Zuid Koreaanse politie arresteert handelaren in illegale organen die verbonden zijn met China

22-01-2012 Orgaanroof

De Zuid Koreaanse politie in Busan heeft  een zaak van illegale orgaanhandel opgerold en vier handelaren gearresteerd die naar verluidt  Zuid Koreaanse patiënten in China introduceren om orgaantransplantatie te ondergaan

Volgens een politierapport van 21 november 2011 voorzagen de handelaren de Zuid Koreaanse patiënten van een valse Chinese identiteitskaart om in te checken in een Chinees ziekenhuis, omdat China sinds 2007 buitenlanders verbiedt om orgaantransplantaties te ondergaan, aldus  een verslag van 23 november van New Tang Dynasty (NTD) TV.

Volgens een verslag door Radio Free Asia betaalde elke patiënt voor een levertransplantatie 80 tot 150 miljoen Zuid Koreaanse won ($69.440 tot $130.200), inclusief 20% makelaardij toeslag.

De politie zegt dat de handelaren sinds 2006 minstens 94 Koreanen naar China overbrachten om orgaantransplantaties te ontvangen. De meeste organen waren zogezegd afkomstig van ter dood veroordeelde gevangenen. Vier transplantatiepatiënten met vergevorderde kanker stierven na de operatie. Het hoofd van de handelsgroep is nog op vrije voeten, en de zaak wordt nog steeds onderzocht.

De Zuid Koreaanse  ‘Chosun Ilbo’ rapporteerde in 2004 dat de meerderheid van de Chinese ziekenhuizen organen verkregen via illegale en onethische wegen, en dat de hoeveelheid complicaties en afstotingen hoog was na de operatie, in vergelijking met de Zuid Koreaanse ziekenhuizen. Maar omdat het extreem moeilijk is om juiste passende organen te vinden in het eigen land, zijn veel Koreaanse patiënten naar China gegaan voor transplantaties.

“China is de wereldleider als leverancier van organen voor transplantatie, na de Verenigde Staten, met 10.000 organen per jaar,” zei David Matas, een internationale mensenrechtenadvocaat, in een interview op 11 mei 2011 op de Universiteit van San Diego. “Bovendien is China uniek in de wereld met zijn korte wachttijden.”

Chinese mensen hebben een culturele afkeer van het doneren van hun eigen organen; er zijn praktisch geen orgaandonaties in China. Volgens Huang Jiefu, de Chinese plaatsvervangende Minister van Gezondheid, komen de meeste organen voor transplantatie van geëxecuteerde gevangen.

Echter de cijfers kloppen niet, zegt Matas: “China zou meer dan 30.000 executies per jaar nodig hebben om 10.000 transplantaties te ondersteunen alleen van ter dood veroordeelde gevangenen.”

Matas en David Kilgour, een voormalig Canadees parlementslid en staatssecretaris, zijn de auteurs van het boek “Bloody Harvest”. Ze zeggen dat hun onderzoek hen ervan overtuigd heeft dat de belangrijkste bron van Chinese orgaantransplantaties sinds 2000 Falun Gong beoefenaars zijn geweest, en nog steeds zijn. Zij worden in grote aantallen vastgehouden als gewetensgevangenen in Chinese gevangenissen en arbeidskampen.

Een aantal Falun Gong beoefenaars die gevangen zaten in China hadden geluk te kunnen ontsnappen naar het Westen. Zij zeiden onderworpen te zijn geweest aan uitvoerige gezondheidscontroles op hun vitale organen, en er werden enorme hoeveelheden bloed afgetapt. Dit werd bij andere gevangenen niet gedaan.

Feng Juang, een voormalig assistent aan het Guangzhou Instituut voor Geochemie aan de Chinese Academie voor Wetenschappen, zegt dat hij illegaal gekidnapt werd door de Chinese autoriteiten en gedurende 20 maanden werd vastgehouden voor het weigeren om Falun Gong op te geven.

Feng vertelde NTD dat hij gelooft dat het waar is dat gevangen gehouden Falun Gong beoefenaars gebruikt worden voor het roven van organen in China. Hij vertelde dat nadat de politie hem in hechtenis genomen had, hij naar een ziekenhuis werd gestuurd waar hij een zeer grondig onderzoek moest ondergaan.

“Het was zo grondig dat het abnormaal was. Ze controleerden mijn hart en andere organen steeds opnieuw,” zei hij.

Feng voegde eraan toe dat zijn gezondheid “gelukkig” snel verslechterde in die harde omgeving, en hij werd vrijgelaten toen hij zich op het randje van de dood bevond.
Ma Xiaoming, een voormalige journalist voor Shanxi Province TV, vertelde aan de Epoch Times in het kader van een Chinees taalrapport op 21 oktober 2011, dat toen hij in 2005  in een dwangarbeidskamp tijd uit zat, een medegevangene die verantwoordelijk was voor het verzorgen van de varkens hem vertelde dat hij persoonlijk getuige was geweest van een orgaanroof op een gevangene die een Falun Gong beoefenaar was.

Ma herinnerde zich dat de medegevangene hem vertelde: “Ze brachten hem naar de varkensstal en sloegen zijn hoofd  met een ijzeren staaf. Zijn hersenen werden beschadigd door de zware slag.  Verschillende politiemannen droegen hem vervolgens snel naar een dichtbij zijnde auto. Een dokter met een witte jas aan, sneed onmiddellijk zijn buik open en roofde zijn organen. De varkens en honden aten de hersenen en het bloed op dat op de grond was terecht gekomen.”

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular