Tientallen Falun Gong beoefenaars vermoord in de eerste vier maanden van 2011Uit China gesmokkelde foto’s tonen uitgemergelde, gehospitaliseerde slachtoffers met blauwe plekken

26-10-2011 Dodenlijst

New York – Meer dan twee dozijn Falun Gong beoefenaars zijn sinds 1 januari 2011 gestorven als gevolg van mishandeling in gevangenschap, volgens verslagen ontvangen door het Falun Gong Informatiecentrum.  In de campagne specifiek gericht tegen Falun Gong, stierven verschillende slachtoffers nadat ze vast werden gehouden in geïmproviseerde “hersenspoelingscentra” waar marteling en het inspuiten van onbekende medicijnen gebruikt werden om mensen te doen afstappen van hun Falun Gong beoefening.

Op basis van verslagen van mensen in China, heeft het Falun Gong Informatiecentrum de overlijdens gedocumenteerd als gevolg van mishandeling van 26 Falun Gong beoefenaars sinds januari 2011. In zeven gevallen zijn er uit China gesmokkelde foto’s voorhanden die sporen van slagen, uitmergeling en hospitalisatie laten zien. Gezien de moeilijkheid waarmee informatie uit China bekomen kan worden, zal het feitelijke dodenaantal nog beduidend hoger liggen.

Zhou Yongkang, die in nieuwsverslagen genoemd wordt als de verantwoordelijke van het recente optreden tegen de prominente artist Ai Weiwei en de “verdwijning” van tientallen mensenrechtenadvocaten, is het laatste decennia onmiddellijk betrokken geweest in de onderdrukking van Falun Gong beoefenaars. Zhou vermeldde Falun Gong specifiek als doelwit van het pre-Olympische optreden, waarbij duizenden beoefenaars vastgehouden werden. Zes van hen staan op de lijst van de personen die begin 2011 werden vermoord.

“De overlijdens die sinds januari gemeld werden, zijn slechts een fractie van de campagne tegen Falun Gong, alsook van de bredere veronachtzaming voor het menselijk leven van de Communistische Partij,” zegt Levi Browde, uitvoerend directeur van het Falun Dafa Informatiecentrum.  “Zhou Yongkang en andere partijcriminelen, verfijnden het voorbije decennium het toezicht, de intimidatie en martelmethodes op Falun Gong beoefenaars, en we zien deze tactieken nu toegepast op een zelfs nog breder segment van de Chinese bevolking.

“Deze Falun Gong doden zijn een duidelijk signaal voor de internationale gemeenschap van hoe ver partijleiders gaan om onafhankelijk denkende leden van de Chinese samenleving te elimineren.”

De 26 slachtoffers zijn van alle leeftijdgroepen, alle sociale lagen van de maatschappij en uit alle geografische regionen.

De jongste was een 32 jarige vrouw uit de provincie Hebei en de oudste was een 71 jaar  jarige gepensioneerde spoorwegmedewerker uit Hunan. De helft van deze vermoorde mensen (13) werden ontvoerd vanuit hun huis of werkplaats eenvoudigweg omdat ze als Falun Gong beoefenaar bekend stonden bij de autoriteiten. Zeker 6 anderen werden gevangen genomen omdat ze hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden, zoals het printen  en verspreiden van flyers om mede Chinezen te informeren over mensenrechtenschendingen. Veel van de slachtoffers waren, voorafgaand aan de laatste ontvoering, al eerder opgepakt en gevangen gezet, wat duidt op de hardnekkige en blijvende inspanningen van de Chinese autoriteiten om bekende Falun Gong beoefenaars op te sporen.

De grootste meerderheid van de slachtoffers overleed aan fysieke en psychologische martelingen.

Velen  van hen werden binnen een paar weken na hun gevangenschap vermoord. In andere gevallen werden de slachtoffers veroordeeld tot langdurige gevangenisstraffen en stierven na jaren van martelingen en ontberingen in gevangenschap, of werden op de rand van de dood overgebracht naar hun familie, waar ze korte tijd later overleden.

De helft van de vermoorde mensen (13) werd vastgehouden in gevangenissen,

een indicatie van de mate waarin Falun Gong beoefenaars lijden in zulke faciliteiten, naast heropvoeding in werkkampen. Misschien waren de meest dramatische voorbeelden wel de 3 Falun Gong gewetensgevangenen, vastgehouden in de Jiamusi gevangenis in de provincie Heilongjiang, die beiden binnen twee weken  stierven nadat ze naar een speciale bewaker waren gestuurd die intensieve transformatiepogingen op hen had toegepast. . (nieuws/foto)

Verschillende slachtoffers waren verbonden met de geïntensifieerde transformatiecampagne die de communistische partijleiders halverwege 2010 lanceerden.

  Behalve de bovengenoemde 3 mensen, stierven 4 slachtoffers nadat ze eind 2010 ontvoerd waren naar geïmproviseerde gevangenisfaciliteiten in hotels, bedrijven of scholen, speciaal opgezet om Falun Gong beoefenaars vast te houden en hen op alle mogelijke manieren te “transformeren”. Na hun vrijlating en vlak voor hun dood, vertelden 2 personen aan hun familieleden dat ze gedwongen werden om onbekende drugs te slikken die hoofdpijnen, duizeligheid en geheugenverlies veroorzaakten.

De gevallen en details genoemd op de lijst zijn samengesteld uit verschillende bronnen, inclusief de verklaringen van familieleden of vrienden van de overledenen en fotografisch bewijs van zichtbare tekenen van marteling.

In totaal heeft het Falun Dafa Informatie Centrum de dood van 3434 Falun Gong beoefenaars geregistreerd als gevolg van verschillende vormen van vervolging sinds 1999.

Door de intensieve pogingen van de Chinese Communistische Partij om het onderzoek naar de uiteindelijke dood van Falun Gong beoefenaars tegen te houden en de rapportages van gedwongen verwijdering van organen van een onbekend aantal Falun Gong gevangenen, geloven we dat het feitelijke dodenaantal voor 2011 en daarvoor, veel hoger ligt dan dat het Falun Dafa Informatie Centrum gelukt is te documenteren.

Sinds 1999 voert de Chinese Communistische Partij een wijdverbreide wrede vervolgingscampagne om Falun Gong uit te roeien.

Falun Gong is een traditionele, Chinese spirituele en qigongpraktijk, waarvan er in China nog steeds miljoenen beoefenaars leven. Honderdduizende Chinezen die Falun Gong beoefenen, verblijven in gevangenschap en vormen zo de grootste groep gewetensgevangenen in China. De Verenigde Naties, Amnesty International, Chinese mensenrechtenadvocaten en Westerse media hebben Falun Gong doden en gemartelden gedocumenteerd aan de hand van Chinese officiële rapportages . Amnesty International verklaarde in zijn jaarrapport dat afgelopen maand is vrijgegeven, dat Falun Gong beoefenaars die weigeren hun geloof op te geven gemarteld worden totdat ze meewerken; velen overlijden tijdens gevangenschap of kort na hun vrijlating   De campagne van de Communistische Partij en zijn uitvoering zijn een overtreding van de Chinese wet en in tegenstelling tot wat meestal gezegd wordt, werd Falun Gong niet verbannen als een “kwaadaardige sekte” (zie hier voor een analyse)

Voorbeelden

De volgende gevallen illustreren typische omstandigheden rond recente Falun Gong sterfgevallen. De volledige lijst is hier beschikbaar.

De heer Chen Shiming uit Meishan in de provincie Sichuan

: In juli 2010 werd dhr. Chen ontvoerd uit zijn huis. Dit was de vijfde keer dat hij werd  vastgehouden voor het beoefenen van Falun Gong,  waarvan tweemaal in een werkkamp. Toen hij naar de wagen werd gesleurd, werd hij door de politie geschopt en geslagen. In het Meishan 505 telecommunication department onderging hij een geïmproviseerde hersenspoeling. In het centrum werd hem onbekende drugs toegediend.  In zijn voedsel en drank werden eveneens zulke stoffen vermengd. Na zijn vrijlating begon hij te lijden aan hypertensie. Nadien kwamen andere symptomen , hij verloor zijn geheugen en andere vaardigheden, hij begon te bibberen en vermagerde aanzienlijk. Hij overleed minder dan zes maanden later.

Mej. Dai Lijuan, 48, uit Wuxi in de provincie Jiangsu

: op 20 juni 2003 ontvoerden agenten van het Baitang politiebureau mej. Dai. Ze werd meegenomen naar het Public Security Bureau waar ze hevig geslagen werd gedurende drie dagen en dit tot  ze ineen kritieke toestand verkeerde. Ten gevolge van deze mishandeling en injecties geraakte mej. Dai verlamd, werd ze incontinent en leed ze aan spieratrofie. Ze had moeite om te spreken en kon haar vingers haast niet meer bewegen. Haar moeder verzorgde haar, maar tevergeefs. Acht jaar later, in maart 2011 overleed ze. Foto’s  van haar gesmokkeld uit China.

Mej. Zheng Baohua, 32, uit Renqiu in provincie Hebei

: tussen 2000 en 2009 werd mej. Zheng viermaal vastgehouden en was ze in hechtenis gedurende 7 jaar  voor het beoefenen van Falun Gong. Bij haar laatste arrestatie in juli 2008,werd ze eerst naar een centrum gestuurd waar ze een hersenspoeling onderging. Nadien werd ze geïnterneerd en een ‘heropvoedingskamp’. Dit omdat ze met mensen praatte over de Falung Gong en de vervolgingen. In het kamp van Tangshan Kaiping werd ze geslagen, kreeg ze elektrische schokken en onderging ze gewelddadige dwangvoeding. In mei 2009 kreeg ze tuberculose. Ze werd ‘vrijgelaten’ in november 2009, wanneer het late stadium van de ziekte was bereikt. Ze herstelde niet en overleed in april 2011.

Oorspronkelijk tekst:  http://faluninfo.net/article/1138/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular