Overzicht vervolging van Falun Gong begin 2015

13-06-2015 Dodenlijst

Gedurende de eerste drie maanden van dit jaar, hebben de autoriteiten van het Chinese regime de arrestaties en martelingen, soms tot de dood toe, van beoefenaars van de traditionele meditatiewijze Falun Gong voortgezet. Onvolledige statistieken onthullen honderden illegale detenties en tientallen doden als gevolg van misbruik tijdens vasthouding.

Enkele veel voorkomende vormen van mishandeling die beoefenaars ondergaan bevatten hersenspoeling, zware ranselingen, elektrische schokken, verbranding, verwijdering van vingernagels, dwangmatige toediening van schadelijke drugs, slaapverbod, blootstelling aan extreme weersomstandigheden en dwangarbeid.

Falun Gong wordt vervolgd in China sinds 1999. De Minghui.org website die door Falun Gong beoefenaars onderhouden wordt en verslagen uitbrengt over de onderdrukking door het Communistische regime, stelde vast dat van januari tot maart 867 beoefenaars vastgehouden werden door de Chinese autoriteiten. Onder dat aantal waren er 405 die voorheen in 17 verschillende provincies gearresteerd werden, en 123 die voor de rechter verschenen. De rechtbanken veroordeelden 81 beoefenaars tot gevangenisstraffen.

Nog steeds, zoals gedurende de voorbije jaren, was de vervolging het hevigst in noord- en noordoost Chinese provincies.

Volgens Minghui eisten de mishandelingen door de autoriteiten van het regime, tijdens de januari-maart periode, tot minstens 14 doden. De overledenen –- 18 vrouwen en 12 mannen –- waren tussen de 26 en 79 jaar oud. De meeste beoefenaars stierven na hun veroordeling.

De slachtoffers kwamen uit verschillende lagen van de bevolking, leerkrachten, technici, bankbedienden, landbouwers. De informatie die door Minghui verzameld werd, kwam van familieleden van de overledenen.

Bij elk sterfgeval, werd de volgende informatie door Minghui vrijgegeven: naam, beroep, woonplaats, sterfdatum, in welke instituties ze vastgehouden werden, veroordeling (in geval van), en bepaalde mishandelingen die ze ondergingen door de autoriteiten. In maart 2015, heeft Minghui vastgesteld dat het dodental 3859 bedraagt sinds het begin van de vervolging.

De feitelijke omvang van de vervolging is zoals bekend veel groter, maar vanwege de moeilijkheid om informatie te verkrijgen vanuit China, is er een tekort aan officiële data. Het officiële persbureau voor Falun Gong genaamd 'Falun Dafa informatie centrum', schatte dat miljoenen vastgehouden werden sinds de vervolging begon in 1999.

Falun Gong en andere gewetensgevangenen zijn door onderzoekers geïdentificeerd als levende orgaandonorbank, waarbij de gevangenen systematisch vermoord worden voor hun organen tijdens orgaantransplantaties. Tientallen duizenden beoefenaars werden vermoedelijk vermoord voor hun organen.

Bron http://www.theepochtimes.com/n3/1314978-persecution-of-falun-gong-continues-into-2015/

ONDERNEEM ACTIE

In Focus

Voor meer informatie neem contact op met
het Falun Dafa Informatiecentrum

+31 (0)6-46767319 (Peter Houben)
of via het contact formular