Mevr. Wu Shuyan sterft na vervolging in vrouwengevangenis van Liaoning

28-07-2013 Dodenlijst

Door een Minghui.org correspondent uit de provincie Liaoning. Mevr. Wu Shuyan, afkomstig uit de stad Shenyang van het Dadong gebied, werd op 24 mei 2006 illegaal gearresteerd voor het spreken over Falun Gong. Ze ontwikkelde buikwaterzucht na blootgesteld te zijn aan zeven jaar lange vervolging in de vrouwengevangenis van Liaoning en stierf op 2 juni 2013. Ze was 47 jaar oud.

Overzicht:
Naam: Wu Shuyan (吴淑艳)
Geslacht: Vrouw
Leeftijd: 47
Adres: Shenyang, het Dadong gebied, provincie Liaoning
Beroep: Onbekend
Datum van overlijden: 2 juni 2013

Datum van de meest recente arrestatie: 24 mei 2006
Meest recente locatie van detentie: Vrouwengevangenis van Liaoning (辽宁女子监狱)

Stad: Shenyang
Provincie: Liaoning
Vervolging geleden: Illegale veroordeling, gevangenschap, huiszoekingen

Mevr. Wu werd op 24 mei 2006 illegaal gearresteerd voor het spreken over Falun Gong. Agenten van het Changan politiebureau doorzochten haar huis en namen haar computer, printer en andere Falun Gong materialen in beslag. Haar echtgenoot dhr. Ma Jiang, een werknemer bij het bedrijf Liming, werd op diezelfde dag gearresteerd toen hij op weg was van zijn werk naar huis.

Mevr. Wu werd naar het Shenyang detentiecentrum gebracht, terwijl dhr. Ma vastgehouden werd in het Bakeshu detentiecentrum. Als gevolg verloren hun tiener dochter en de vader van mevr. Wu hun inkomen.

Vervolgens werd mevr. Wu tot zeven jaar gevangenis veroordeeld en opgesloten in afdeling No. 7 van de vrouwengevangenis van Liaoning. Als resultaat van langdurige mishandelingen in de gevangenis ontwikkelde ze in 2012 buikwaterzucht.

Nadat de gevangenis hoorde over het feit dat mevr. Wu stervende was, stuurde het bestuur van de gevangenis haar naar een ziekenhuis, lichtte haar familie in, en ontweken vervolgens alle verantwoordelijkheid.

De meer dan zes jaar lang durende mentale en fysieke kwellingen hadden ernstige schade toegebracht bij mevr. Wu. Uiteindelijk was ze in staat naar huis terug te keren en was ze weer bij haar familie. Helaas van korte duur, nadat zes of zeven politieagenten naar haar huis kwamen om haar te bedreigen.

De bedreigingen zorgden ervoor dat mevr. Wu opnieuw in een staat van extreme ontbering terecht kwam en haar toestand ging snel achteruit. Ascitis vloeistof bouwde zich snel op, en haar onderbuik werd zo groot als bij een zwangere vrouw in haar latere fase. Ze kon niet meer liggen of slapen.

De politie viel mevr. Wu vijf maanden lang lastig. Ze oefenden druk uit op haar familieleden, en volgden en bedreigden andere Falun Gong beoefenaars die voor haar kwamen zorgen.

Mevr. Wu stierf om 9.55 uur op 2 juni 2013. Ze laat een dochter, een echtgenoot en een vader van in de tachtig achter.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/6/15/140503.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular