Dhr. Zhang Xuewen overleed in 2003 na vijf maanden detentie

25-05-2013 Dodenlijst

(Minghui.org) Dhr. Zhang Xuewen werd in maart 2003 gevangen genomen voor het hooghouden van zijn geloof in Falun Gong. Op 7 augustus 2003 werd de familie van dhr. Zhang geïnformeerd door bewakers van de Hulan gevangenis (voorheen Gezhi gevangenis) dat dhr. Zhang in kritieke toestand verkeerde en zijn familieleden naar de gevangenis moesten komen. Toen ze de volgende dag arriveerden, was hij al dood. Zijn verschijning was weerzinwekkend. Hij was uitgemergeld en zijn tanden waren er uitgeslagen.

Naam:

Zhang Xuewen (张学文 )

Geslacht:

Man

Leeftijd:

54

Woonplaats:

Fangtai Town, Hulan District, Harbin City, Heilongjiang Province

Beroep:

Boer

Datum van overlijden:

Augustus 2003

Datum van meest recente arrestatie:

Maart 2003

Meest recente plaats van detentie:

Fangtai politiebureau (方台派出所)

Stad:

Harbin

Provincie:

Heilongjiang

Vervolging:

dwangarbeid, illegaal veroordeeld, afranselingen, hechtenis, marteling, afpersing, fysieke beperking

De gevangenisautoriteiten vertelden de familie dat zijn toestand het gevolg was van zijn verblijf in het Hulan County detentiecentrum. Ze zeiden dat ze dhr. Zhang op last van een hogere autoriteit moesten aannemen. Ze vertelden de familie dat hij stierf aan een ziekte en dat er geen verband was tussen zijn dood en wat er plaats had gevonden in de gevangenis. Ze vroegen de familie het lichaam snel te cremeren en zeiden dat de gevangenis de uitvaart zou betalen. Op 9 augustus 2003, onder bewaking van enkele tientallen politiemannen van de Oproer Preventie Divisie van het Hulan politiebureau, werd het lichaam van dhr. Zhang gecremeerd.

Dhr. Zhang Xuewen.

Dhr. Zhang Xuewen, 54 jaar oud, was een eerlijke boer die in Fangtai Town, Hulan District in Harbin City leefde. Hij begon Falun Dafa te beoefenen in 1994 en had er zowel lichamelijk als geestelijk baat bij. Op 20 juli 1999 begon de Chinese Communistische Partij (CCP) echter de vervolging van Falun Gong. Dhr. Zhang is twee maal naar Beijing geweest om beroep aan te tekenen voor gerechtigheid van Falun Gong. De tweede keer, in 2001, werd hij vastgehouden in het Qianmen Politiedepartement in Beijing. Vijf dagen later werd hij teruggebracht naar zijn streek door Ren Xiuwei, een politieman van het Fangtai Town Politiebureau. Veertig dagen later werd dhr. Zhang veroordeeld tot een jaar dwangarbeid en werd hij naar het Wanjia Dwangarbeidskamp in Harbin City gebracht. In het Wanjia Dwangarbeidskamp werd hij wreed geslagen totdat zijn mond en neus hevig bloedden. Twee maanden later werd hij naar het Changlinzi Dwangarbeidskamp in Harbin gestuurd, waar hij gemarteld werd.

Tijdens vier verschillende gelegenheden werd dhr. Zhang vastgehouden door beambten van het Hulan District Politiebureau en werd hij beboet voor 1.600 yuan. In maart 2003 werd hij aangegeven toen hij materialen over de vervolging van Falun Gong aan het verspreiden was in Xinli  Village, Erba Town. Hij werd gearresteerd door Zhang Yanyu, een beambte van het Erba Town Politiebureau en werd naar het Hulan Districht Detentiecentrum gebracht. Hij werd daar vijf maanden vastgehouden en gemarteld tot op de rand van de dood. Hij werd tijdens ondervraging gemarteld door Jiang Jianmin, de afgevaardigde directeur van het Hulan District Politiedepartement en Chen Beilin, een beambte van de Landelijke Veiligheidsdivisie.

Dhr. Zhang ging in hongerstaking uit protest tegen zijn mishandeling. Zhao Liangui, de vorige directeur van het Hulan District Detentiecentrum, Wang Yu en Wang Jianxin gaven hem wrede dwangvoeding. Ze bonden hem aan een ijzeren stoel en braken zijn mond open en sloegen zijn tanden eruit. Ze gaven hem dwangvoeding met maïs soep en hoog geconcentreerd zoutwater. Na de wrede dwangvoeding, boeiden ze dhr. Zhang en gooiden hem op de vloer.

In de morgen van 12 juni 2003 kwam dhr. Zhang Xuwen voor de rechter. Getuigen zagen dat hij erg mager was, alhoewel hij drie maanden daarvoor nog erg sterk was. Hij lag op zijn rug op het zitje in het politievoertuig. Hij was erg bleek en zijn ogen waren gesloten. Hij kon niet rechtop staan. Om zijn proces te houden, gaf de politie zijn familie opdracht iemand in te huren om hem de rechtszaal in te dragen. Ze verklaarden zelfs dat als ze er niet in slaagden dit te doen, de familie geen toegang tot de zitting zou krijgen. De familie weigerde echter mee te werken met de onredelijke vereisten van de politie. De politiebeambten werden erg boos en Sun Wei, een beambte uit het Hulan District Gerechtshof schopte dhr. Zhang diverse keren. Dhr. Zhang kon slechts in de auto liggen met veel mensen die hem omringden. Sun dreigde, “als ik terugkom, zal ik met jullie afrekenen”.

Zodoende faalde het proces en moest de politie dhr. Zhang terugbrengen naar het Hulan District Detentiecentrum. Als gevolg van de marteling en mishandeling ontwikkelde hij een hoge koorts. De bewakers en dokters in het detentiecentrum gaven hem dwangvoeding met heet water, wat ertoe leidde dat hij voor vele dagen bloed in zijn stoelgang had. Op 20 juni 2002 zeiden de bewakers dat hij appendicitis had en dwongen hem een operatie te ondergaan, maar de dokters konden niets verkeerds vinden aan zijn appendix. Zijn familieleden wisten niets van de operatie. Iemand zei dat het gewoon een andere vorm van marteling was.

Als resultaat van het aanhoudende misbruik, raakte dhr. Zhang op de rand van de dood. Bewakers van het Hulan County Detentiecentrum stonden zijn familie echter niet toe hem te bezoeken of hem medische behandeling te laten ondergaan in het ziekenhuis. Elke dag lag hij slechts op een plaat terwijl er niemand was die voor hem zorgde. Zonder enige juridische procedures te volgen verklaarden de bewakers dat dhr. Zhang tot vijf jaar gevangenis was veroordeeld.

Begin augustus 2003 werd Zhang Xuewen naar de Hulan gevangenis gedragen. Omdat hij in kritieke toestand was, weigerden de bewakers hem te accepteren. Nadat de beambten van het Hulan District Politiebureau en het Hulan District Comité voor Politiek en Juridische Zaken het verder besproken hadden, werd de Hulan Gevangenis echter alsnog gedwongen dhr. Zhang te accepteren toen ze hem voor een tweede keer daarheen brachten.

Toen dhr. Zhang stierf, dwongen bewakers en beambten van het Hulan District Politiedepartement zijn familie het lichaam binnen drie dagen te laten cremeren. Zijn familieleden zagen dat zijn verschijning totaal anders was van toen hij nog leefde. Zijn oren waren volgestopt met watjes en er zat bloed in zijn mondhoeken. Hij had een wond in zijn onderbuik. Zijn familie was bedreigd en opgedragen geen beroep aan te tekenen voor zijn zaak.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/2/18/138186.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular