Gearresteerd na het bezoeken van een vriend

12-08-2013 Dwangarbeid

Door een Minghui.org reporter uit de provincie Jilin, China. Op 22 juni 2011 ging dhr. Wang Zhidong naar Linjiang om een vriend te bezoeken maar verdween spoorloos. In juli 2011 vertelde een vriend aan zijn familie dat de politie naar het huis van de vriend gekomen was en dhr. Wang gearresteerd had omdat hij Falun Gong beoefent. Ze hebben hem naar een dwangarbeidskamp gestuurd.

Naam: Wang Zhidong (王志东) 

Geslacht: Man
Leeftijd: 55 

Adres: Quanyang, Beishan, provincie Jilin (吉林省白山市抚松县泉阳镇) 

Datum van meest recente arrestatie: 22 juni 2011
Laatst bekende plaats van gevangenschap: dwangarbeidskamp Fenjin in Changchun ( 长春市奋进劳教所)

Stad: Changchun 

Provincie: Jilin 

Martelingen ondergaan in de vervolging: hechtenis, ondervraging in combinatie met martelingen, geldafpersing, martelingen op ijzeren stoel, slavenarbeid

Zijn familieleden haastten zich naar het Chaoyanggou dwangarbeidskamp, waar ze een erg magere en hinkende heer Wang aantroffen. Hij vertelde hen dat hij gemarteld werd en ondervraagd was door het Nationale Veiligheidsteam van de stad Linjiang. Ze martelden hem om zijn naam en adres te achterhalen. Omdat hij zijn naam niet wilde zeggen, gaf de politie hem eenvoudigweg een pseudoniem als naam en stuurde hem vervolgens naar een dwangarbeidskamp voor twee jaar.

De familieleden van dhr. Wang gingen naar het Jilin Provinciale Publieke Staatsveiligheidsdepartement om te protesteren en maanden hen aan om hun beslissing te herzien en zijn termijn in het dwangarbeidskamnp in te trekken, maar ze werden totaal genegeerd. Dhr. Wang werd toen verplaatst naar het Fenjing dwangarbeidskamp in Changchun.

Details van zijn arrestatie en ondergane martelingen

Tijdens de avond van 22 juni 2011 was dhr. Wang te gast in het huis van zijn vriend, dhr. Wang Ming. Opeens hoorden beiden een hoop kabaal. Iemand opende het raam en sprong de kamer binnen. De inbreker en agenten van de politie die van beneden kwamen, duwden het lichaam van dhr. Wang met geweld naar beneden en deden hem handboeien om achter zijn rug. Ze sleepten hem aan zijn riem de trappen af en duwden hem in een auto.

Toen hij later uit de auto werd gehaald, sleepten de politie hem blootsvoets 70 of 80 meter het politiestation binnen. Ze schreeuwden: “Wat is je naam? Waar kom jij vandaan? Wat kom je doen hier in Linjiang?” Hij gaf geen antwoord. De politie onderzocht hem en confisqueerde 2 GSM-telefoons en 1500 yuan. Vervolgens sleepten ze hem naar de kelder en bonden hem vast aan een ijzeren stoel. Zowel zijn handen als voeten werden strak vastgebonden en hij kon zich niet meer bewegen. Een hoofdpolitieagent kwam binnen en schopte tegen zijn benen. Hij trapte ook op de blote voeten van dhr. Wang. Ze bleven schreeuwen om zijn identiteit. Dhr. Wang Zhidong weigerde iets te zeggen. Zijn benen waren gevoelloos, zijn teennagels waren volledig beschadigd en losgekomen en hij bloedde.

Rond 10 uur de volgende ochtend, maakte de politie hem los van de ijzeren stoel, sleepte hem uit de kelder, gaf hem een pseudoniem en liet hem naar de gevangenis brengen. Er werd hem verteld dat hij 15 opeenvolgende dagen gevangen zou moeten zitten. Vijftien dagen later werd hij naar het Chaoyanggou dwangarbeidskamp gestuurd voor een termijn van twee jaar onder de naam die hem was gegeven als zijn pseudoniem.

Dhr. Wang werd later naar het Changchun Fenjing dwangarbeidskamp gebracht. Zijn fysieke toestand is sterk achteruit gegaan en hij is regelmatig  misselijk, moet vaak overgeven en heeft andere ziektesymptomen.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/6/29/140746.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular