Boeddhistische Tempel in Sichuan gebruikt voor het hersenspoelen van Falun Gong beoefenaars.

New York – Volgens bronnen uit China zijn delen van een Boeddhistische tempel buiten de stad Pengzhou in de provincie Sichuan omgebouwd tot een geïmproviseerd detentiecentrum om lokale inwoners die Falun Gong beoefenen, te hersenspoelen. Sinds juni 2010 zijn tenminste 14 Falun Gong beoefenaars in de voorziening vastgehouden en velen melden misbruik en martelingen.

Nieuws over misbruik in de Sansheng tempel verschijnt in het midden van een driejarige miljoenen dollar campagne om de grote meerderheid van Falun Gong beoefenaars in China te “transformeren”, voornamelijk door het gebruik van hersenspoelcentra (nieuws)

De Sansheng tempel dateert uit de periode van de Drie Koninkrijken ( 220-280 AD) en is geregistreerd bij het Sichuan provinciale Bureau voor Religieuze Zaken van de regering (link-screenshot, Chineestalig). Het bevindt zich ongeveer 30 mijl van de provinciale hoofdstad Chengdu in een afgelegen gebied van Fenglechang in Guihua stad, onder de jurisdictie van Pengzhou stad. Foto’s vanuit China gezonden, vertonen dat het terrein een kleine pagode heeft, terwijl online beschrijvingen op de officiële website pronken met een schilderachtige omgeving. (link / screenshot).

Sinds medio 2010 heeft het 610-Bureau, een boven de wet staande, door de Communistische Partij opgezette veiligheidseenheid om Falun Gong te vervolgen, misbruik gemaakt van de relatief geografisch geïsoleerde ligging van de tempel om het om te bouwen tot een hersenspoelcentrum voor Falun Gong.

Woordvoerder van het Falun Dafa Information Center, Erping Zhang, zegt, “In de afgelopen 12 jaar zijn er overal in China duizenden geïmproviseerde centra opgezet om Falun Gong beoefenaars te dwingen hun geloof op te geven en trouw te beloven aan de Chinese Communistische Partij. Maar er is iets bijzonder sinisters rond de CCP nu ze een Boeddhistische plaats van aanbidding gebruiken als een plaats om met geweld mensen te hersenspoelen die met toewijding een beoefening van de Boeddha School volgen en haar leringen van  Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid.”

Beoefenaars die in het centrum worden vastgehouden worden gedwongen video’s te bekijken die Falun Gong en zijn grondlegger belasteren en ze worden fysiek en mentaal gemarteld. Posters die openlijk Falun Gong bekritiseren hangen overal in de faciliteit, inclusief in de toiletten. Om te vermijden dat voorbijgangers het in elkaar slaan van beoefenaars zien of horen, zijn alle ramen, deuren en gordijnen gesloten en het volume van de tv is op zijn maximum gezet. Degenen die in de faciliteit werken om beoefenaars te vervolgen, zijn verleid door verschillende aan financiële prikkelingen.

Eén gedetailleerde zaak die bij het Falun Dafa Informatie Centrum is gemeld, gaat over de beproeving van een 48 jaar oude boerin, mevr. Qing Guangrong die op 29 maart 2011 uit haar huis ontvoerd werd door lokale partij-ambtenaren en agenten van het 610-Bureau. Ze werd naar de tempel gebracht waar ze in isolatie werd gehouden en vele malen in elkaar werd geslagen. Ze werd pas ongeveer vier maanden later vrijgelaten op 23 juli 2011.

Het is bekend dat sinds medio september 2011 tenminste nog zes andere Falun Gong beoefenaars worden vastgehouden in het hersenspoelcentrum: Li Yongxian, Tan Shunmin, Zhang Youyi, Zheng Weigang, Zhang Guofang en Zhang Yixiang.

Degenen die in de tempel worden vastgehouden, vallen onder de 400 Falun Gong beoefenaars in de provincie Sichuan waarvan bekend is dat ze sinds juli 2011 vastgehouden worden voor hersenspoeling, volgens getuigenissen die verzameld zijn door de Chineestalige Falun Gong website Minghui.org.

Sinds 1999 heeft de CCP hersenspoelcentra gebruikt om Falun Gong beoefenaars gevangen te houden. Zoals de “zwarte gevangenissen” die gebruikt worden om beoefenaars vast te houden, zijn zulke centra geïmproviseerde gevangenissen, die buiten het legale systeem vallen, waar beoefenaars voor onbepaalde tijd worden vastgehouden en onderworpen worden aan een reeks van soorten misbruik met het doel om hen hun geloof te laten opgeven en trouw te beloven aan de CCP. Terwijl sommigen gelokaliseerd zijn in gebouwen van de regering, zijn velen gelokaliseerd in scholen, hotels, en nu dus ook Boeddhistische tempels. De afgelopen twee jaar is het gebruik van hersenspoelcentra, als onderdeel van een opnieuw versterkte campagne om dwangmatig Falun Gong beoefenaars te bekeren, in heel China geïntensifieerd.

“We verzoeken leden van de internationale gemeenschap die bekommerd zijn om religieuze vrijheid in China om dit incident met spoed te onderzoeken en iedere verandering binnen het Bureau voor Religieuze Zaken opnieuw uit te zoeken”, zegt Zhang. “We waarschuwen echter dat vanuit ervaringen uit het verleden blijkt dat de CCP deskundig is in het verdoezelen van zulke misdaden wanneer die eenmaal internationaal blootgesteld zijn, dus ieder onderzoek moet onder de oppervlakte kijken.”

Het exacte adres van de tempel is:
Sansheng Village, Guihua Town, Pengzhou City, Zip code 611938
Tel: +86-13568937127; +86-28-83832117 (link / screenshot)
Degenen die naar verluidt betrokken zijn bij de vervolging omvatten ook:
Yin Wujie, kok in het  Sansheng Tempel hersenspoelcentrum: +86-13688136964 (mobiel)
Guo Xinghui, assistent in het Sansheng Tempel hersenspoelcentrum: +86-13408566989 (mobiel)
Qian Ying, assistent in het Sansheng Tempel hersenspoelcentrum: +86-18780731721 (mobiel)
Xiang Qingfeng, assistent in het Sansheng Tempel hersenspoelcentrum: +86-18666691932 (mobiel)
Wu Junying, assistent in het Sansheng Tempel hersenspoelcentrum: +86-13697013550 (mobiel)

Voor meer informatie over hersenspoeling en transformatie zie:
FDIC 2010 Annual Report: "Transformation" and Forced Religious Conversion"
FDIC: 10 Common Transformation Tactics
FDIC: Internal Communist Party Documents Disclose New Campaign to Forcibly "Transform" Millions of Falun Gong Practitioners in China
Analysis of U.S. Congressional-Executive Commission on China regarding renewed campaign to "transform" Falun Gong practitioners

VOOR MEER INFORMATIE, NEEM ALSTUBLIEFT CONTACT OP MET HET FALUN DAFA INFORMATIECENTRUM
Contacts: Gail Rachlin (+1 917-757-9780), Levi Browde (+1 845-418-4870), Erping Zhang (+1 646-533-6147), or Joel Chipkar (+1 416-731-6000)
Fax: 646-792-3916 Email: contact@faluninfo.net, Website: http://www.faluninfo.net

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular