Dhr. Li Yuejin uit Beijing stierf als gevolg van vervolging

22-11-2013 Dodenlijst

Dhr. Li Yuejin uit het Shijingshan district in Beijing werd voor de vijfde keer illegaal gearresteerd op 12 augustus 2012. Hij werd later veroordeeld tot het Tuanhe Dwangarbeidskamp. Gedurende zijn detentie ontwikkelde hij symptomen van een ernstig hartprobleem en werd toen op 3 april 2013 op medisch verlof vrijgelaten. Dhr. Li stierf in de ochtend van 1 oktober 2013.

Samenvatting van de belangrijkste feiten van de vervolging:
Naam: Li Yuejin (李跃进)
Geslacht: man
Leeftijd: 53
Adres: Shijingshan District, Beijing
Beroep: medewerker Shijingshan Real Estate Development Co.
Datum overlijden: 1 oktober 2013
Laatste arrestatie: 12 augustus 2012
Laatste detentie locatie: Xin’an dwangarbeidskamp
Stad: Beijing
Vervolging: slaapontzegging, dwangarbeid, illegale veroordeling, gedwongen injecties/medicatie, afranselingen, gevangenschap, ontslagen van werk, huis overhoop gehaald, ondervraging, detentie

Dhr. Li ontwikkelde de symptomen van een hartprobleem nadat hij een injectie gekregen had in het werkkamp. Het wordt aangenomen dat hij doelbewust vergiftigd is door de bewakers. Dhr. Li zei voor hij stierf, “het is hier zo verdorven (verwijzend naar het werkkamp), en ze vervolgden me op deze wijze”.

Dhr. Li Yuejin begon in 1993 Falun Gong te beoefenen en was een van de vrijwilligers die de leiding nam over een oefenplaats in het Shijingshan district. Hij werd vele keren gearresteerd nadat het Chinese regime de vervolging van Falun Gong begonnen was. Hij werd een keer gearresteerd en naar een beruchte plaats gebracht die het Beijing Legal Training Center wordt genoemd. Hij werd vier keer veroordeeld tot dwangarbeidskamp, waar hij wreed gemarteld werd. Hij werd bijvoorbeeld gedwongen lange tijd in de verschroeiende zon te staan, wat hem deed flauwvallen. Vanwege de langdurige vervolging ontwikkelde hij diabetes. Hij werd ontslagen van zijn werk en had een moeilijk leven.

Dhr. Li schreef een brief aan de directeur van het Beijing Politiedepartement nadat hij vrijgelaten was van waar hij voor het eerst tot een dwangarbeidskamp veroordeeld was. Hij schreef de directeur dat het vervolgen van Falun Gong verkeerd was. De directeur besloot later om hem te arresteren.

Dhr. Li werd gearresteerd samen met beoefenaars mevr. Ma Kun en Wang Kunqi, toen ze op 5 maart 2005 naar het Beijing Militair Museum werden gebracht. Die avond werden de huizen van dhr. Li en mevr. Wang overhoop gehaald en de E-reader en 2 Shen Yun DVD’s van dhr. Li werden geconfisqueerd. Dhr. Li werd vastgehouden in het Shijingshan Detentiecentrum, waar hij wreed geslagen werd totdat hij het bewustzijn verloor. Hij werd bijna blind aan één oog als gevolg van de afranseling. Een arm werd ernstig verwond nadat deze achter zijn rug gedraaid werd.

Later werd dhr. Li voor de derde keer naar een dwangarbeidskamp gestuurd. In het Tuanhu Dwangarbeidskamp werd hem slaap ontzegd voor lange periodes. Zijn zicht verslechterde en hij ontwikkelde hartproblemen. Zijn benen ontwikkelden symptomen van de ziekte van Buerger.

Dhr. Li werd op 27 april 2007 thuis gearresteerd door beambten van het Mentougou politiebureau en de Shijiangshan Veiligheidsdivisie. Dit was zijn vierde arrestatie. Gedurende zijn detentie was zijn familie niet toegestaan hem te zien.

Ambtenaren van het Beijing Politiedepartement, het Haidian Politiedepartement en het Xiangshan Politiebureau werkten samen om dhr. Li te arresteren op 2 augustus 2012. Zijn mobiele telefoon, computer, reiskaart, MP4 speler en satelliet schotel werden geconfisqueerd. Hij werd veroordeeld tot twee en een half jaar dwangarbeid en werd naar het Tuanhu Dwangarbeidskamp in Beijing gestuurd. Hij werd later verplaatst naar het Xin’an Dwangarbeidskamp. In het werkkamp weigerde dhr. Li de 3 verklaringen om zijn geloof op te geven te tekenen. In plaats daarvan verhelderde hij de feiten [over de vervolging van Falun Gong] aan hen. Toen hij de symptomen van hartproblemen en diabetes ontwikkelde, vroeg zijn familie om zijn vrijlating op basis van medisch verlof. Beambten in het kamp wilden van hem af, maar beambte An Shengjun van het Bajiao Politiebureau, die de leiding had over dhr. Li, ging niet akkoord.

Dhr. Li werd uiteindelijk op 3 april 2013 op medisch verlof vrijgelaten. Kort na zijn ziekenhuisbehandeling, raakten zijn bloedvaten verstopt en verhard. Drie belangrijke bloedvaten die met het hart verbonden waren, raakten verstopt. Hij stierf in de ochtend van 1 oktober 2013.

Haidian Detentie Centrum: +86-10-62400850

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/10/9/142622.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular