Onrechtmatig veroordeeld tot zeven jaar opsluiting na zes jaar dwangarbeid

10-10-2014 Dwangarbeid

Door een Mingui.org correspondent uit Shandong. Mevrouw Yan Xiling, 56 jaar, uit Qingzhou in de provincie Shandong, verbleef zes jaar in een dwangarbeidskamp. Ze werd onlangs in het geheim opnieuw veroordeeld tot zeven jaar opsluiting en zit momenteel gevangen in de vrouwengevangenis van Jinan.

Gearresteerd en onrechtmatig veroordeeld tot zeven jaar opsluiting

Op 26 februari 2014 vielen agenten van de Binnenlandse Veiligheidsdienst van Qingzhou en agenten van het Beiguan politiebureau het huis binnen van mevr. Yan Xiling in de residentiele wijk Xinyuan, Wangfu, in de stad Qingzhou. Ze namen al haar persoonlijke bezittingen in beslag, met inbegrip van haar computers en Falun Dafa boeken. Ze arresteerden haar en namen haar mee naar het Weifang gevangeniscentrum en lieten haar moeder, die volledig afhankelijk was van haar dochter, alleen achter.

Het politie departement van Qingzhou, het procuraat en de rechtbank wilden mevr. Yan op 15 mei veroordelen, maar ze was te verzwakt door wat ze al had meegemaakt en het politiedepartement wilde niet verantwoordelijk gesteld worden voor haar gezondheid. Maar iets later veroordeelde het Qingzhou gerechtshof haar in het geheim tot zeven jaar gevangenisstraf en plaatsten haar in de vrouwengevangenis van Jinan.

Zes jaren van dwangarbeid.

In 2001 werd mevr. Yan door de druk van de vervolging dakloos. Ze werd al snel gearresteerd door de politie van Qingzhou en werd naar het Wangcun vrouwendwangarbeidskamp gestuurd voor een termijn van drie jaar.

Nadat ze werd vrijgelaten in oktober 2004, arresteerden de politieagenten Xu Wende en Zuo Hengfa haar opnieuw en plaatsten haar in het Qingzhou hersenspoelcentrum voor meer dan een maand.

In het voorjaar van 2005 probeerden Zuo Hengfa en andere agenten haar opnieuw te arresteren, maar faalden in hun pogingen. Mevr. Yan verliet haar thuis om arrestatie te vermijden.

Mevr. Yan werd overgedragen aan de politie van Qingzhou op 19 juni 2006 toen ze naar het huis ging van een andere Falun Gong beoefenaar. Ze werd gearresteerd en veroordeeld tot drie jaar in het Wangcun dwangarbeidskamp. Ze werd gedwongen om video’s te bekijken en te luisteren naar opnames die Falun Dafa belasteren en zwart maken. Er werd haar niet toegelaten om te slapen of om een douche te nemen. Ze werd gedwongen om te staan totdat haar voeten ernstig gezwollen waren. Er werd haar niet toegelaten om in slaap te vallen gedurende meer dan tien dagen. Als gevolg daarvan, raakte ze in een kritieke gezondheidstoestand.

Achtergrond

Mevr. Yan komt uit het Nieuwe Dorp Wangfu in de regio Zhaode van de stad Qingzhou. Nadat ze begonnen was het het beoefenen van Falun Gong in 1997 werd ze vrij van ziektes. Ze volgde Waarachtigheid, Mededogen en Verdraagzaamheid om een goed persoon te zijn. De mensen die haar kenden, zeiden dat ze erg vriendelijk is.

Na haar vrijlating in 2009, zorgde mevr. Yan Xiling voor haar moeder die meer dan 80 jaar oud is en bijna niet meer voor zichzelf kan zorgen. Mevr. Yan Xiling, is nu opnieuw illegaal gearresteerd en veroordeeld tot zeven jaar opsluiting.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/9/3/2818.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular