De onwettig verlengde veroordeling van Cao Dong nadert zijn vrijlating. Hij dreigt echter naar een hersenspoelcentrum gestuurd te worden

07-10-2011 Dwangarbeid

Door een clearwisdom correspondent uit China. De heer Cao Dong, een Falun Gong beoefenaar uit Beijing, wiens veroordeling onwettig was verlengd door de Chinese Communistische Partij (CCP), staat op punt om te worden vrijgelaten. Echter, de gevangenis van Tianshui in de provincie Gansu meldde onbeschaamd dat de heer Gao verhuisd zal worden naar het lokale hersenspoelcentrum als hij niet getransformeerd wil worden - het opgeven van het beoefenen van Falun Dafa. Wij hopen dat de internationale gemeenschap aandacht wil besteden aan zijn situatie omdat zijn datum van vrijlating en gevaar van overplaatsing snel nadert.

Naam:

Cao Dong           

Geslacht:

man       

Leeftijd:

onbekend   

Adres:

onbekend
Beroep: voormalig werknemer bij een reisbureau in Beijing

Datum van de meest recente arrestatie:

21 mei 2006

Meest recente plaats van detentie:

Tianshui gevangenis

Stad:

Tianshui

Provincie:

GansuOndergane vervolging:

gevangenschap, onwettelijke veroordeling, marteling, detentie, onthouding van slaap, slagen, eenzame opsluiting, ontzegging van familie-bezoeken

Op 21 mei 2006 ontmoette de heer Cao de heer Edward McMillan-Scott, Vice-President van het Europese parlement, die China bezocht om de beschuldigingen te onderzoeken dat de Chinese Communistische Partij organen uit Falun Gong beoefenaars halen terwijl zij nog leven. Om het leven van zijn vrouw te redden, die op dat moment was opgesloten en dus vervolgd, informeerde de heer Cao aan de heer Scott over de vervolging en martelingen die hij, zijn vrouw en andere Falun Gong beoefenaars in zijn omgeving ondergingen. Twee uren na de ontmoeting werd de heer Cao gearresteerd door ambtenaren van het Openbare Veiligheidsbureau in Beijing.

Trouwfoto van Cao Dong en zijn vrouw, Yang Xiaojing.

De CCP wilde vrijgepleit worden voor het illegaal opnemen van de ontmoeting van Cao Dong met de heer Edward Mcmillan-Scott evenals voor het afdwingen van een "bekentenis" via marteling. Zij zochten manieren om de aandacht van de internationale gemeenschap af te wenden door in het geheim de terechtzitting van de heer Cao Dong door te laten gaan in de stad Qingyang. De uitspraak verdraaide de waarheid met leugens. Zij verhulden de waarheid over de arrestatie van de heer Cao en het doel van het bezoek van de heer McMillan-Scott aan China. Zij hebben de ontmoeting die de twee heren hadden niet vermeld. In de plaats daarvan veroordeelden ze hem voor 5 jaar onder het voorwendsel van het publiceren van 8 artikelen op de minghui website, de Chinese versie van Clearwisdom, die de vervolging van beoefenaars in Qingyang onthullen en materialen beschikbaar stelt over de vervolging van Falun Gong beoefenaars, waaronder uitspraken van de rechtbank.

Volgens de eigen statuten van de CCP zou Cao Dong op 21 mei 2011 onvoorwaardelijk worden vrijgelaten; desondanks bevindt hij zich nog steeds in de gevangenis van Tianshui. Volgens hun redenering telde de periode dat Cao in detentie was in Beijing, van 21 mei tot 27 september  2006 niet – alleen de tijd gespendeerd in de provincie Gansu telde.

Terwijl Cao Dong gevangen werd gehouden, werd zijn vrouw, Yang Xiaojing, dakloos en berooid na voor een tweede maal vervolgd te zijn geweest in het vrouwen arbeidskamp in Beijing. Zij  ging van plaats naar plaats in een poging om hulp te zoeken en appèl aan te tekenen voor Cao Dong. De CCP autoriteiten bedreigden haar en onder de aanhoudende druk en moeilijkheden, werd zij depressief en terminaal ziek. Op 1 oktober 2009 stierf zij in het Noordwesten van China, weg van haar woonplaats. Haar ouders waren constant ongerust omtrent het welbevinden van hun dochter en zij werden regelmatig lastig gevallen en gevolgd omwille de zaak van hun schoonzoon. Zij waren enorm verdrietig om het verlies van hun dochter en hadden moeite het leven opnieuw op te pakken. Na de dood van hun dochter werkten zij hard om de veiligheid van hun schoonzoon te waarborgen en hem uit de gevangenis te krijgen.Hun gezondheid verslechterde zienderogend. Recentelijk werd de vader van mevr. Yang erg ziek en werd gehospitaliseerd.
 
De ouders van de heer Cao Dong leden enorm als gevolg van de twee veroordelingen. Zijn vader werd er ziek van en ontwikkelde een ernstige hartziekte en een cerebrale blokkade. Hij loopt moeilijk. Zijn moeder's gezondheid is eveneens zwak. Zij heeft vaak medicatie nodig om haar ziekten te behandelen. Zij draagt zorg voor haar ernstig zieke man en voedt tegelijkertijd de jonge dochter van Cao Dong op. De hele familie lijdt enorm.

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular