Mensenrechtenorganisatie noemt bijna 20.000 namen van betrokkenen bij vervolging van Falun Gong

Door Matthew Robertson, Epoch Times. Wanneer er en lijst opgemaakt zou worden van ongeveer 20.000 ontvoerders, moordenaars en sadisten, compleet met volledige namen, werkplaatsen, job omschrijvingen en vaak ook hun telefoonnummers – zouden de meeste politiekorpsen zich klaar maken voor een serie van arrestaties. Maar in China staan de agenten zelf op die lijst.

Screenshot van de website van The World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong. (The Epoch Times).

(The World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong, een onafhankelijke onderzoeksgroep gevestigd in New York, onthulde onlangs in een Chinees-talig rapport alle gegevens van 19.839 Chinese kaderleden in veiligheidstroepen. Alle individuen zouden in hun respectieve gebieden hebben deelgenomen of leiding hebben gegeven aan de vervolging van Falun Gong beoefenaars, een Chinese traditionele spirituele praktijk.

“Sinds het opgericht werd, heeft het WOIPFG elke dag informatie en bewijsmateriaal verzameld over de vervolging van Falun Gong,” zei Wang Zhiyuan, woordvoerder en onderzoeker van de organisatie in een telefooninterview. “We publiceren dit om meer bewustzijn te creëren over de vervolging van Falun Gong, en om volledige bewijzen aan te reiken over de vervolging door de Chinese Communistische partij, en in voorbereiding van de grote processen die zullen volgen.”

Terri Marsh, directeur van de Human Rights Law Foundation, een in Washington  DC gevestigde juridische groep, zei dat haar organisatie zich voorbereid op de processen van veel van dezelfde individuen geïdentificeerd door WOIPFG.

"In beschuldiging stellen, een ontwerp-statuut, van toepassing zijnde aansprakelijkheidstheorieën, en ga zo maar door, worden voorgelegd aan de Verenigde Naties, het Europees Parlement en alle relevante rechtspraak organen, aanbeveling van de oprichting van een Human Rights Court voor daders, zoals degenen die in dit verslag geïdentificeerd worden," zei ze in een verklaring.

Marsh voegde er aan toe: “The Human Rights Law Foundation prijst het WOIPFG voor hun harde werk en hoogst geloofwaardige onderzoeken en rapportage.” Haar stichting is verantwoordelijk voor een rechtszaak in Spanje, die tot de tenlastelegging van vijf hooggeplaatste Communistische Partijleden leidde voor hun rol in de vervolging van Falun Gong.

Bijna alle namen uit de WOIPFG database worden aangevuld door links naar online artikelen die rapporteren over specifieke activiteiten die uitgevoerd werden door individuen in de vervolging van Falun Gong. Het is onwaarschijnlijk dat dit het laatste is dat we gaan horen over deze mensen die hebben deelgenomen aan de vervolging. Wang zei dat ze zullen blijven rapporteren.

Falun Gong is een spirituele praktijk gebaseerd op de drie principes Waarheid, Mededogen en Verdraagzaamheid. Het werd een doelwit voor vervolging in 1999, nadat de voormalige president Jiang Zemin bang werd en zag hoe aantrekkelijk de principes van Falun Gong waren voor de Chinese mensen. Jiang Zemin zag Falun Gong als een bedreiging voor de partij.

1.887 namen uit deze gigantische lijst zijn namen van agenten van het 610 Bureau, een extra constitutioneel orgaan van de partij die specifiek opgericht werd om toezicht te houden over de vervolging en de uitvoering daarvan; 2.997 namen behoren tot agenten die zich bezig houden met politieke en wetgevende zaken, terwijl de rest van de namen behoren tot de politie, de geheime politie, officieren van justitie, gevangenisbewakers en anderen die de vervolging in de frontlinie uitvoerden.

Dit omvat ook het sturen van Falun Gong beoefenaars naar werkkampen, gevangenissen of hersenspoelcentra, waar ze regelmatig blootgesteld worden aan martelingen en tactieken die grote druk uitoefenen, om hen zo hun geloof te doen opgeven.

“De publicatie van deze namenlijst geeft de daders ook een kans. Als ze tot hun zinnen kunnen komen en hun fouten realiseren, en standvastig actie te ondernemen door de vervolging tegen te gaan, zou hen en hun familie dat kunnen helpen,” aldus een nota van het WOIPFG dat aan de namenlijst werd toegevoegd. Anders zullen ze ten volle verantwoordelijk gesteld worden voor hun rol in de vervolging.

De woordvoerder van WOIPFG Wang Zhiyuan zei dat hij verwacht dat de lijst de rol zal spelen van het ontmoedigen van de daders. “De Communistische Partij promoot de vervolging door daders te betalen en aan te moedigen. Zij denken dat deze misdaden hun carrière ten goede komt,” zegt hij. “Onze lijst stelt hun misdaden bloot en zal hen afschrikken om nog verder te gaan met de vervolging.”

WOIPFG is meest bekend vanwege hun telefoongesprek-onderzoeken die ze deden naar China, waarin ze zich voordeden als kopers van getransplanteerde organen. Hun bellers waren in staat om dokters en ander ziekenhuispersoneel  officieel te doen toe te geven dat ze over een toegankelijke voorraad organen van gevangen genomen Falun Gong beoefenaars beschikken.

Een dokter genaamd Lu van het Minzu ziekenhuis in Nanning, werd herhaaldelijk de vraag gesteld of hij organen van Falun Gong beoefenaars kon bemachtigen. In zijn derde directe bevestiging van het feit, zei hij: "Correct. Wij kiezen voor de goeden, omdat we met kwaliteit werken. "

Bron http://www.theepochtimes.com/n2/china-news/anonymity-smashed-for-chinese-regime-s-torturers-360596.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular