Falun Gong beoefenaar in China betaalt ultieme prijs voor het binnendringen in TV netwerk

07-06-2014 Dodenlijst

(Epoch Times). Een beoefenaar van Falun Gong, een Chinese spirituele meditatiewijze, die binnendrong in een televisiezender in China om beeldmateriaal uit te zenden die de vervolging van deze meditatiewijze blootstelde, is gestorven aan marteling na zeven jaar gevangenschap.

Mevr. Yang Chunling was afgestudeerd aan de Liaoning universiteit en een tolk Engels van beroep. Samen met haar man Yang Benliang en andere beoefenaars drongen zij binnen in het Liaoyang kabel-TV netwerk op 25 september 2005, om zo een video af te spelen getiteld Negen commentaren op de Communistische partij. De video toont de geweldadige geschiedenis van de Chinese Communistische partij (CCP), met inbegrip van de vervolging van Falun Gong. Falun Gong is een traditionele Chinese meditatiewijze die de principes “Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzaamheid” als leidraad heeft. Informatie over Falun Gong en de vervolging wordt zeer intens gecensureerd door de Chinese autoriteiten sinds de voormalige Communistische partijleider Jiang Zemin opdracht gaf deze beweging te vernietigen in 1999. Door de censuur te tarten betaalde mevr. Yang de ultieme prijs.

Het Falun Gong programma dat ingevoegd werd in het Liaoyang kabel-TV netwerk was voor 90 minuten in de ether, en veroorzaakte een oproer onder de lokale bevolking en een schok voor de autoriteiten. Luo Gan, toenmalig hoofd van het comité voor politieke staats- en juridische zaken, hield zelf toezicht over het onderzoek van de zaak, terwijl Jiang Zemin opdracht gaf “[de daders] zonder genade te doden.”

Minghui.org, een website beheerd door Falun Gong beoefenaars, vermeldde in een verslag  gepubliceerd op 22 mei, dat de acht medeplichtigen één maand later allemaal onder arrest stonden. Het verslag vermeldde ook dat mevr. Yang op 13 oktober 2005 bij haar thuis gearresteerd was in Dalian gelegen in de provincie Liaoning. Tijdens de arrestatie sloeg de politie haar brutaal en werd haar rechterarm gebroken. Ze werd veroordeeld tot zeven jaar gevangenis en vastgehouden in het detentiecentrum van Liaoyang, waar ze in hongerstaking ging.

Een paar maanden na haar arrestatie werd mevr. Yang voorwaardelijk vrijgelaten om medische redenen toen haar gezondheid in het gedrang kwam. In april 2006 werd ze opnieuw gearresteerd en veroordeeld tot zeven jaar gevangenis en verbleef ze grotendeels in de vrouwengevangenis van Liaoning, ook bekend als de Dabei gevangenis.

Tijdens de kerstperiode van 2006, eiste de gevangenis van haar dat ze zou werken, maar ze weigerde. Een medebewoner genaamd Zhao Yan duwde mevr. Yang tegen de grond, waardoor ze haar rechterarm nogmaals brak.

Dokters gaven haar een spalk die enkel gemaakt was van 2 houten planken, zonder de gebroken botten terug op hun plaats te zetten. Andere mishandelingen omvatten: dagenlange slaaponthouding, verstikking door een plastik zak over het hoofd en urenlang geslagen worden. 

Het Minghui rapport vermeldde dat mevr. Yang is gestorven op 2 april 2014, één jaar na haar vrijlating. Ze kon niet meer herstellen van haar verwondingen die ze opliep tijdens haar vasthouding. Ze was amper 40.

Voormalige vasthouding

Tussen mei 2002 en september 2004 werd mevr. Yang al eerder vastgehouden in het beruchte Masanjia Camp in Shenyang, provincie Liaoning voor het verspreiden van informatie over Falun Gong.
Om haar te dwingen Falun Gong op te geven werd ze naar brainwash-sessies gebracht in andere arbeidskampen en werd ze ook daar gemarteld, door onder andere slaaponthouding en geslagen worden.
In een extreem pijnlijke martelmethode werd ze gedwongen haar benen op elkaar te kruisen in wat de lotuspositie genoemd wordt, een houding die Falun Gong beoefenaars aannemen tijdens hun meditatie oefening. Daarna bonden de werknemers van het brainwashcentrum haar benen strak vast met koorden en werden haar handen op haar rug vast geboeid aan een radiator gedurende 36 uren. Toen ze losgemaakt werd, kon ze niet meer bewegen terwijl medeingezetenen in het centrum het bevel kregen haar alsnog te slaan.

Familie vernietigd

Mevr. Yang's man, Yang Benlinang, was ook gearresteerd voor zijn betrokkenheid in de uitzending en veroordeeld tot 11 jaar gevangenis. Mevr. Cao Yuzhen werd gearresteerd toen ze het koppel bezocht en werd later veroordeeld tot negen jaar gevangenis. Noch de echtgenoot noch zijn moeder zijn op de hoogte van mevr. Yang's dood omdat ze beiden nog steeds in de gevangenis verblijven.

Mevr. Yang's jongere zus, Yang Chunhua en hun moeder, mevr Dong Baoxin, waren ook Falun Gong beoefenaars, en beiden zijn ook vastgehouden geweest.

Mevr. Dong werd tweemaal gearresteerd omdat ze mensen informeerde over Falun Gong. De eerste keer was in december 2000 toen ze Falun Gong pamfletten aan het maken was samen met haar dochters bij haar thuis in Dalian. Haar dochters ontsnapten aan de arrestaties, maar zij werd naar Fushun gebracht en veroordeeld tot gedwongen arbeid, waar ze gruwelijk gemarteld werd. Ze werd één maand later voorwaardelijk vrijgelaten omwille van medische redenen.

In januari 2001 werden mevr. Dong en haar dochters opnieuw gearresteerd. Ze werden voor 24 uur opgesloten in een ijzeren kooi in het politiebureau van Houjiagou, en werden later naar het drugsrehabilitatiecentrum van het Law Enforcement bureau gebracht.

Beiden zussen werden veroordeeld tot 2 jaar gevangenis in het Masanjia werkkamp. Mevr. Dong deed vele mislukte pogingen om haar dochters te bezoeken. Omwille van constante lasteringen door de lokale veiligheidsdiensten besloot ze om te verhuizen naar een andere stad.  Toen haar dochters in september 2004 vrijgelaten werden, was de gezondheid van hun moeder in slechte toestand. Ze stierf in oktober 2004.

Mevr. Yang Chunhua, de zus, is nu het enige familielid dat overblijft en het verhaal kan vertellen over de vervolging van haar familie door de Chinese autoriteiten vanwege hun geloof. Ze vertelde over haar zus: “Alhoewel ze geleden heeft onder marteling en dagelijks onder zware druk stond, heeft ze haar geloof niet opgegeven.”

Zelfs onder zulke vervolging en martelingen, zei ze, heeft haar zus de criminele medeingezetenen, die opgedragen werden haar te martelen, altijd met goedheid behandeld, en hen uitleg gegeven over de principes Waarachtigheid-Mededogen-Verdraagzamheid. Haar goedheid had ook een effect.

“Er was een veroordeelde moordenaar die ingezet werd om mijn oudere zus te controleren. Ze was opvliegend en sloeg anderen extreem meedogenloos. Maar nadat ze een tijdje bij mijn zus moest blijven, zei ze tegen mijn zus, 'Als ik eenmaal vrij ben, zal ik geen mensen meer slaan, en zal ik jouw Falun Gong principes gaan leren.'

Het 2002 Changchun incident

Een aantal jaar daarvoor, op 5 maart 2002 was er ook een groep Falun Gong beoefenaars binnengedrongen in het staatskabel-TV netwerk in Changchun, in de provincie Jilin, om de vervolging van Falun Gong bloot te stellen.
De uitzending duurde ongeveer vijftig minuten en werd uitgezonden op acht verschillende kanalen van het Changchun stadskabel-TV netwerk. Het incident zorgde voor een schokgolf bij het publiek, en veel mensen leerden over de waarheid van de vervolging van Falun Gong.

De politie voerde een massa-arrestatie uit in Changchun. Ongeveer 5.000 beoefenaars werden illegaal gearresteerd, vastgehouden en leden onder fysieke en mentale kwellingen van verschillende soorten. Tijdens de arrestaties werden minstens zeven Falun Gong beoefenaars dood geslagen, en vijftien beoefenaars werden veroordeeld van vier tot twintig jaar gevangenis. Acht onder hen werden doodgemarteld met inbegrip van Liu Chengiun, een sleutelfiguur onder de betrokkenen, welke stierf op 26 december 2003. Eind oktober was Liu verlamd geraakt door martelingen en kon haast niet meer spreken.

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/699672-falun-gong-practitioner-in-china-pays-ultimate-price-for-tapping-into-tv-network/?photo=1

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular