Oudere Falun Gong beoefenaar vermoord in gevangeniskamp in Peking64-jarige vrouw doodgemarteld na veroordeeld te worden omwille van het spreken over Falun Gong tijdens een busrit

14-08-2010 Dodenlijst

New York - - Het Falun Dafa informatiecentrum heeft vernomen dat een 64-jarige vrouw stierf aan haar verwondingen ten gevolgen van martelingen tijdens haar vasthouding in een gevangeniskamp in Peking.

Volgens verslagen uit China werd mevr. Geng Jin E op 10 juli 2010 doodgemarteld in een dwangarbeidskamp voor vrouwen dat zich in het Daxing gebied in Peking bevindt. Haar familieleden zeggen dat ze Geng voor het laatst gezien hebben in april 2010 toen ze haar bezochten in het kamp. Volgens familieleden was Geng toen erg zwak en had ze 2 mensen nodig die haar ondersteunden wanneer ze liep. De aanvraag voor een medische vrijlating die de familie deed voor en tijdens de maand april, werd afgewezen.

Geng was door de politie op 28 november 2008 meegenomen nadat ze op een openbare bus over Falun Gong gesproken had. De politie doorzocht daarna haar huis maar vond geen Falun Gong materialen. Geng werd toen een termijn van 2 jaar dwangarbeid opgelegd zonder enig gerechtelijk proces.

“Het doodmartelen van een vrouw op leeftijd, met als reden omdat ze sprak over Falun Gong tegen medereizigers op een openbare bus, laat zien hoe onnatuurlijk en verdraaid de campagne die de Chinese Communistische partij voert werkelijk is,” zegt Levi Browde van het Falun Dafa informatiecentrum. “Deze zaak is des te meer tragisch vanwege het feit dat wat Geng deed niet meer was dan medeburgers informeren over een kwestie van publieke belangen, namelijk het voortdurend schenden van de mensenrechten van een groep onschuldige Chinese burgers.”

Eerder werd Geng ook meegenomen door de politie in november 2002 toen ze folders uitdeelde aan mensen in haar buurt, die de vervolging van Falun Gong beoefenaars in China blootstelden. Toen werd ze naar hetzelfde werkkamp gebracht voor een termijn van 3 jaar, waar ze verscheidene keren hard geslagen werd door bewakers in het kamp. Geng verloor bijna haar zicht en geraakte uitgemergeld door de herhaaldelijke martelingen. Na haar vrijlating in 2005, was ze in staat om haar Falun Gong beoefening te hervatten en familieleden zeiden dat haar gezondheid zich snel herstelde.

Verscheidene pogingen om een advocaat te vinden en de moordenaars van Geng te vervolgen, waren onsuccesvol. De reden hiervoor is volgens de familieleden dat het kamp weigert om de documenten in verband met Geng's gevangenschap vrij te geven, alsook het klachtenbureau dat weigert mee te werken.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular