Woordvoerders belichten transplantaties die mensen het leven kosten

31-08-2014 Orgaanroof

De meetings en gesprekken die hier plaatsvinden gaan over complexe medische procedures en de samenwerking van dokters wereldwijd.

Intussen werd er buiten op straat een protest voor mensenrechten gehouden.

Falun Gong beoefenaars uit Bay Area waren daar naartoe gekomen om te protesteren tegen de gedwongen orgaanroof in China. Zij hopen dat de Transplantatiegemeenschap meer effectieve methodes gaat gebruiken en actieve stappen zal gaan ondernemen om een eind te maken aan het vermoorden van Falun Gong beoefenaars, waarvan de organen onvrijwillig verwijderd en met winst verkocht worden aan transplantatiepatiënten. Een misdaad die voor het eerst ontdekt werd in 2006.

“Er zijn verschillende slachtoffers hier aanwezig die nauwelijks konden ontsnappen uit China's beruchte werkkampen en potentiële slachtoffers waren van orgaanroof”, zei Alicia Zhao, coördinator van een persbijeenkomst op dinsdagmorgen voor het Moscone Center.

“De meesten onder hen vertellen van een bloedafname die bij hen werd afgenomen tijdens hun opsluiting. We weten allemaal dat dit niet gedaan werd voor humanitaire redenen, aangezien ze regelmatig gemarteld werden en sommige tot de dood toe”, zei ze.

David Matas, een Canadese mensenrechtenadvocaat en co-auteur van een uitgebreid onderzoek gebaseerd op de beschuldigingen van gedwongen orgaanroof, kwam tijdens zijn werk tot de conclusie, “de beschuldigingen zijn waar.”

Op dinsdag in San Francisco vertelde Matas dat, “Eén van de problemen die we hebben is dat China een groot aantal transplantaties uitvoert, maar geen uitleg van de bron bekendmaakt. Ze zeggen dat de organen van ter dood veroordeelde gevangenen komen, maar ze geven geen getallen vrij.”

“De getallen zijn namelijk erg tegenstrijdig”, vertelde hij verder. “De bekende aantallen van executies bedraagt rond de 3.000, dus de organen, waarvan de aantallen hoger zijn dan honderden of duizenden, moeten van elders komen. Dit is één van de vele bewijsstukken die, wanneer ze samengebracht worden, mij en anderen deed concluderen dat Falun Gong beoefenaars vermoord worden voor hun organen.”

Het Matas/Kilgour rapport kan op deze link gevonden worden:  organharvestinvestigation.net

Rechtstreekse getuigenissen

De 46 jarige Bu Dongwei uit San Francisco vertelde dat tijdens zijn verblijf in een werkkamp in China van 2006 tot 2008, zijn bloed regelmatig iedere drie maanden werd afgenomen. “Bloedafname werd alleen bij Falun Gong beoefenaars uitgevoerd en we werden nooit ingelicht over de resultaten van de testen”, zei Bu.

Terwijl Bu in het werkkamp verbleef schreef zijn vrouw Hongwei Lou een boek getiteld 'Remember the Truth'. Hierin beschreef ze haar reactie nadat ze voor het eerst hoorde van de orgaanroof: “Ik staarde in de leegte voor lange tijd, beseffend hoe deze Falun Gong beoefenaars die zich verzet hebben tegen hun 'transformaties' zonder enig spoor verdwenen waren.”

“Mijn hart verpulverde langzaam en mijn tranen liepen als water stromend uit een beschadigde oever. Terwijl ik naar de regen luisterde tegen mijn raam, kwam er een tekst uit het aloude gedicht van Bai Juyi bij me naar boven getiteld 'Lied der eeuwig verdriet'. “De nachtregen hoort een rouwend geluid komende van de bel.”

Li Jie uit San Jose werd van 2000 tot 2004 vastgehouden in een werkkamp in Beijing. “Tijdens mijn vasthouding werden alle Falun Gong beoefenaars regelmatig gedwongen om een bloedtest te ondergaan en andere medische onderzoeken.”

Yolanda Yao uit Sunnyvale, een voormalig hogeschoolstudent in China, werd van 2011 tot 2013 vastgehouden in een werkkamp in Beijing. Ze werd gedwongen van fysieke onderzoeken en röntgenbehandelingen te ondergaan en ook haar bloed werd afgenomen.

Li Jienhua uit San Jose zei dat ze tijdens haar vasthouding ook blootgesteld werd aan verschillende fysieke testen en dat er bloedmonsters werden verzameld van haar.

Een scepticus onderzoekt

Auteur Ethan Gutmann spendeerde de laatste zes jaar aan onderzoeken en interviews met Falun Gong beoefenaars over de hele wereld.

“Ik was sceptisch over de orgaanroof”, vertelde hij dinsdag. “Ik ben geen beoefenaar en ben bij geen enkele groepering betrokken – ik ben een onafhankelijk onderzoeker en journalist. Ik was sceptisch, maar de bewijzen wijzen uit volgens mijn begrip, dat dit niet alleen gaande is, maar dat het zelfs aan het groeien is.”

“Ik denk dat het heel erg belangrijk is om hier bij de medische gemeenschap aanwezig te zijn,” voegde Gutmann eraan toe, “Maar dit had ook in de politieke gemeenschap opgenomen moeten worden. Niemand zou deze kwestie mogen negeren. Ik roep de mensen op  om hierover te lezen, om dit serieus te nemen, om zelf tot een begrip hiervan te komen en ik verzoek een rechtvaardige hoorzitting.”

Gutmann werd gevraagd commentaar te geven op het laatste nieuws uit China, namelijk dat de politie bij Falun Gong beoefenaars inbreken en onder dwang bloedmonsters bij hen afnemen.

Gutmann antwoordde, “Ik ben half Joods en als mensen mij soms vragen wat mij motiveerde om dit werk te doen, moet ik persoonlijk eerlijk toegeven dat dit mij beïnvloedde en gedreven heeft omdat ik half Joods ben en ik familieleden verloor tijdens de holocaust.”

Refererend naar zijn nieuw boek 'The Slaughter' dat op 12 augustus gepubliceerd werd zei hij, “Door mijn boek heen verwijs ik geen enkele keer naar de holocaust omdat ik de holocaust als een uniek en speciaal fenomeen beschouw in de geschiedenis. Deze ontdekking maakt dat we voor het eerst - indien het waar is – te maken hebben met iets waarover we moeten denken als een verwijzing naar de holocaust – hierin bevindt zich een echo van de holocaust.”

Meer informatie over gedwongen orgaanroof in China kunt u vinden op: stoporganharvesting.org

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/828580-speakers-expose-the-transplants-that-take-lives/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular