Dhr. Wang Wenzhang uit de provincie Liaoning stierf door vervolging

02-06-2014 Dodenlijst

(Minghui.org) Falun Gong beoefenaar Wang Wenzhang uit Xifeng in de provincie Liaoning werd herhaaldelijk vervolgd voor zijn volharding in het beoefenen van Falun Gong. In maart 2009 werd hij illegaal gearresteerd en veroordeeld tot vier jaar gevangenis. Hij werd op wrede wijze gemarteld in de Dongling gevangenis en kreeg een beroerte. Hij werd  begin 2013 op borg vrijgelaten voor medische behandeling. Het was echter te laat en binnen de zes maanden daarna raakte meneer Wang verlamd. Op 28 maart 2014, op 65-jarige leeftijd, stierf hij.

Gebeurtenissen die leidden tot zijn dood

Toen hij op 2 maart 2009 flyers met informatie over de vervolging van Falun Gong verspreidde in een open markt in Pinggang in Xifeng, werd meneer Wang gerapporteerd aan de politie. De politie deed een zwarte stoffen zak over zijn hoofd, boeiden zijn handen achter zijn rug en dwongen hem in een politievoertuig. Ze namen ook al het geld dat hij bij zich had, zijn identiteitskaart en zijn zakenvergunning.
Early that afternoon, police vehicles with over 20 officers from the Pinggang Town Police Station surrounded Mr. Wang's home for two hours. Then they brought him home, forced the door open, and proceeded to ransack it. The police took a laptop, a color ink printer, a 25-inch TV, a DVD player, a VCD player, Falun Dafa books, Shen Yun Performance Arts DVD, 400 yuan, and truth-clarifying materials. The convenience store Mr. Wang had been running for over 30 years was forced to close.

In het begin van die middag omsingelden politievoertuigen met meer dan 20 agenten van het Pinggang politiebureau het huis van meneer Wang gedurende twee uur. Toen ze hem thuis brachten, braken ze de deur open en plunderden zijn huis. De politie nam een laptop, een kleurenprinter, een 25 inch TV, een DVD speler, een VCD speler, een Shen Yun Performance Arts DVD, Falun Dafa boeken, folders over de vervolging en 400 yuan in beslag. De supermarkt die meneer Wang 30 jaar lang had gerund werd onder dwang gesloten.

De politie bracht meneer Wang naar de Xifeng districtsgevangenis en stond geen enkel familielid van hem toe om hem te bezoeken. Zijn familie moest meer dan 300 yuan aan sigaretten sturen naar het betrokken personeel van de Chinese Communistische Partij (CCP) voordat ze uiteindelijk toegestaan werden hem te zien. Dit was nog steeds in maart en het was nog erg koud. In de gevangenis moest meneer Wang slapen op een hard houten bed zonder matras of dekens en hij was geboeid en geketend.

Het Xifeng districtsgerechtshof hield een geheim proces tegen meneer Wang op 9 juli 2009 zonder zijn familie op de hoogte te stellen. Het gerechtshof veroordeelde hem tot vier jaar gevangenis en plaatste hem in de Dongling gevangenis in Shenyang.

In de gevangenis werd meneer Wang gemarteld en zijn gezondheid ging snel achteruit. Hij had een blindedarmontsteking appendicitis aanval in juni 2010 en moest een operatie ondergaan. De operatie kostte 2300 yuan. Het gevangenispersoneel dwong zijn familie om dit te betalen.

Meneer Wang kreeg een beroerte in december 2012. De gevangenis negeerde zijn symptomen volledig. Toen zijn familie hem kwam bezoeken zat meneer Wang in een rolstoel. Hoewel de gevangenis uiteindelijk instemde hem op borg vrij te laten voor medische behandeling, vertraagden ze zijn vrijlating voor twee maanden. Gedurende de vertraging perste de gevangenis de familie 8.000 yuan af. De uiteindelijke vrijlating vond plaats slechts één maand eerder dan zijn gevangenistermijn zou eindigen.

Na thuis teruggekeerd te zijn, verbeterde Wang’s gezondheid niet. Hij was te zwak om voor zichzelf te zorgen. In de zes maanden die volgden raakte hij volledig verlamd en stierf hij op 28 maart 2014.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/5/17/1197.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular