Tientallen Falun Gong beoefenaars op één dag illegaal gearresteerd in Tonghua

28-11-2014 Dwangarbeid

(Minghui.org) Meer dan 30 Falun Gong beoefenaars werden op 2 september 2014 illegaal gearresteerd door de politie van Tonghua in de provincie Jilin. Dit gebeurde onder de instructies van het 610 Bureau.

Grootschalige arrestaties uitgevoerd op 2 september

De politie had zich goed voorbereid op het uitvoeren van deze golf van arrestaties in de vroege uren. Ze begonnen Falun Gong beoefenaars rond 6 uur die morgen op te pakken.

Mevr. Zhu Yaping werd in een nederlaag gelokt en gearresteerd zodra ze boodschappen ging doen. De politie nam haar huissleutel  af, opende haar deur en arresteerde ook mevr. Zhu Yaxian, de zus van mevr. Zhu, die nog in pyjama rond liep. De politie doorzocht hun huis voordat ze de zussen naar het Laozhan politiebureau brachten. Politieagent Wang goot koud water over mevr. Zhu Yaxian. Nadat ze allebei naar een gevangenis waren gebracht, begon mevr. Zhu Yaxian zwaar dik slijm op te hoesten en had ze pijn in haar borststreek. Later daarop begon ze bloed op te hoesten, maar ze werd nog steeds gevangen gehouden.

Voorstelling van martelmethode: iemand met koud water overgieten.

Mevr. Zhang Shuhua, 72 jaar oud, werd die ochtend ook  gearresteerd door de politie, die het juiste ogenblik had afgewacht. Ze werd naar het Xinzhan politiebureau gebracht en haar huis werd doorzocht en overhoop gehaald zonder huiszoekingsbevel.

Bij mevr. Li Xiuhong werd diezelfde dag ingebroken door zes of zeven agenten. Een van hen toonde haar zijn ID kaart en duwde haar op het bed om haar te arresteren. De politie doorzocht haar huis voordat ze haar naar het Tuanjie politiebureau brachten. Ze mocht alleen een jas over haar dunne pyjama te dragen, maar ze mocht geen lange broek aandoen. Terwijl ze gevangen zat op het politiebureau mocht ze niets drinken of eten van 7 uur ’s morgens tot 7 uur ‘s ’s avonds.

Toen mevr. Zhao Lihua die morgen net na 6 uur de deur opende om haar zoon naar school te brengen, stonden daar buiten meer dan 10 agenten te wachten. Ze duwden haar onmiddellijk terug het huis in. Mevr. Zhao drong er op aan eerst haar zoon naar school te brengen, dus volgde de politie haar op weg naar school, maar tot op heden is mevr. Zhao nog altijd vermist.  Toen haar baas het nieuws vernam begaf hij zich naar haar huis en zag wat er gebeurd was. Zodra hij het huis binnen stapte, werd ook hiij gearresteerd en gevangen gezet door de politie en werd niet vrijgelaten voordat de politie er 100 procent zeker van was dat hij geen Falun Gong beoefende. Toen de politie de man van mevr. Zhao wilde meenemen, trilden zijn ouders van angst en probeerden de politieagenten te stoppen. De man werd alsnog naar het Xinzhan politiebureau gebracht en mocht gedurende een periode niet naar huis.

Wang Chengfu, hoofd van het Ruanjie politiebureau arresteerde zijn verre oom dhr. Pang Zengde rond 6.40 uur en nam hem mee naar het politiebureau. Vervolgens arresteerde hij de jonge zoon van dhr. Pang en bracht hem naar het Changchun politiebureau. Hij plaatste de jongen in een kooi en liet hem niet toe naar huis te gaan tot na 18.00 uur die avond.

Ding Lina, de dochter van mevr. Li Xiuying, opende de deur om naar het werk te gaan die ochtend toen een groep agenten inbraken in haar huis en mevr. Li arresteerden, die toen nog in bed lag. De politieagenten namen haar eerst mee naar het Laozhan politiebureau, maar aangezien dit al vol was met beoefenaars die dezelfde dag gearresteerd waren, werd ze verplaatst naar het Dongchang politiebureau. De politie sloeg haar dochter en nam haar mee naar het Huantong politiebureau.

Mevr. Liu Xiaona opende haar deur rond 7 uur in de morgen om het vuilnis buiten te zetten toen vijf of zes agenten haar overvielen. Ondanks het feit dat mevr. Liu een 18 maanden oude baby bij zich had, schreeuwden de agenten op brute wijze, deden haar de handboeien om en namen haar mee naar het Dongchang politiebureau. De agenten namen ook de computer van haar broer mee, ondanks het feit dat hij geen beoefenaar was.

Dhr Yang Benlin werd die ochtend gearresteerd toen hij naar beneden ging om naar zijn werk te gaan. Toen zijn vrouw veel geluid beneden hoorde en zag dat haar man gearresteerd en meegenomen werd, probeerde ze de politieagenten te stoppen en kreeg een hartaanval als gevolg. De politie nam alsnog dhr. Yang Benlin mee naar Tuanjie politiebureau.

Dhr. Hou Qinghua werd die ochtend gearresteerd en naar het Laozhan politiebureau gebracht toen hij aan het werk ging in zijn groentetuin. De politie kwam later die dag rond 12.30pm terug om zijn huis te doorzoeken.

Mevr. Wei Baoxia, van het 606 geologisch team van Tonghua Teachers College, werd die ochtend gearresteerd toen ze zich naar de groentetuin begaf. Toen ze riep: Falun Dafa is goed, trok de politie onmiddellijk een zwarte bivakmuts over haar hoofd om haar te laten ophouden met roepen. Vele lokale mensen groepeerden zich rond het incident en riepen haar toe niet mee te gaan met de politie, omdat het niet zeker was of ze ooit nog terug zou komen. Tijdens de arrestatie kreeg mevr. Wei een hartaanval en haar lippen werden paars als gevolg daarvan. De politieagenten moesten uiteindelijk hun pogingen staken.

Dhr. Du Guolin werd rond 8 uur ‘s morgens op zijn werk gearresteerd. Hij weigerde de arrestatie, dus de politie riep versterking in van speciale politie en we namen hem op gewelddadige manier mee naar het Dongchang politiebureau.

Mevr. Qin Xiulin werd via een smoes om de tuin geleid  toen de politie rond 10 uur ‘s morgens aan haar deur kwam. Een vrouw deed alsof ze collecteerde voor een hulpprogramma. Toen ze haar deur op een kier opende, duwde de politie onmiddellijk haar deur helemaal open. Ze werd op ruwe wijze meegenomen naar het Longquan politiebureau, ondanks de sterke weigering van haar man en haar dochter.

Dhr. Xu Hongjun werd gearresteerd door de politie en zijn huis werd doorzocht.

Dhr. Zhang Chaobin werd diezelfde ochtend gearresteerd toen hij wachtte op een bus om naar zijn werk te gaan.

Dhr. Shan Guangdong werd die dag ook gearresteerd en zijn huis werd doorzocht.

Beoefenaars Wang Shumei, Wang Yushu, Qu Xiaofei, Zhao Guihua en Wang Lijun werden die dag ook gearresteerd.

Mishandeling in de gevangenis

Dertien beoefenaars werden vastgehouden in de Changliu gevangenis. Bij een aantal beoefenaars werden  1.000 yuan afgeperst.

Mevr. Li Xiuhong, mevr. Ding Lina en andere beoefenaars werden regelmatig geslagen door gevangenen omdat ze weigerden hun gevangenis uniform aan te doen. De gevangenen dwongen hen om hetzelfde te doen bij andere beoefenaars en dreigden ermee dat als ze weigerden, geen van hen een rekening konden openen of hun kleren konden opbergen in de opslagplaats.

Beoefenaars gingen in hongerstaking om tegen de vervolging in te gaan. Als gevolg moesten  ze gewelddadige dwangvoeding ondergaan.

Mevr. Ding Lina was vastgebonden aan een ijzeren stoel in de gang terwijl ze dwangvoeding toegediend kreeg. De bewakers bonden haar handen en armen stevig vast met plakband aan de ijzeren stoel. Ze plaatsten haar eerst aan een intraveneuze slang en vervolgens werd er dwangvoeding toegediend. Ze martelden haar op deze manier van 9.00 uur tot 15.00 uur ‘s middags. Toen ze naar haar cel werd terug gebracht, zag ze er bleek en erg verzwakt uit.

Haar moeder, mevr. Li Xiuhong, ging in hongerstaking in het gevangeniscentrum en haar gezondheid ging snel achteruit. Ze leed aan aangeboren hartstoornissen.

Het comité voor politieke en  juridische zaken van Tonghua vaardigde een bevel uit dat Falun Gong beoefenaars geen enkele advocaat kunnen inhuren. De advocaat die was ingehuurd door mevr. Li Xiuhong kwam haar een bezoek brengen maar werd dat geweigerd. Mevr. Li werd op 9 oktober overgeplaatst naar een hersenspoelcentrum. Omdat ze zo ziek was, vroeg het hersenspoelcentrum haar familie om haar op te halen om zo de verantwoordelijkheid te ontlopen.

Rond 14 beoefenaars werden vastgehouden in het Xishan hersenspoelcentrum, waarvoor het 610 Bureau “begeleidend personeel” had ingehuurd om de beoefenaars te hersenspoelen en te bedreigen.

Een samenzwering met voorbedachte rade

Naar verluidt kwamen een aantal dagen voordat de massale arrestaties werden uitgevoerd, een aantal personen van het  department voor politieke en juridische zaken heimelijk samen in de stad Jian om hun plan te bespreken. Een aantal dagen nadat ze terugkeerden, werden alle arrestaties op 2 september uitgevoerd.

De politie nam meer dan 30 computers en minstens 30 mobiele telefoontoestellen in beslag, alsook een grote som geld en persoonlijke bezittingen van de beoefenaars tijdens die arrestaties. De auto van beoefenaar Pang Zengde, die verschillende honderd duizenden yuan waard was, werd in beslag genomen. Het comité voor politieke en juridische zaken in de stad Tonghua maakte leugenachtige beschuldigingen op tegen de beoefenaars die zij hadden gearresteerd.

Om bonussen op te kunnen strijken, logen ze tegen de regering van de provincie Jilin dat ze “een bende” misdadigers gevangen hadden genomen.

Van sommige beoefenaars wordt gezegd dat ze al thuis zijn gekomen, maar vele anderen zijn nog steeds in gevangenschap in gevangenissen of hersenspoelcentra.

Onvolledige lijst van individuen die betrokken zijn in de grootschalige arrestaties:

Zhao Zhongguo (赵忠国), hoofd van het Tonghua Comité voor Politieke en Juridische Zaken: +86-13894587888
Qiao Jiucheng (乔久成): +86-13674351926
XueYuliang (薛玉亮), plaatsvervangend hoofd van het Tonghua 610 Office: +86-435-3908495 (werk), +86-435-5223195 (thuis), +86-13904451512 (mobiel nummer)
Zang Haijiang (臧海江), hoofd van het Dongchang District Comité voor Politieke en Juridische Zaken: +86-435-3315661, +86-435-3625216, +86-13843515578
Miao Ying (苗英), hoofd van het Dongchang District 610 Office: +86-13514358799
Shi Jian (石剑), hoofd van het Dongchang District politiebureau: +86-13614455666
Gao Xiaolei (高晓雷), plaatsvervangend hoofd: +86-435-3900578, +86-13894532226

Cao Hailei (曹海雷), van Afdeling Binnenlandse Veiligheidszaken: +86-435-3258809, +86-15944585556 (mobiel nummer)
Chuai Zhiyong (啜智勇), hoofd van het Changliu gevangeniscentrum: +86-13843595959
Ma Yubo (马云波), hoofd van het Changliu gevangeniscentrum: +86-13943580168
Jiang Hongjie (姜宏杰), plaatsvervangend hoofd: +86-13766181995
Li Xinchun (李欣春), leider van de vrouwelijke bewakers: +86-13894536715

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2014/10/31/146627.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular