Advocaat uit Beijing veroordeelt de executie voor organen in een ziekenhuis

19-01-2013 Orgaanroof

Door Rona Rui(EpochTimes). Een advocaat uit Beijing heeft de executie van een ter dood veroordeelde gevangene veroordeeld er op wijzende dat dit alleen gedaan werd zodat tegelijkertijd met gemak de organen geoogst konden worden.

Advocaat Han Bing van de firma H&J in Beijing die opkomt voor de familie van de ter dood gebrachte man, stuurde op 6 december een bericht naar Sina Weibo, een twitter-achtige microblogging service in China.

Er stond: “Vanmorgen getuige van een horrorachtige executie. Het hogere gerechtshof nam deze week contact op met het provinciale gerechtshof om een reeds eerder vastgesteld executievonnis te herzien. De gevangene was echter al geëxecuteerd door het gerechtshof op het tussenniveau, zonder dat de familieleden op de hoogte waren gesteld om een laatste afscheid te nemen. De reden voor deze haastige executering was dat de ter dood veroordeeelde gevangene “uit vrije wil” een orgaan vrijbrief had geschreven. Om zeker te zijn van de kwaliteit van de organen werd de executie uitgevoerd in het ziekenhuis. Deze rechters en doktors veranderen een ziekenhuis in een executieplaats en een markt waar organen worden verhandeld!”.

In weerwoord op vooruitlopende verhoren schreef Han: Mijn dank gaat uit naar netizens en de media die aandacht schenken aan deze zaak. Ik ben verantwoordelijk voor deze zaak maar het is heel snel en onverwacht gegaan. In naam van de familieleden zullen we informeren bij het hoger gerchtshof zodra de begrafenisplechtigheden achter de rug zijn. Er kunnen geen verdere details meer geven worden. Dank u wel voor uw begrip!”.

Het bericht van Han WEibo werd geretweet en had bijna 24.000 reacties tegen 8.30 ’s morgens 7 december. Op 9 december werd het verwijderd.

Digg88, een inwoner van Shenzen en een medewerker van de software firma Kingdee zei op de Chinese Twitter: De regeling waarin men organen kan kopen en verkopen van ter dood veroordeelde gevangenen bestaat hier al jaren volgens een vriend van me die in het gerechtshof werkte.

Doctors Against Forced Organ Harvesting (DAFOH), een non-profitorganisatie uit Washington, nam recent een een standpunt in tegen het plan van het Chinese regime om in fases organen te oogsten van ter dood veroordeelde gevangen. DAFOH is bezorgd dat de aangekondigde veranderingen er alleen maar voor zijn om de internationale gemeenschap te sussen, terwijl in het geheim de onethische orgaantransplantaties doorgaan.”

Na jarenlange ontkenning van het feit dat veroordeelde gevangen de bron zijn van orgaantransplantaties, heeft China deze onethische praktijk toegegeven. Hoewel het nog niet heeft toegegeven dat ook gewetensgevangenen de bron zijn van de orgaantransplantaties. Zonder de onthulling van de ware afkomst van de bron van de organen, is er geen reden om aan te nemen dat de orgaanroof van Falun Gong beoefenaars geleidelijk zal stoppen,” schreef DAFOH.

Dr. Arthur Caplan, hoofd van de afdeling van bio-ethiek in New York University’s Langone Medical Center, initieerde een petitie op de website van het Witte Huis, “Wij het volk” , om  de regering van Verenigde Staten te vragen om deze praktijk te onderzoeken en te veroordelen, waarbij Chinese Falun Gong beoefenaars en gewetensgevangenen gedood worden voor hun organen.

Bron http://www.theepochtimes.com/n2/china-news/beijing-lawyer-denounces-execution-for-organs-at-hospital-323245.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular