Orgaanroof in China “een enorm belangrijke kwestie” zegt Canadese Minister Jason Kenney

15-11-2014 Orgaanroof

(Minghui.org) Op een recent forum in Ottowa Archieves stelde David Matas, een internationaal bekende mensenrechtenadvocaat, dat Canada haar medische ethiek moet versterken door het legaal blokkeren van orgaanhandel, het veroordelen van het oogsten van organen in China en het weerstaan van ideologische infiltratie van Confucius instituten van het Chinese regime.

Rabbijn dr. Reuven Bulka bezocht het forum over het door China gelegaliseerde oogsten van organen. Hij zei dat de kwestie dringend was en dat "mensen sterven terwijl wij spreken."

Jason Kenney, Minister van Canada voor multiculturalisme en Minister van werkgelegenheid en sociale ontwikkeling, uitte zijn steun op het evenement.

"Ik denk dat dit een enorm belangrijke kwestie is. Canada neemt het op voor de rechten van de mens over de hele wereld, waaronder ook in China. Reeds eerder hebben wij onze zorgen uitgesproken over het oogsten van organen van gevangenen en soortgelijke praktijken welke wij nadrukkelijk veroordelen," zei dhr. Kenney.

"Ik heb dit eerder besproken met de hoogste autoriteiten van China. In feite besprak ik deze kwesties zeer nadrukkelijk met de voormalige Minister van openbare veiligheid, die nu zelf gevangen zit. Ik ontmoette  Zhou Yongkang in 2012 in Peking en opperde mijn bezorgdheid over het oogsten van organen en andere vragen over schendingen van de mensenrechten," vertelde dhr. Kenney.


Drie sprekers op het forum: David Matas, Damon Noto en Ethan Gutmann.

 

Jason Kenney (links) en David Matas (rechts).

Op 20 oktober spraken drie gasten op het  forum: journalist Ethan Gutmann, Damon Noto, vertegenwoordiger van DAFOH (artsen tegen orgaanroof ), en David Matas.

Mr. Emile Therien, een advocaat voor orgaan en weefsel donatie, beweerde dat het doden van een minderheidsgroep die alleen op zoek is naar geloofsvrijheid, onaanvaardbaar is. Hij zei dat de Canadese regering de verantwoordelijkheid heeft om Canadese burgers te informeren geen orgaantransplantaties meer vanuit China te ontvangen en om op hetzelfde moment de binnenlandse orgaandonaties te bevorderen.

Hoogleraar Melanie Adrian van de Carleton Universiteit herhaalde Matas's suggesties. Zij bestempelde de kwestie van het oogsten van organen als "een destructief wereldwijd mensenrechten vraagstuk" en verzoekt om georganiseerd mondiaal gerechtvaardigde acties om dit te stoppen.

Dhr. Sun, een Chinese immigrant, was ook aanwezig in het publiek. Hij zei: "Wij moeten de schuldigen in China één voor één opzoeken om hen berechten.  Alleen door dit te doen beschermen wij goede mensen."

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/10/25/146547.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular