Buiten de Wet: Binnenin het hersenspoelcentrum van Changchun

Door een Minghui.org correspondent in de provincie Jilin. Het hersenspoelcentrum van Changchun, officieel bekend als het Changchun legale opleidings- en trainingsbureau, bevindt zich in het dorp Lanjia en staat onder directe controle van het Jilin provinciale 610 Bureau. Om het centrum te verbergen voor het publiek, is het uithangbord verborgen binnenin het gebouw. Zou Jun van het provinciale 610 Bureau staat aan het hoofd van de dagelijkse activiteiten die in het hersenspoelcentrum plaatsvinden. Onder hem staan 2 verantwoordelijken, Liu Xiaofeng en een vrouw met de achternaam He. Het trio rekruteert vervolgens “assistenten” en betalen hen elk 150 yuan per dag om hen te helpen met de hersenspoeling van Falun Gong beoefenaars.

Het centrum bevindt zich in een gebouw dat wordt gehuurd met 4 verdiepingen en een automatische poort. Tijdens de nacht is er bewaking rond het gebouw door minimaal 4 politie agenten van andere organisaties.

De eerste verdieping is een voorzaal (lobby) met TV schermen, de tweede verdieping bevat kantoren en de vierde verdieping bestaat uit een vergaderzaal en leefvoorzieningen voor de “assistenten”.

De derde verdieping heeft meer dan 20 kamers waar beoefenaars vanuit de hele provincie in opgesloten zitten. Alle kamers worden via een CCTV systeem via audio en video bewakings camera’s constant in de gaten gehouden.

Beoefenaars die daarnaartoe zijn gestuurd worden in aparte kamers vastgehouden en 24 uur per dag bewaakt door een “assistent”. Ze mogen niet hun kamer verlaten zonder vergezeld te zijn van een dergelijke “assistent”, zelfs als ze naar het toilet moeten.  Wie zich niet aan deze regels wil houden, wordt waar gestraft.

Aan het einde van de gang van de derde verdieping is een grote vergaderzaal, uitgerust met computers, projectors en verschillende andere audio en video toestellen. Dit is waar het centrum haar hersenspoelklassen op veelvuldige basis houdt voor hun gevangenen – Falun Gong beoefenaars.

Alle beoefenaars worden gedwongen om op 6.00u op te staan, te ontbijten om 7.00u en iedere dag in de hersenspoelklas te zitten van 8.00 uur tot 11.30 uur, van 13.50 uur tot 17.00 uur en van 18.30 uur tot 21.00 uur. Als een beoefenaar zijn ogen sluit en weigert de eisen van de assistenten in te willigen, dan spuit men water in zijn of haar gezicht.

Op het moment van het schrijven van dit artikel, waren de namen van de “assistenten” de volgende: Li Heju, Liu Shuanghui, Li Xiaoyan, Zhu Jiahui en Gao Zhilu. Ze kregen instructies van het 610 Bureau om de beoefenaars hard aan te pakken.

“Dit is een opleidingscentrum, niet jullie thuis!” zeggen ze. “Jullie kunnen hier niet de dingen doen zoals jullie dat willen. Als jullie weigeren opgeleid te worden, worden julie gevangen gezet. Dat is de regel hier.”

Assistant Li Xiaoyan herinnerde beoefenaar Shi Bin aan deze regel op 6 december. “Jouw vrouw pleitte op het politiebureau voor je vrijlating en de politie ging ermee akkoord om je vandaag vrij te laten”

“Maar wij kunnen dit niet doen omdat je de vijf statements niet geschreven hebt over het volledig afzweren van Falun Gong,” ging ze verder.

Dhr. Shi protesteerde later die nacht toen de video sessie niet stopte om 21.00 uur zoals gewoonlijk. “Waarom moet ik nog steeds die video zien? Ik kijk er niet meer naar.”

Li rapporteerde dit aan haar overste Zou Jun die vervolgens binnen kwam en dhr. Shi hierover aansprak. Toen Shi opnieuw weigerde naar de video te kijken, gaf Zou hem een vuistslag in het gezicht waardoor hij gewond raakte en hevig bloedde .

Zou  sloeg dhr. Shi herhaaldelijk op gewelddadige wijze. Hij gooide hem op de grond en schopte hem.

“Denk je echt dat je mij kan tegenspreken?” zei Zou.

Dit centrum houdt op een regelmatige basis hersenspoelsessies en van de huidige sessie werd aangekondigd dat deze eind december zou stoppen. Maar meer en meer beoefenaars worden gegijzeld en daarnaartoe gebracht. Zeker van tien beoefenaars is bekend dat ze daar vast zitten op het moment van het schrijven van dit artikel.

Het is onmenselijk en illegaal om Falun Gong beoefenaars zogenaamde hersenspoelklassen te laten bijwonen onder de huidige Chinese wetten.

Het bestaan van hersenspoelcentra zoals deze zorgen ook voor het terugfluiten van de beslissingen van de Chinese Communistische Partij op de vierde plenary sessie van het 18de centrale committee van de communistische partij. Beschouwend van de gedragingen en bestaan van dergelijke plaatsen, lijken de slogans “draag naar voor het leiden van het land volgens de wet” en “gelijk welke staatsorganisatie is verboden om boven de wet te staan” erg ironisch.

Partijen verantwoordelijk in deze vervolging:
Liu Xiaofeng (刘晓峰), Directeur, +86-13304323033. Zhu Jiahui(祝家辉), +86-13154357536. Gao Zhilu (高志禄), +86-13596034603.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/1/4/147836.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular