28 Falun Gong beoefenaars Veroordeeld in juli 2020

02-10-2020 Dwangarbeid

Volgens informatie verzameld door Minghui.org werden in de maand juli 28 Falun Gong beoefenaars veroordeeld tot gevangenisstraf voor hun geloof. Onder hen een eigenaar van een bakkerij, een gepensioneerde ingenieur en een boer die tot zeven jaar veroordeeld werden.

Naast degenen die in juli veroordeeld werden, zijn er 24 veroordelingen gerapporteerd in juli die plaatsvonden in de eerste helft van het jaar, waaronder één in januari (een termijn van acht jaar voor een vrouw uit Henan), twee in maart, drie in april, vijf in mei en 13 in juni, wat het aantal van de veroordeelde beoefenaars in de eerste helft van 2020 op 191 brengt.

Falun Gong, ook bekend als Falun Dafa, is een oude spirituele en meditatiediscipline die sinds 1999 door de Chinese Communistische Partij (CCP) wordt vervolgd.

De 28 Falun Gong beoefenaars die in juli werden veroordeeld kwamen uit 12 provincies en gemeenten. Shandong en Shanghai registreerden beide 6 zaken, gevolgd door 4 in Tianjin, 3 in Jiangsu en 2 in Sichuan. Beijing, Guangdong, Henan, Jiangxi, Jilin, Liaoning en Yunnan hadden elk 1 zaak.

De gevangenisstraffen varieerden van zes maanden tot zeven jaar, met een gemiddelde van 2,75 jaar. Van twee personen is de duur onbekend.

Deze beoefenaars komen uit alle lagen van de bevolking, waaronder een eigenaar van een bakkerij, een gepensioneerde ingenieur, een boer, een vertaler en een pianoleraar.

Vier van de 28 personen zijn 65 jaar of ouder. In het bijzonder werd de 80-jarige mevrouw Guo Defen, uit Tianjin, door de Hexi Districtsrechtbank veroordeeld tot een jaar gevangenis.

Negen van hen kregen ook een boete van 2000 tot 20.000 yuan van de rechtbank, met een gemiddelde van 7889 yuan per persoon. Een rechter in het district Huangdao in Shandong veroordeelde binnen een dag drie Falun Gong beoefenaars tot gevangenisstraf en legde aan twee van hen een boete op van respectievelijk 10.000 en 20.000 yuan.

Sommigen werden veroordeeld voor het praten of verspreiden van informatie over Falun Gong. De familie van een vrouw vermoedt dat de autoriteiten haar hebben veroordeeld om te proberen haar het zwijgen op te leggen over de dood van twee familieleden terwijl ze in hechtenis zat.

De autoriteiten overtraden de wettelijke procedures bij elke stap van het proces. Dit omvat het doorzoeken van de huizen van Falun Gong beoefenaars zonder huiszoekingsbevel, het ontzeggen van bezoek van familie en advocaten en het uitsluiten van familie in het bijwonen van het proces.

De informatie over de strafzaken werd verzameld tussen 1 januari en 5 augustus 2020. Door de informatieblokkade van het communistische regime is het werkelijke aantal Falun Gong beoefenaars dat veroordeeld is voor hun geloof waarschijnlijk veel hoger.

Download/bekijk de volledige lijst van veroordeelde beoefenaars hier (PDF). Hieronder staat een korte beschrijving van één van de gevallen.

Gepensioneerd ingenieur veroordeeld tot nog eens vijf jaar na een gevangenisstraf van tien jaar.

De heer Zhang Qin, 65 jaar, een gepensioneerde ingenieur uit Shanghai, werd op 6 juli 2020 door de rechtbank van Fengxian veroordeeld tot vijf jaar.

Voorafgaand aan zijn laatste termijn was de heer Zhang in het verleden vijf keer eerder gearresteerd voor het volgen van zijn geloof, wat resulteerde in twee gevangenisstraffen (van respectievelijk vier en vijf jaar) en een dwangarbeidsstraf van een jaar. Hij werd door de rechter beschuldigd een "recidivist" te zijn, toen zijn vonnis in juli 2020 werd bekendgemaakt.

De laatste en zesde arrestatie van de heer Zhang vond plaats op 24 april 2019 in een metrostation in Shanghai. Hij leed aan ernstig hoofdletsel als gevolg van het politiegeweld tijdens de arrestatie.

De districtsprocureur van Xuhui keurde zijn arrestatie goed op 30 mei 2019 en klaagde hem aan op 20 augustus 2019.

De originele versie van dit artikel werd gepubliceerd op Minghui.org:
https://en.minghui.org/html/articles/2020/8/12/186312.html

 

 

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular