Vermoedelijk tien jaar geleden overleden aan orgaanroof

26-09-2014 Dodenlijst

Door een Minghui.org correspondent uit de provincie Liaoning. Dhr. Fan Xuejun stierf als resultaat van vervolging tijdens zijn gevangenschap 10 jaar geleden. Zijn familie vermoedde dat hij gestorven is aan orgaanroof toen ze zijn lichaam onderzochten. Onder immense druk echter, hadden ze toen niet de moed om dit bloot te stellen.

Familie vermoedt orgaanroof

Nadat dhr. Fan Xuejun stierf op 12 september 2004 in de Huazi gevangenis van Liaoyang, kreeg zijn familie zijn lichaam te zien. Er bevonden zich zoveel littekens dat het erop leek dat er delen weggenomen waren en het lichaam ontleed was. Er bevond zich ook een groot gat in het gebied van de taille.

Ambtenaren van de gevangenis beweerden dat dhr. Fan zelfmoord gepleegd had en legde een verbod op aan de familie om de gevangenis nog te bezoeken. Ook hielden ze andere gevangengenomen beoefenaars zeer goed in de gaten om te voorkomen dat enige informatie over dhr. Fan's dood zou uitlekken.

Ontslagen en illegaal gevangen genomen

Dhr. Fan woonde in het Huanggu gebied van Shenyang. Hij werkte in een hotel als bakker. Nadat hij in 1995 Falun Gong begon te beoefenen werd hij een beter persoon en won hij het vertrouwen van zijn collega's en managers.

Dhr. Fan pleitte voor gerechtigheid voor Falun Gong kort na het begin van de vervolging in 1999. Daarvoor werd hij gearresteerd en vastgehouden in het vijfde detentiecentrum van de stad Shenyang. Hij onderging dwanghersenspoelsessies in het Longshan dwangarbeidskampkamp. Ook werd hij ontslagen op zijn werk.

Twee jaar later werd hij opnieuw gearresteerd en veroordeeld tot zeven jaar opsluiting in de  Huazi gevangenis, waar hij stierf. In de gevangenis werd dhr. Fan gemarteld en gedwongen om het werk van verschillende mensen op zich te nemen.

Met angst voor vergelding, stapte niemand van de mensen die op de hoogte waren van de waarheid achter dhr. Fan's dood naar voren. Nu, tien jaar later, blijkt spijtig genoeg uit getuigenissen dat dhr. Fan's organen verwijderd werden zonder zijn toestemming.

Overzicht van belangrijke vervolgingsfeiten :

Naam: Fan Xuejun (范学军 ) Geslacht: Man
Leeftijd: Onbekend
Adres:  Weihe Street, Huanggu District, Shenyang
Beroep: Bakker in het Mudanting Hotel
Datum van overlijden: 12 september 2004
Datum van meest recente opsluiting: juli 2001
Meest recente plaats van detentie: Huazi gevangenis (铧子监狱 )
Stad: Shenyang
Provincie: Liaoning
Vervolgingsomstandigheden: Werkkamp, hersenspoeling, illegale opsluiting, gevangenschap, martelingen, ontslagen op zijn werk.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/8/28/2727.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular