Een openbare gevangenschap eindigt in een stille overplaatsing naar een hersenspoelcentrum

NEW YORK –- Na 15 jaar gevangenschap werd meneer Zhiwen Wang, een coördinator van een Falun Dafa onderzoekscentrum in Beijing, op zaterdag vrijgelaten. De lokale politie bracht meneer Wang echter onmiddellijk naar een hersenspoelcentrum in het gebied Changping van Peking.

“We zijn diep bezorgd over de illegale ontvoering van meneer Wang,” zegt woordvoerder Erping Zhang van het Falun Dafa informatiecentrum. “Hoe verschrikkelijk een Chinese gevangenis ook kan zijn, een hersenspoelcentrum is vaak nog erger. Waarom zouden ze hem vroegtijdig vrijgelaten hebben uit de gevangenis om hem daarna direct naar een hersenspoelcentrum over te brengen?”
 
Eind 2013 lanceerden de Chinese autoriteiten een vernieuwde campagne om Falun Gong beoefenaars naar hersenspoelcentra te sturen voor mentale en fysieke martelingen.

Mr. Zhiwen Wang was een ingenieur voor China Railway Materials Commercial Corp en een actieve vrijwilliger binnen de Falun Gong gemeenschap in Peking. Mr. Wang werd door de Chinese autoriteiten gezien als een hoofdcoördinator.

Hij werd in alle vroegte uit zijn bed gehaald op 20 juli 1999 en weggebracht door de politie. Hij was één van de honderden Falun Gong vrijwilligers die die nacht in het hele land ontvoerd werden.

Zijn familie zag hem niet meer terug tot op de avond van 26 december 1999, toen er een nepproces van Wang en drie andere Falun Gong coördinators in heel China werd uitgezonden. Gedurende dit 'proces' werd Wang veroordeeld tot 16 jaar gevangenis. Het drie dagen lange 'proces' vond plaats achter gesloten deuren zonder dat er enige externe legale vertegenwoordiging werd toegestaan. Het 'proces' werd tijdens kerstmis gehouden zodat de westerse media er het minst aandacht voor hadden.

Het Falun Dafa informatiecentrum doet een oproep aan zowel de internationale gemeenschap als de in Beijing gevestigde westerse media, om het geval van meneer Wang te onderzoeken. Zijn dochter Danielle Wang leeft op dit moment in de V.S. en is beschikbaar voor interviews.

Bron http://faluninfo.net/article/1316/A-Very-Public-Imprisonment-Ends-in-a-Very-Quiet-Transfer-to-a-Brainwashing-Center/?cid=84

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular