Meer Details over de martelingen en het overlijden van dhr. Hou Yanshuang in de gevangenis van ShenYang

01-09-2013 Dodenlijst

Door een Minghui.org correspondent in de provincie Liaoning, China. Onlangs is een uniek document publiek gemaakt dat feiten weergeeft over de martelingen die werden ondergaan door dhr. Hou Yanshuang in de gevangenis van Shenyang. Het geeft de namen vrij van meer betrokkenen die deelnamen in de vervolging, alsook namen die voorheen onbekend waren.

Samenvatting van kernpunten van deze vervolging: 


Naam:

Hou Yanshuang (侯延双) 


Geslacht:

Man 


Leeftijd:

50 jaar


Adres:

onbekend 


Beroep:

werknemer van het staalbedrijf  Lingyuan in de provincie Liaoning

Datum van overlijden:

3 april 2011 


Datum van meest recente arrestatie:

21 oktober 2001 


Meest recente plaats van gevangenschap:

gevangenis van Shenyang (沈阳监狱) 


Stad:

Shenyang 


Provincie:

Liaoning 


Geleden vervolging:

in elkaar geslagen, onthouding van het gebruik van toilet


Sleutelfiguren in deze vervolging:

Jia Ke, He Yingjie

Dhr. Hou Yanshuang, voormalig werknemer van het Lingyuan staalbedrijf in de provincie Liaoning, werd op 12 oktober 2001 gearresteerd door  personeel van de veiligheidsdienst van het bedrijf, agenten van het 610-Bureau van Lingyuan en agenten van het lokale politiebureau omdat hij Falun Gong beoefende. Hij werd op illegale wijze veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf door de stadsrechtbank van Lingyuan. Tijdens zijn gevangenschap in het nr.1 departement van de gevangenis in Shenyang, werd hij gemarteld tot op het punt dat hij multiple sclerosis ontwikkelde, naast hoge bloeddruk, een hartaandoening en twee beroertes. Zijn familieleden eisten zijn vrijlating voor medische behandeling, maar dit werd steeds geweigerd. Op 3 april 2011 stierf dhr. Hou door de martelingen. Hij was 50 jaar oud.

dhr. Hou Yanshuang.

Het document toonde aan dat “Het plaatsvervangend hoofd van het nr. 1 departement van de gevangenis Shenyang, He Yingjie genaamd, aan het hoofd stond in het vervolgen van Falun Gong beoefenaars.” Afdelingschef, Jia Ke, stuurde op 27 augustus 2002 de gevangenen Liu Tiefeng en Wang Weihai aan om met rubberen stokken slagen toe te dienen op de rug en de achterkant van het hoofd van beoefenaars Hou Yanshuang en Fang Lianwu. Dhr. Hou gaf dergelijke mishandelingen meerdere keren aan bij de gevangenisopzichter Mu Jiali, maar die gebruikte allerlei excuses om zijn verantwoordelijkheid hierin te vermijden. He Yingjie drong aan op de transformatie van beoefenaars en liet geen gezondheidscontroles toe.

Het toenmalige vervangend hoofd van het gevangenisdepartment, Wang Xiaobo, “beval gevangenen om op meedogenloze wijze Falun Dafa beoefenaars te vervolgen, en liet de beoefenaars niet toe om naar het toilet te gaan. De conditie van dhr. Hou ging snel achteruit door de martelingen. Hij kreeg spastische trekkingen over zijn hele lichaam, had veel pijn, het gevoel dat ledematen sliepen en koude rillingen. Hij kon niet liggen, zitten of staan. Zijn zicht en gehoor werden alsmaar erger en erger. Hij kon bijna niet meer spreken en moest schrijven om zichzelf uit te drukken.”

Volgens het document, “bezorgde het gevangenispersoneel een brief van een familielid van dhr. Hou aan de stadspolitie van Lingyuan. Als gevolg hiervan, werd zijn familielid 20.000 yuan afgeperst door dit politiedepartement. De plaatsvervangend politiecommissaris Zhan Xiangquan gebruikte alle methoden om te verhinderen dat informatie over de vervolging naar buiten zou lekken. Dhr. Hou was op dat moment opgenomen in het Algemeen Ziekenhuis van de provincie Liaoning. Maar zelfs daar eiste het gevangenispersoneel dat hij terug naar de gevangenis werd gebracht om slavenarbeid te doen. Nadat hij het ziekenhuis verlaten had, werd hij door het hoofd van de gevangenis Shi Zhan onder druk gezet om een document te ondertekenen waarin stond dat hijzelf eiste om het ziekenhuis te mogen verlaten. Een persoon werd aangeduid om van dichtbij elke beweging te volgen van Falun Dafa beoefenaars en deze te rapporteren aan het gevangenispersoneel.”

“Dhr. Hou stierf op 3 april 2011 door de martelingen. Toen hij onderzocht werd in het ziekenhuis, werkten hoofdarts, Chen genaamd, en de gevangenis chef samen om niet eerlijk te zijn over zijn fysieke gezondheid en dienden geen juiste behandelingen toe om zijn conditie te verbeteren. Toen dhr. Hou de dokters vroeg naar zijn gezondheid, zeiden ze dat hij ok was. Maar toen hij per toeval ongemerkt de dokters en de gevangenischef over zijn conditie hoorde praten, vernam hij dat hij in kritieke toestand was. Jammer genoeg negeerde het gevangenispersoneel zijn nood aan onmiddellijke verzorging. De familieleden zagen de slechte gezondheidstoestand van dhr. Hou en contacteerden de gevangenis keer op keer. Hierdoor kon de gevangenis niet anders dan uiteindelijk dhr. Hou naar het ziekenhuis te brengen. Toen hij daar was voor een periode, werd hij twee keer op geforceerd wijze weggehaald uit het ziekenhuis.”

Volgens eerdere rapporten werd dhr. Hou op zijn eerste dag in de gevangenis Shenyang op 27 augustus 2002 in elkaar geslagen door medegevangene Liu Tiefeng onder het bevel van Jia Ke. Zijn cervicale en lumbale wervelkolom raakten ernstig gewond maar de gevangenis gaf hem geen medische behandeling waardoor hij hyperostosis kreeg, en zijn conditie steeds maar erger werd.

Dhr. Hou kwam telkens op tegen deze mishandeling, maar kreeg geen antwoord of hulp. Zijn familieleden eisten zijn vrijlating voor medische behandeling maar het hoofd van de gevangenis Wang Bin zei: “Er zijn maar 2 manieren waarop een vrijlating op borg voor medische behandeling kan gebeuren. Een is dat er een geschreven verklaring moet zijn waarop staat dat de gevangene het beoefenen van Falun Gong opgeeft en de tweede is dat het ziekenhuis een bericht uitgeeft waarop staat dat de patient in een kritieke gezondheidstoestand is.”

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/7/23/141189.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular