hersteld van het dwangarbeidskamp, waardoor tien dagen hongerstaking hem verzwakte, en hij kon niet meer lopen. De leiding van de Qi County gevangenis was bang dat hij zou sterven, dus verwittigden ze zijn familie om hem te komen halen.

De politie liet hem nooit met rust en bleef hem lastigvallen in zijn huis. Dhr. Mei herstelde nooit volledig en stierf in 2009.

(1) De martelmethode “Aanspannen van koorden” gebruikt een vingerdik touw dat doordrongen is van water. De vervolgers plaatsen het rond de nek van de Dafa beoefenaar en spannen het vervolgens strak rond de armen. Om de pijn te vergroten bij het slachtoffer, kleedden ze de beoefenaar vaak uit tot op zijn ondergoed. Meestal werken meer dan drie vervolgers samen om deze marteling uit te voeren. Wanneer het touw aan de polsen komt, wordt het strak gespannen. Ze trekken de handen van de beoefenaar tot achter zijn rug en beide uiteinden van het touw worden door het stuk touw achter de nek getrokken, vervolgens trekken twee vervolgers hardhandig aan beide uiteinden van het touw en knopen deze samen. Op dat moment wordt de bloedcirculatie afgesneden en zal het slachtoffer een verhoogde hartslag ondergaan, met ondraaglijke pijn in beide armen en binnen enkele minuten zal het slachtoffer hevig zweten.

Om er zeker van te zijn dat het touw zo strak mogelijk gespannen is, steken de vervolgers glasscherven en houten stokken onder de polsen van de beoefenaar, zodat het touw diep in het vlees snijd. Ondertussen slaan ze de beoefenaar in het gezicht en elektrocuteren ze hem met elektrische staven. Elke sessie duurt tien tot twintig minuten. Nadat het touw wordt losgemaakt, heeft het slachtoffer elk gevoel verloren in zijn armen en duurt het lange tijd voor dat terug komt. Bij verschillende die deze marteling ondergingen, waren de armen verlamd, of ze kunnen hun armen niet meer omhoog krijgen, of verliezen bepaalde functies in de armen. De littekens van de touwen blijven één of twee jaar zichtbaar. Zie voorbeeld op: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2001/11/24/16156.html

(2) De gevangene wordt individueel opgesloten in een heel kleine cel. De bewakers boeien de beoefenaars met de handen achter de rug in een vaste houding, waarin de beoefenaars niet kunnen bewegen noch kunnen liggen. De kleine cel is heel vochtig en er komt geen zonlicht binnen. Gevangenen moeten urineren en hun ontlasting doen in de cel. Overdag wordt slechts de helft van een normale maaltijd geserveerd aan gevangenen die in een kleine cel opgesloten zitten. ’s Nachts lopen er ratten rond. De stank in de kleine cel is zo erg dat het moeilijk is om te ademen.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular