brief gevonden werd in Kmart onthult werkkamphorrorEen beklemmende, handgeschreven brief identificeert meerderheid van werkkampslachtoffers als Falun Gong beoefenaars

03-02-2013 Dwangarbeid

NEW YORK – Een Amerikaanse krant publiceerde een artikel over een handgeschreven brief, geschreven door een Chinese gevangene in één van de meest beruchte werkkampen, en die verstopt was in een feestdecoratie-artikel dat gekocht werd in Kmart. De krant publiceerde dit en verwees ook naar verschillende getuigenissen en verslagen van werkkampoverlevenden van de voorbije decennia die vertellen over hoe Chinese gevangenen met inbegrip van gewetensgevangenen, onder brutale omstandigheden gedwongen worden om producten te maken die vaak in het westen verkocht worden.

De krant genaamd “The Oregonian” verkreeg het verhaal van een inwoner van Portland, Oregon die de handgeschreven brief gevonden had tussen het verpakkingsplastic van Halloween decoratie. De brief was een noodkreet van werkkampgevangene uit het Masanjia werkkamp, één van de meest dodelijke werkkampen dat bekend staat voor zijn martelingen en het “transformeren” van Falun Gong beoefenaars.

De brief, geschreven in gebroken Engels, eindigt met een omschrijving van de mensen in het werkkamp: “Vele van hen zijn Falun Gong beoefenaars, die geheel onschuldig zijn…Zij ondergaan vaak meer straffen dan anderen.”

Gedurende de afgelopen tien jaar, stroomde bij het Falun Dafa informatiecentrum een overvloed aan getuigenissen binnen van werkkampoverlevenden. De meest verschrikkelijke verslagen kwamen steeds uit Masanjia, waar 14 tot 18 uur arbeid per dag gebruikelijk is voor diegenen die niet in isolatie gehouden worden.

“Soms liep het op tot 20 uur of meer wanneer ze een product dringend nodig hadden,” zei mevr. Jia Yahui, die veertien maanden doorgebracht heeft in Masanjia tussen 2007 en 2008. Mevr. Jia, een Falun Gong beoefenaar, werd ontvoerd tijdens één van de “pre-Beijing Olympische arrestaties” en werd gedwongen om producten te maken die voor export dienden, met inbegrip van speelgoed, bloemen, toiletartikelen en verscheidene voedselproducten.

"Ik heb paprika’s, die op weg waren naar Korea, in flesjes gestoken. Ik heb worstvelletjes gemaakt. Je kunt niet geloven hoe smerig de omstandigheden waren, "zegt Jia, die nu in New York woont.

“De schrijver van deze brief heeft werkelijk zijn of haar leven geriskeerd,” voegt Jia eraan toe terwijl ze haar maanden van verblijf in Masanjia herbeleefd. “Ze lieten ons zelfs niet eens schrijven naar onze familieleden. Als de brief gevonden zou zijn alvorens ze in de decoratieverpakking verstopt werd, zou niemand de schrijver ooit nog terug gezien hebben.”

Het arbeidsheropvoedingssysteem “Re-Education Through Labor” (RTL)  in China werd doelbewust gebruikt in de vervolging van Falun Gong vanwege de beloningen die uitgereikt worden aan de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering ervan.

“Het RTL systeem bloeide door de vervolging van Falun Gong,” zegt hoofd van het Falun Dafa informatiecentrum Levi Browde. “Honderdduizenden mensen bevolken deze faciliteiten. We hebben verklaringen ontvangen dat meer dan de helft van deze mensen Falun Gong beoefenaars zijn, zei Browde”.

Het RTL systeem werd ook gebruikt bij de vervolging van Falun Gong omdat bij deze geen wettelijke processen vereist zijn. Misbruik met inbegrip martelingen zijn gebruikelijk. Het Falun Dafa informatiecentrum heeft duizenden sterfgevallen vastgesteld die het gevolg waren van zulk misbruik.

Het Masanjia werkkamp is gelegen in de Chinese noordoostelijke provincie Liaoning. Gevallen van intense martelingen die zich voordeden in Masanjia, soms met de dood als gevolg of met als gevolg dat de slachtoffers hun gezond verstand verloren, kwamen de laatste tien jaren aan het licht. Andere gevallen die in Masanjia voorkwamen onthulden verhalen over groepsverkrachtigingen van vrouwelijke gevangenen alsook brainwashtechnieken die onder zware druk uitgevoerd worden en die bedoeld zijn om de wil te breken en trouw te doen zweren aan het heerschappij van de Communistische partij.

Interviews met Masanjia overlevenden zijn verkrijgbaar op aanvraag bij het US FDIC.

achtergrondinformatie


In juli 1999 lanceerde de Chinese autocratische Communistische partij een illegale campagne van arrestaties, geweld en propaganda tegen alle Chinese burgers die Falun Gong (of Falun Dafa) beoefenen met de bedoeling van deze praktijk te “vernietigen”. Voormalige leider van de Communistische partij Jiang Zemin lanceerde de vervolging omdat hij vreesde dat de steeds groeiende populariteit van de praktijk bij het Chinese volk (70 tot 10 miljoen mensen) zijn eigen heerschappij zou gaan overschaduwen. Sindsdien heeft het Falun Dafa informatiecentrum, gevestigd in New York, gerapporteerd over een dodental van 3500 ten gevolge van mishandeling en 80 000 gevallen van foltering. De Verenigde Naties, Amnesty International, Chinese mensenrechtenadvocaten en buitenlandse media hebben ook gevallen van dood en foltering bij Falun Gong beoefenaars vastgelegd, uitgevoerd door Chinese ambtenaren. Duizenden Chinezen die Falun Gong beoefenen verblijven in gevangenschap, en zij vormen de grootste groep gewetensgevangenen in China . Falun Gong is een traditionele Chinese spirituele discipline die van nature Boeddhistisch is. Het bestaat uit langzame “qi-gong” oefeningen, meditatie en universele principes gebaseerd op Waarheid, Mededogen en Verdraagzaamheid.

 

Bron http://faluninfo.net/article/1293/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular