Meer dan Tien Falun Gong beoefenaars uit Beijing gearresteerd; dhr. Qin Wei opnieuw gevangen gezet.

28-12-2012 Dwangarbeid

(Minghui.org) Onlangs hebben het Comite van Politiek en Wetgeving van de Chinese Communistische Partij en het 610 Bureau de politie van Beijing het bevel gegeven om Falun Gong beoefenaars extra te vervolgen, in aanloop van het achttiende Congres.

Falun Gong beoefenaar Qin Wei uit Beijing.

Op 26 oktober 2012 werd dhr. Qin Wei als vermist opgegeven, opgepakt door de politie. Dit was de zesde arrestatie van dhr. Qin.

Mijnheer Qin Wei werkte op de Eight One High School van Beijing. Hij is een eerlijk en genereus man en staat voor anderen klaar. Na het beoefenen van Falun Dafa was hij niet meer geinteresseerd in faam en persoonlijke belangen. Dhr. Qin wordt zeer gewaardeerd en gerespecteerd door zijn studenten, collega’s en vrienden.

Gedurende de afgelopen dertien jaar van vervolging heeft dhr. Qin zijn werk verloren en werd hij vele malen gearresteerd. Op 27 oktober 1999 werd dhr. Qin voor een maand vastgehouden in het Haidian gevangeniscentrum omdat hij openlijk uitkwam voor Falun Gong. Op nieuwjaarsavond 2000 werd hij in elkaar geslagen terwijl hij op het Tiananmen plein was om te vragen om een einde aan de vervolging. Hij werd vervolgens voor meer dan 50 dagen vastgehouden. Dhr. Qin werd in maart 2000 nog eens voor een maand gevangen gezet omdat hij naar het Militaire Museum ging om te praten over Falun Gong.

Eind juni 2000 werd dhr. Qin opnieuw gearresteerd. Een maand later werd hij veroordeeld tot een jaar dwangarbeidskamp in Beijing. Tijdens zijn gevangenschap werd hij in elkaar geslagen, gemarteld d.m.v. elektroschokken, en andere fysieke bestraffingen. Er werd hem gedurende 15 dagen niet toe gestaan te slapen. De basis leefomstandigheden werden hem ontnomen. Zijn termijn werd met zes maanden verlengd omdat hij weigerde Falun Gong op te geven.

Dhr. Qin werd in 2004 tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld omdat hij de waarheid over de vervolging van Falun Gong verhelderde. Hij werd gemarteld in de gevangenis Qianjin. In de mannengevangenis in Chadian, Beijing, werd hij gedwongen om gedurende een lange tijd slavenarbeid te verrichten.

De politie van Beijing arresteerde onlangs nog vele andere Falun Gong beoefenaars:

  • Op 2 augustus 2012 werd dhr. Liu Yongping gearresteerd.
  • Dhr. Zhang Peirong uit Hongmen, Xiangshan, werd opgepakt op 28 augustus 2012.
  • Dhr. Gong Ruiping uit Pingdu werd gearresteerd op 29 augustus 2012.
  • Dhr. Hu Chuanlin, werkzaam bij Beijing International Studies University, werd gearresteerd op 21 september 2012 en zijn vrouw Huang Ling werd gedwongen om samen met hun zoon dakloos te worden.
  • Mevrouw Meng Hua, dhr. Li Xiangding, dhr. Si Xisui, dhr. Yan Zhongming en mevr. Li Mengxue uit Haidian werden gearresteerd tussen september 26 en 27 2012.
  • Mevr. Gao Shuqing uit Sujiatuo, Haidian werd gearresteerd op 12 oktober 2012.
  • Mevr. Zhuang Yanhong, docente aan de technische universiteit van Beijing werd gearresteerd op 18 oktober 2012.
  • Dhr. Qin Wei werd opgepakt op 26 oktober 2012.
  • Dhr. Zhang Jie uit Haidian werd gearresteerd op 29 oktober 2012.
ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular