Dhr. Wang Yushi zonder proces veroordeeld tot zeven jaar gevangenis

09-08-2014 Rechtsmisbruik

(Minghui.org) Falun Gong beoefenaar dhr. Wang Yushi, 26 jaar, werd op 23 mei 2014 veroordeeld tot een zevenjarige celstraf. Hij is in beroep gegaan bij het gerechtshof van Tianjin. Zijn familie huurde een advocaat om zijn onschuld te bepleiten.

Dhr. Wang werd op zijn werk gearresteerd door beambten van het Wanxing Politiebureau om 8:00 ’s morgens op 16 juli 2013. Nadat hij naar het Nankai Politiedepartement was gebracht, werd hij geslagen. Ongeveer zeven beambten doorzochten ’s morgens zijn huis. Ze confisqueerden veel Falun Gong materialen die de waarheid over de vervolging verklaren en persoonlijke eigendommen.

Het procuraat keurde zijn arrestatie goed op 30 september 2013. Het Nankai Hof informeerde zijn familie over zijn straf op 22 mei 2014, zonder een rechtsproces gehouden te hebben.

De politie en beambten van het Residentieel Comité bedreigden zijn ouders zodat ze hun misdaden niet zouden onthullen. Politie in burger werden erop uit gestuurd om zijn familie in de gaten te houden en zijn ouders waren niet toegestaan hun huis te verlaten Bovendien werd er een camera opgesteld om de familie en hun bezoekers in de gaten te houden. Ze onderzochten zelfs het afval van zijn familie.

Dhr. Wang is de enige jongen in de familie. Hij wordt beschouwd als onzelfzuchtig, aardig en attent. Zijn familieleden, vrienden, buren en mensen die hem kennen, mogen hem graag. Zijn advocaat, die hem slechts twee keer ontmoet heeft, zei dat hij een voortreffelijke jonge man is. Alhoewel hij gevangen zit, maakt hij zich nog steeds zorgen om de veiligheid van anderen.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/7/4/1909.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular