Dhr. Yang Minghua uit Beijing sterft na één maand detentie

24-02-2013 Dodenlijst

Door een (Minghui.org) correspondent in Beijing, China. Falun Gong beoefenaar dhr. Yang Minghua werd gearresteerd op 9 augustus 2012 en werd vastgehouden in het detentiecentrum van Shunyi. Hij raakte uitgemergeld als resultaat van de vervolging. Hij werd in september voorlopig vrijgelaten omwille van medische redenen, maar stierf op 10 oktober op 59 jarige leeftijd.

Naam: Yang Minghua 

Geslacht: Man

Leeftijd: 59


Adres: gemeenschap Binhe, Shunyi gebied, Beijing

Overleden op: 10 oktober 2012

Datum van meest recente arrestatie: 9 augustus 2012

Meest recente plaats van vasthouding: het detentiecentrum in het Shunyi gebied
Stad: Beijing
Vormen van vervolging: Illegale opsluiting, detentie, onbekende drugs

Dhr. Yang werd gearresteerd door agenten van het Guangming politiebureau op 9 augustus 2012. Hij werd vastgehouden in het detentiecentrum van het Shunyi gebied, veroordeeld tot dwangarbeid, en later overgeplaatst naar het Tuanhe dwangarbeidskamp. De autoriteiten van het kamp weigerden hem toe te laten na een lichamelijk onderzoek, dus werd hij naar het detentiecentrum teruggebracht.

De zoon van dhr. Yang ging hem opzoeken en ontdekte dat zijn vader uitgemergeld was. Hij pleitte voor zijn vaders vrijlating, zo niet zou hij uit gaan zoeken wie verantwoordelijk was wanneer hij gezondheidsproblemen zou krijgen. Het detentiecentrum gaf dhr. Yang nog een lichamelijk onderzoek en twee onbekende pillen. Vervolgens gingen ze door de nodige formaliteiten om dhr. Yang voorlopig vrij te laten wegens medische redenen.

Nadat dhr. Yang terug naar huis keerde, kreeg hij jeuk over zijn hele lichaam en kon hij niet stoppen met krabben. Zijn familie stuurde hem naar het ziekenhuis. Hij kreeg een week lang intraveneuze vloeistoffen toegediend maar dit deed de jeuk niet ophouden. Dhr. Yang stierf een week na zijn ontslag in het ziekenhuis op 10 oktober 2012.

De vrouw van dhr. Yang, mevr. Sun Shanxiang, beoefent ook Falun Gong en werd drie maal veroordeeld tot dwangarbeid. Ze wordt vastgehouden in het vrouwen dwangarbeidskamp in Beijing en is niet op de hoogte van de dood van haar man.


Betrokken partijen in de vervolging:
Guangming politiebureau: +86-10-81491110, +86-10-81492220

Detentiecentrum in het Shunyi gebied: +86-10-69404075, +86-10-69401575

Xi Lei, hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst: +86-13601317696

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/1/5/136971.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular