Zakenman sterft binnen twee maanden hechtenis in de Shanghai Tilanqiao gevangenis

15-12-2013 Dodenlijst

Door een Minghui.org correspondent uit Shangha. Dhr. Zhao Bin was een Falun Gong beoefenaar uit de provincie Shandong. Hij stierf op 19 oktober 2013 binnen twee maanden van illegale gevangenisstraf in de Tilanqiao gevangenis in Changhai. Hij was 58 jaar oud.

Samenvatting: 


Naam:

Zhao Bin (赵斌) 


Geslacht:

Man 


Leeftijd:

58 jaar

Adres:

Kamer 102, Sectie 2, 5882 Oost Beigong, Gebouw 11, Kuiwen District, Weifang, provincie Shandong


Beroep:

Zakenman 


Datum van overlijden:

19 oktober 2013


Datum van meest recente arrestatie:

27 april 2012 


Meest recente plaats van hechtenis:

Tilanqiao gevangenis (提篮桥监狱) 


Stad:

Shanghai 


Geleden vervolging:

Illegale veroordeling, gevangenschap, opsluiting

Dhr. Zhao werd op 20 mei 1955 geboren. Hij leefde in het district Kuiwen van de stad Weifang van de provincie Shandong. Op het moment van zijn arrestatie deed dhr. Zhao Bin zaken met dhr. Pang Guangwen, ook een Falun Gong beoefenaar, in Sanzhao.

Gearresteerd en veroordeeld tot gevangenisstraf

Dhr. Zhao en dhr. Pang werden gearresteerd tijdens hun werk op 27 april 2012 door agenten van het Jiangsu politiebureau. Ze werden naar het gevangeniscentrum van het district Changning gebracht.

Ze werden berecht in het gerechtshof van Changning op 11 juli 2013. Dhr. Zhao en dhr. Pang pleitten onschuldig aan gelijk welke illegale activiteit. Echter, in deze schijn rechtszaak werd dhr. Zhao veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en dhr. Pang tot 5 jaar gevangenisstraf.

De straftermijn van dhr. Zhao ging van start op 27 april 2012. Hij werd op 3 september 2013 naar het Tilanqiao gevangeniscentrum gebracht. Hij stierf op 19 oktober 2013.

Tilanqiao gevangenis: “Stad van de Doden”

Volgens rapporten gepubliceerd op Minghui, wordt Tilanqiao gevangenis de "Stad van de Dood" genoemd omdat Falun Gong beoefenaars er zijn gemarteld, en een aantal beoefenaars daar aan zijn overleden.

Martelingsmethoden omvatten lange termijn slaaponthouding en afranselingen met meerdere elektrische wapenstokken. De gevangenis bewakers bevelen andere gevangenen om beoefenaars in elkaar te slaan.

Onder het bevel van het Shanghai 610 Bureau en aangemoedigd door bonustoekenningen voor elke “getransformeerde” Falun Gong beoefenaar, martelen de bewakers van de Tilanqiao gevangenis dagelijks beoefenaars.

Dhr. Pang in kritieke toestand

Dhr. Pang Guangwen werd geboren in oktober 1977 in Guangrao, provincie Shandong en stond bekend als een uitstekende student aan de universiteit van de provincie Shandong. Echter, omdat hij Falun Gong beoefende,  kreeg hij zijn diploma niet toen hij afstudeerde.

Dhr. Pang werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar, die begon op 27 april 2012. Zijn datum van vrijlating is 26 april 2017. Hij werd meegenomen naar de Tilanqiao Gevangenis op 3 september 2013. Zijn familie kreeg op 2 oktober 2013 een telefoontje van Huang, een leidinggevende in de gevangenis, die hen vertelde dat de heer Pang was overgebracht naar het Shanghai Algemeen Gevangenis Ziekenhuis omdat hij geen voedsel kon binnenhouden en hij in kritieke toestand verkeerde.

Personen die deelnamen in deze vervolging en  marteling van beoefenaars in de Tianlanqiao gevangenis:
Hou Ruiqin (vrouw) , adjunct-directrice van de Afdeling Onderwijs , Administratie Bureau van de Shanghai Gevangenis. Zij is ook een leidinggevende van het Shanghai 610 Office op het Administratie Bureau van de Shanghai Gevangenis. Zij is verantwoordelijk voor de vervolging van Falun Gong beoefenaars in dat gebied . Telefoon : +86-13524716991 (GSM) ; Shanghai Tilanqiao gevangenis , operator : +86-21- 55589900 , extensie 1000
Xu Haihong (vrouw), Afdeling Onderwijs van Shanghai Tilanqiao Gevangenis . Zij is de voornaamste initiatiefnemer in de vervolging van beoefenaars in de Tilanqiao Gevangenis . Ze is ook de vertegenwoordiger van het Shanghai 610 Bureau in de gevangenis . Haar extensies zijn 1609, 3939, 1610.

Yin Guanghui , adjunct-directeur van de Tilanqiao Gevangenis . Hij is belast met de vervolging van beoefenaars. Adres : No 6 Ward , Shanghai Tilanqiao Gevangenis : 147 Changyang Road , Shanghai , postcode : 200082

Dai Weidong, directeur van de gevangenis en adjunct-directeur van het Administratie Bureau van de Shanghai gevangenis: +86-13701851126 (GSM), extensie 6666, directe vaste lijn : +86-21-65848922

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2013/10/28/142929.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular