Orgaantransplantatie ervaring in China is ultieme horrorverhaal

12-12-2014 Orgaanroof

Door Lu Chen, Epoch Times. Volgens een exclusief interview van 30 oktober door het in New York gevestigde, Chinees talige televisienetwerk New Tang Dynasty, ontving een patiënt uit Taiwan een geschikte lever en nier binnen slechts één maand in een ziekenhuis in een stad in het noorden van China.

De extreem korte wachttijd voor orgaantransplantaties heeft China tot een van de meest populaire landen voor transplantatie toerisme gemaakt, waarbij patiënten van andere landen naar China reizen om een orgaantransplantatie te ondergaan. De gemiddelde wachttijd voor een patiënt in de Verenigde Staten om een passende lever te vinden was in maart vier tot vijf jaar, volgens het Amerikaanse departement voor Gezondheid en Volksdiensten.

De Taiwanese patiënt met levercirrose ging naar China op een toeristenvisum en arriveerde in september 2012 in het Tianjin Eerste Centrum ziekenhuis in Tianjin.

Het besluit om twee orgaantransplantaties te ondergaan was, volgens een familielid van de patiënt, in feite aangeraden door de chirurg, die zijn naam niet wilt onthullen.

“We waren oorspronkelijk van plan een levertransplantatie te ondergaan. Maar de chirurg stelde voor dat we zowel een lever als niertransplantatie ineens lieten doen in plaats van een nier te transplanteren in te toekomst”, zei het familielid.

Een dergelijk marketing-achtig voorstel voor meer transplantaties is “belachelijk” en om een passende lever en nier tegelijkertijd te krijgen is onmogelijk in Taiwan, zegt het NTD verslag.

Om passende organen te vinden was in dit geval echter helemaal geen probleem, omdat de patiënt binnen een maand door het ziekenhuis geïnformeerd werd dat passende organen gevonden waren.

De patiënt en familie werd weinig informatie gegeven over de herkomst van de organen, gaf het familielid aan. “Ik wist niet eens wat de staat van het passende orgaan was”, zei hij.

Het familielid gaf aan dat er op de tiende verdieping van het ziekenhuis een speciale ruimte ingericht was voor internationale patiënten voor orgaantransplantaties en dat de beveiliging voor dat gebied bijzonder strikt was.

De gehele orgaantransplantatietrip in China duurde drie maanden en kostte de patiënt en zijn familie totaal ongeveer S 500.000. De patiënt leed echter aan een infectie en  beroerte en is in het ziekenhuis gebleven, zei de familie.

Hun wachttijd van een maand wordt niet als snel beschouwd door het ziekenhuis en een andere patiënt onderging een orgaantransplantatie binnen een week, zei het familielid.

Gelijke korte wachttijden voor orgaantransplantaties werden ook gerapporteerd door Chinese staats gecontroleerde media. Uremia patiënt Xue Yanlin ontving twee niertransplantaties in 48 uur in het Haidan ziekenhuis van Beijing in december 2004, volgens de door de staat gecontroleerde Beijing Times.

Xue werd op 19 december 2004 opgenomen en slechts negen dagen later werd ze geïnformeerd door het ziekenhuis dat een passende nier gevonden was. Ze onderging de transplantatie operatie uitgevoerd door dr. Han Xiuwu in de avond van 28 december.

Op de dag van de operatie zei Xue meerder keren, “Hoe kan het dat het zo snel gaat. Ik ben nog niet voorbereid”, vertelde  Xue’s echtgenoot aan het South magazine, dat gesponsord wordt door het Chinese communistische partijcomité van Guangdong.

De eerste transplantatie mislukte omdat de patiënt het orgaan afstootte. Xue werd gezegd een andere niertransplantatie te ondergaan op 30 december omdat er een nieuwe donor was gevonden, maar die transplantatie mislukte ook. Xue overleed op 30 januari 2005.

Na het begin van de vervolging van de spirituele discipline Falun Gong in 1999, steeg het aantal transplantaties in China sterk. China voert nu na de Verenigde Staten het meeste aantal transplantaties uit.

De directeur van het Derde Verbonden Ziekenhuis van de Su n Yat-Sen Universiteit, ook een expert op het gebied van levertransplantaties, voerde 246 levertransplantaties uit in 2005, wat een derde was van het aantal dat in de gehele voorgaande twaalf jaren was uitgevoerd, volgens South Magazine.

China heeft nooit volledig de bron van de organen vrijgegeven die de explosie in transplantaties mogelijk maakte. In november 2012 vertelde China’s vice-minister van Gezondheid, Huang Jiefu, aan de Chinese pers dat China’s orgaantransplantatie lang leunde op geëxecuteerde gevangenen.

China’s orgaanbronnen zijn chaotisch en illegale orgaanhandel en –transplantatietoerisme tieren welig, zei Huang.

Enkele internationale onderzoeken en rapporten in recente jaren hebben erop gewezen dat er niet voldoende ter-dood veroordeelden in China zijn om te voorzien in de vereiste organen. De grote tekorten worden aangevuld met gedwongen orgaanroof op levende gewetensgevangenen in China, zegt het rapport.

Baanbrekend onderzoek werd gedaan door voormalig Canadees staatssecretaris David Kilgour en Canadees mensenrechtenadvocaat David Matas in het verslag, dat later als boek werd uitgegeven, “Bloedige oogst”. Kilgour en Matas concluderen dat in de jaren 2000-2005 de meest waarschijnlijke bron voor 41.500 transplantatie operaties gevangen Falun Gong beoefenaars waren.

Na zeven jaar onderzoek publiceerde ervaren onderzoeksjournalist en China expert, Ethan Gutmann, het boek “De slachting: massamoord, orgaanroof en China’s geheime oplossing voor haar dissidenten probleem.” Het boek gebruikt interviews met Falun Gong beoefenaars die de werkkampen van het Chinese regime overleefd hebben en ander bewijs om een vollediger beeld te schetsen van gedwongen orgaanroof in China.

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/1053001-taiwan-patients-family-describes-organ-transplantation-in-china/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular