Australië: Primetime TV Documentaire houdt China’s gruwelijke praktijken van orgaanroof tegen het licht

23-05-2015 Orgaanroof

Door een Minghui.org correspondent Xia Chunqing and Hua Qing uit Australië. “Menselijke Oogst: De Orgaanhandel in China”  is een 25 minuten durende documentaire over de huidige toestand in China, betreffende het doden van gewetensgevangenen voor hun organen, uitgezonden op 7 april op het Australische SBS tv-programma “Dateline”. Dit is het langstlopende programma  in Australië over internationale gebeurtenissen.  De award winnende documentaire brengt de praktijk van de zwarte orgaanmarkt nadrukkelijk aan het licht, iets dat de partijleden van de Chinese Communistische Partij graag willen verbergen en ontkennen. De volgende dag publiceerden meerdere Australische media-agentschappen aansluitende vervolgverhalen.

“Menselijke Oogst: De Orgaanhandel in China” uitgezonden op een openbaar nationaal televisiekanaal in Australie, stelde de vraag: “Wat kunnen regeringen doen om de illegale orgaanhandel te stoppen?”

Orgaanhandel is volgens de documentaire een miljardenindustrie voor het leger en de militaire ziekenhuizen van het communistische regime. In een land zonder beleid voor orgaandonatie worden al meer dan 12 jaar, jaarlijks meer dan 10.000 transplantaties uitgevoerd.

“Iemand die wordt gedood voor organen…  Er is geen andere manier om uit te leggen wat er gebeurt” zei David Matas, een mensenrechtenadvocaat uit Canada. Hij legde uit dat het aantal terdoodveroordeelde gevangenen helemaal niet overeenkomt met de vereiste organen die nodig zijn voor de hoge aantallen orgaantransplantaties. Levende gewetensgevangenen worden gebruikt  om dit tekort aan te vullen, waarvan Falun Gong beoefenaars de hoofdgroep zijn.

David Matas en David Kilgour, hebben jaren besteed aan onderzoek om genoeg bewijsmateriaal te verzamelen en zijn ervan overtuigd dat in China een zwarte orgaanmarkt bestaat, die door China zelf in stand wordt gehouden.

Hun eerste boek, “Bloody Harvest”, gepubliceerd in 2009, presenteert 53 bewijzen die verzameld zijn tijdens hun onderzoek. In het boek “State Organs: Transplant abuse in China”  gepubliceerd in juni 2012,  deden zij de redactie van artikelen geschreven  door zeven dokters betreffende dit onderwerp.

De op 7 april 2015 uitgezonden documentaire bevat verhalen van mensen die er getuige van waren zoals een patiënt die naar China ging voor een orgaan en getuigenissen van dokters.

Leon Lee, auteur en producent van de documentaire, hoorde in 2006 voor het eerst het schandaal van orgaanroof in China. Hij kon het eerst niet geloven. Totdat hij genoeg bewijsmateriaal had bestudeerd om zich te realiseren dat het allemaal waar was. Dit bracht hem op het idee er een documentaire van te maken.

“Ik ben blij om de reacties van de Australische kijkers te horen”, aldus Lee, verwijzend naar de tweed berichten, die mensen uit het publiek hem stuurden. “Als men over deze misdaad (horror) wordt geïnformeerd, waarvan ikzelf denk dat dit ongeëvenaard is in de menselijke geschiedenis, zullen de mensen er over praten tegen hun vrienden en familieleden en zullen zij stappen ondernemen om dit een halt toe te roepen.

Lee was niet de enige die eerst twijfelde aan de verhalen over gedwongen orgaanroof. Peter Westmore, voorzitter van de Nationale Burger Raad, een gewone politieke vereniging in Australië, zei dat ondanks zijn initieel ongeloof over het oogsten van organen van gewetensgevangenen door het Chinese regime(waarvan het grootste aantal Falun Gong beoefenaars is), hij nu deel uitmaakt van de vele mensen die door de jaren overtuigd zijn van het bestaan van deze ongeëvenaarde misdaad.

Westmore realiseerde zich, als de aantijgingen van orgaanroof waar zijn, dan “moet er een gigantische transplantatie-industrie bestaan in China”. Zijn nieuwsgierigheid werd gewekt en hij begon zelf wat onderzoek te verrichten.

Zijn eigen internet onderzoek bracht hem tastbare informatie: “Er waren Engelstalige websites, gericht aan Engelssprekenden en andere buitenlanders die adverteerden over transplantaties in ziekenhuizen in China. Deze beweerden dat de transplantaties onmiddellijk uitgevoerd konden worden na aankomst. Als er iets verkeerd zou gaan met het transplantatie-orgaan, zou er binnen twee weken een nieuwe beschikbaar zijn!”

“Sydney Morning Herald,” TV Channel 9, News.Com.Au, en Daily Mail waren onder de media die het nieuws de dag na de uitzending uitbrachten.

Bron http://en.minghui.org/html/articles/2015/4/12/149704.html

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular