Beoefenaars die gemarteld werden in Xingtai hersenspoelcentrum in de provincie Hebei

(Minghui.org) Omringd door hoge muren met prikkeldraad en beveiligd met een ijzeren poort. Het beruchte Xingtai hersenspoelcentrum bevindt zich ruwweg 330 meter ten oosten van het Xingtai Epilepsy ziekenhuis in de Donghuan straat, welke naar het stadje Jing'an leidt. Gedurende de afgelopen tien jaar heeft het hersenspoelcentrum vele Falun Gong beoefenaars gevangen genomen en gemarteld. Sommigen werden er rechtstreeks door de politie heen gebracht, terwijl anderen van werkkampen en gevangenissen overgebracht werden.

Het hersenspoelcentrum werd opgericht door het plaatselijke 610 Bureau, een veiligheidsorganisatie van de Communistische partij die alle niveaus van de overheid in China overstijgt met als enige doel het vervolgen van Falun Gong beoefenaars. Het hersenspoelcentrum heeft als doel Falun Gong beoefenaars te dwingen hun geloof op te geven en hen te “transformeren”, op eender welke manier. De Chinese autoriteiten gebruiken dan deze “getransformeerde” mensen om andere beoefenaars te bespieden of zelfs te martelen.


De poort van  Xingtai hersenspoelcentrum.
Veiligheidscamera en prikkeldraad bij de poort van het Xingtai hersenspoelcentrum.

De longen van een tandarts ernstig beschadigd

Dhr. Zhang Guangcai en mevr. Zhang Xingfang, een getrouwd stel, runden een tandheelkundige kliniek in de stad Shahe in de provincie Hebei. Zij werden in 2004 tweemaal vastgehouden in het Xingtai hersenspoelcentrum.

De eerste keer was acht dagen nadat agenten van de stad Shahe op 6 juli 2004 hun kliniek hadden doorzocht en bij hun thuis hadden ingebroken met behulp van een koevoet.

Dhr. Zhang werd er voor drie maanden vastgehouden. Hij werd uitgehongerd, onder dwang wakker gehouden en enkel uitzonderlijk toegestaan het toilet te gebruiken.

Op 24 december 2004 kwamen lokale agenten nogmaals en arresteerden het koppel opnieuw. Ze werden deze keer rechtstreeks naar het hersenspoelcentrum gebracht.

Dhr. Zhang werd gehandboeid achter zijn rug met één arm over zijn schouder. Toen werd hij geëlektrocuteerd met elektrische knuppels. Een bewaker van het hersenspoelcentrum zei tegen dhr. Zhang, “Het doodslaan van Falun Gong beoefenaars wordt ons niet aangerekend –- het wordt genoteerd als zelfmoord.”

Dhr. Zhang ging in hongerstaking als protest tegen zijn martelingen. Onderdirecteur Qiu Youlin van het hersenspoelcentrum beantwoorde dit door pijnlijke dwangvoeding toe te passen waarbij dhr. Zhang zijn luchtwegen en slokdarm beschadigd werden.

Zijn gezondheid ging snel achteruit. Hij had moeite met ademen, had constant pijn, hoestte ook constant en ondervond verstikkingsverschijnselen –- zelfs tijdens het slapen.

Dhr. Zhang werd naar een ziekenhuis gebracht, waar dokters vaststelden dat zijn longen ernstig beschadigd waren. Het hersenspoelcentrum bracht dhr. Zhang vervolgens weer naar het politiebureau van de stad Shahe.

Het politiebureau probeerde dhr. Zhang weer naar het werkkamp van de stad Handan over te dragen, maar het kamp weigerde hem vanwege zijn slechte gezondheid. Het politiebureau liet dhr. Zhang toen met tegenzin vrij.

Moeder gemarteld en weggenomen bij haar kind

Toen mevr. Wen Cai in maart 2004 naar het Xintai hersenspoelcentrum ging om haar moeder vrij te pleiten, werd ook zij vastgehouden.

Het hersenspoelcentrum probeerde mevr. Wen te dwingen haar geloof in Falun Gong op te geven door haar te slaan en haar onder dwang drugs toe te dienen. Haar familie moest 3.000 yuan (390 €) betalen voor mevr. Cai's “heropvoeding” en vrijlating.

Ze gaf op dat moment nog steeds borstvoeding. Haar eenjarige dochter moest overschakelen naar flesvoeding tijdens haar opsluiting.

Moeder werd geslagen voor de ogen van haar vijfjarige dochter

mevr. Hao Bianyun.

Een groep van ongeveer twaalf mannen van de Shiliting's stadsoverheid, waaronder een aantal politieagenten, doorzochten het huis van mevr. Hao Bianyun op 27 oktober 2004..

De 230 yuan (30 €) die haar familie gespaard had om kolen mee te kopen voor tijdens de winter, werd in beslag genomen.

Een agent bedekte mevr. Hao's mond en sloeg haar terwijl twee anderen haar naar buiten droegen en haar in een wachtende politieauto duwden.

Haar vijfjarige dochter huilde “mama” en liep hen achterna naar buiten. Een agent greep het kind en gooide haar ook in de auto.

Mevr. Hao werd twee maanden vastgehouden in het hersenspoelcentrum. Tijdens deze periode werd ze herhaaldelijk geïnjecteerd met onbekende drugs. Als resultaat dat ze leed aan pijn op de borst, hallucinaties en verloor soms haar bewustzijn.

Nadat ze werd vrijgelaten was mevr. Hao mentaal gedesoriënteerd. Haar hallucinaties verergerden en ze verloor geleidelijk de mogelijkheid om voor zichzelf te zorgen. Ze stierf op 25 maart 2010.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/9/25/3432.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular