Guo Xiaowen doodgemarteld in de Jinzhong gevangenis, provincie Shanxi

17-06-2013 Dodenlijst

Dhr. Guo Xiaowen was een Falun Gong beoefenaar uit Shangwang. Omstreeks 6 maart 2013 werd hij overgeplaatst naar de Jinzhong gevangenis (ook bekend als de Shanxi No. 1 gevangenis). Binnen enkele dagen, op 12 maart 2013, stierf hij op 40 jarige leeftijd.

Naam: Guo Xiaowen (郭小文)
Geslacht: man
Leeftijd: 40
Adres: Shangwang Village, Wangqiao Town, Xiangyuan County, Changzhi City, provincie Shanxi
Beroep: niet bekend
Datum van overlijden: 12 maart 2013
Datum van de meest recente arrestatie: augustus 2012
Meest recente plaats van gevangenschap: gevangenis Jinzhong  (晋中监狱) 
Stad: Changzhi
Provincie: Shanxi
Geleden vervolging: illegale veroordeling, slaan, gevangenschap, eenzame opsluiting, marteling, dwangvoeding, detentie.

Zijn familie zag 2 rode merktekens op zijn hoofd toen ze zijn lichaam mochten zien. Toen ze zijn kleren wilden optillen om zijn lichaam verder te onderzoeken, stopten de bewakers hen, en stuurden hen weg. Zij mochten slechts enkele minuten bij zijn lichaam blijven.

Hij laat een vrouw achter, zijn ouders van ongeveer 70 jaar en zijn 10 jarige zoon. Zijn familie is overstelpt door zijn dood en deze grote onrechtvaardigheid.

Dhr. Guo werd in augustus 2012 gearresteerd voor het online verklaren van de waarheid over de vervolging van Falun Gong. Eerst werd hij gevangengenomen in Xiangyuan Detention Center, en vervolgens veroordeeld tot 3 jaar gevangenschap. Rond 6 maart 2013 werd hij overgeplaatst naar de Jinzhong gevangenis, waar hij in elkaar werd geslagen en onderworpen werd aan eenzame opsluiting, dwangvoeding en andere soorten martelingen.

In plaats van zijn familie direct op de hoogte te stellen van zijn dood, informeerde de gevangenis eerst het dorpsbestuur. De familie werd op 13 maart geïnformeerd. De gevangenis beweerde: dood als gevolg van natuurlijke omstandigheden. Toen de familie naar de gevangenis ging voor zijn lichaam, stonden de bewakers hen niet toe enige foto’s te maken en namen hun mobile telefoons in beslag. Om het één en ander te verbergen, verplaatste de gevangenis het lichaam van Qi County naar Yuci County, om tenslotte het onderwerp te mijden en de zaak als onopgelost af te sluiten.

Volgens beoefenaars die in de Jinzhong gevangenis hebben vastgezeten, gebruikt de gevangenis meedogenloze gedetineerden als persoonlijke toezichthouders om beoefenaars te treiteren. Bewakers vertelden hen vrijuit, “beheer (beoefenaars) moedig” en “bewakers dragen de verantwoordelijkheid als dingen mis gaan.”

Beoefenaar dhr. Wu Baoshan uit Houma werd geslagen door de bewaker van afdeling 15, Wei Dong, en had overal verwondingen. Wei beval gedetineerden Li Fengzhi ( een veroordeelde moordenaar), Hu Fengjun en Zhao Guisheng om beoefenaars 24 uur per dag te treiteren. Ze martelden dhr. Mao Xiuyun uit Wutai zo ernstig dat zijn benen verschrikkelijk gezwollen raakten. Beoefenaar Dhr. Liu Derun uit Shuozhou had over zijn hele lichaam wonden, nadat hij was mishandeld door Li, die een met rubber bedekte stok gebruikte.

Beoefenaar dhr. Lu Haixing, 45 jaar, werd dood gemarteld op 10 januari 2012. Dit werd gerapporteerd op Minghui in januari. Zie "Ingenieur dhr. Lu Haixing gedood in Jinzhong gevangenis (foto)" http://en.minghui.org/html/articles/2012/1/21/130862.html.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/5/13/139624.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular