Falun Gong beoefenaar dhr. Chen Shiming uit de stad Meishan in de provincie Sichuan stierf als gevolg van foltering

12-05-2011 Dodenlijst

Verslaggeving door een correspondent van Minghui.org uit de provincie Sichuan, China. Beoefenaar dhr. Chen Shiming uit Meishan, provincie Sichuan, stierf op 10 april 2011. Hij stierf als gevolg van folteringen. Hij werd herhaaldelijk gearresteerd en gemarteld voordat hij overleed. In juli 2010 werd dhr Chen gearresteerd en naar een dwanghersenspoelcentrum gestuurd waar ze hem injecteerden met onbekende middelen die geheugenverlies veroorzaakten en hem volledig afhankelijk maakte van anderen die voor hem moesten zorgen.

Naam:

Chen Shiming

Geslacht:

Man

Leeftijd:

Onbekend

Adres:

dorp Baita, district Danling, stad Meishan, provincie Sichuan

Beroep:

Onbekend

Datum van overlijden:

10 april, 2011

Datum van de meest recente arrestatie:

Juli, 2010

Meest actuele plaats van hechtenis:

Een gasthuis van het Meishan 505 Telecommunicatie Departement

Stad:

Meishan

Provincie:

Sichuan

Lijden als gevolg van de vervolging:

onthouding van slaap, dwangarbeid, hersenspoeling, illegale veroordeling, onder dwang injecties / medicijnen toegediend krijgen, slagen toegediend krijgen, eenzame opsluiting, martelingen, hechtenis.

Sleutelfiguur in de vervolging: politie van het district Danling

In juli 2010 werd dhr Chen voor de vijfde keer in zijn huis gearresteerd. Acht politie agenten uit Danling sloegen en trapten dhr. Chen voordat ze hem naar de politieauto sleepten. De politie bracht hem naar een hersenspoelcentrum, gelokaliseerd in een gasthuis bij het 505 Meishan Telecommunicatie Departement. Hij werd onderworpen aan zware  folteringen, met inbegrip van injecties met onbekende medicijnen. Bovendien was het voedsel en drinken dat hem gegeven werd gecontamineerd met medicinale middelen en drugs. Pas  toen dhr. Chen leed aan een verhoogde bloeddruk en op de rand van de dood stond, werd hij vrijgelaten. Dhr. Chen leek zijn geheugen volledig kwijt te zijn en zijn cognitieve vaardigheden waren beperkt. Hij kon niet stoppen met beven en kon niet stil staan. Hij werd erg mager en moest op anderen een beroep doen om voor hem te zorgen. Hij overleed minder dan 6 maanden na zijn vrijlating.

Dhr. Chen was een dorpeling uit de vierde groep van het dorp Baita in de provincie Sichuan. Hij begon Falun Gong te beoefenen in oktober 1998. Hij leed aan myelodysplasia syndroom (MDS), artritis en nephritis. Hij genas zonder enige medische behandeling kort nadat hij Falun Gong begon te beoefenen. In maart 2000 werd hij gearresteerd en 15 dagen vastgehouden in de gevangenis van Danling. In oktober 2000 werd hij opnieuw gearresteerd en 40 dagen vastgehouden.

In september 2001, verspreidde dhr. Chen materialen die belangrijke informatie bevatten over Falun Gong toen hij gearresteerd werd en meer dan 30 dagen vastgehouden werd in de gevangenis van Danling. De politie verplaatste hem naar het Mianyang dwangarbeidskamp zonder iemand op de hoogte te brengen. In dat kamp werd hij onderworpen aan talrijke foltermethoden, met inbegrip van door de knieen gebogen staan voor een lange periode, slagen en zware trappen, eenzame opsluiting en dwangarbeid. De gevangenisbewakers ontnamen hem voor meer dan 4 maanden het recht om te bellen. Hij zat daar 18 maanden gevangen.

In mei 2006 werd Chen opnieuw gearresteerd en voor een maand gevangengezet in de Danling gevangenis. Daarna werd hij opnieuw in het Mianyang dwangarbeidskamp gevangen gezet voor een duur van 15 maanden. Hij werd van zijn slaap onthouden voor een erg lange periode. Hij werd pas vrijgelaten toen hij tekenen van een hoge bloeddruk vertoonde en zeer ernstig ziek werd.

Aanverwant rapport: http://clearwisdom.net/html/articles/2011/4/18/124471.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular